Sådan forbindes dit G Suite-domæne til itslearning

Om Google-integrationen

Integrationen mellem Google og itslearning gør det muligt:

• at føje filer fra Google Drev til itslearning, eksempelvis som en fagressource
  • at vedhæfte en fil fra Google Drev til en opgave og give hver elev (eller gruppe) en kopi, hvor de kan skrive deres besvarelse*
  • hurtigt at åbne og logge på itslearning på en Chromebook*

* Dette er kun muligt, hvis der er oprettet forbindelse mellem et G Suite for Education-domæne og itslearning. Nedenfor har vi forklaret, hvordan det gøres.

Før du begynder

Sørg for, at du har adgang til:

• en itslearning-systemadministratorkonto
  • en Google-superadministratorkonto for det domæne, du vil oprette forbindelse til.

Har du flere G Suite-domæner?

Hvis du har flere G Suite-domæner, for eksempel et domæne til elever og ét til lærere, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

1. itslearning-appen fra G Suite Marketplace skal være installeret på alle domæner.
  2. Lærerens domæne skal være på whitelisten på elevens domæne og omvendt. Hvis du gerne vil vide, hvordan man placerer et domæne på whitelisten, henvises til: https://support.google.com/a/answer/6160020?hl

Sådan installeres itslearning-appen fra G Suite Marketplace

Under installationsprocessen opretter vi en “itslearning”-bruger på dit G Suite-domæne. Alle kopier, der laves til opgavebesvarelser eller aflevering af almindelige opgaver fra Google Drev, føjes til Google-drevet for denne konto. Dette kan ses som et neutralt sted, hvor opgavebesvarelser gemmes. Ved integrationen deles dokumenterne med de relevante elever og lærere. Vores integration administrerer tilladelserne i opgavearbejdsgangen. Eksempler:

• Når en elev har afleveret sin besvarelse, kan han ikke længere redigere dokumentet. Hvis læreren beslutter, at han skal aflevere besvarelsen igen, gives der igen redigeringstilladelse.
  • Når der anvendes Google-dokumenter i forbindelse med gruppeopgaver, vil itslearning sikre, at alle gruppemedlemmer kan arbejde i dokumentet.
  • Hvis en lærer er fraværende eller har forladt skolen, kan vikaren eller den nye lærer følge op på alle opgaver i itslearning-faget.

For at organisere besvarelsesdokumenterne til lærerne på Google Drev oprettes en mappe for hver opgave.

Desuden forhindrer anvendelsen af "itslearning"-brugeren utilsigtet sletning af opgavebesvarelser. Man kan slette linket til et delt dokument på Google-drevet, men selve dokumentet vil stadig være på drevet for “itslearning”-kontoen og være vedhæftet besvarelsen i itslearning.

Bemærk: Denne konto SKAL være i roden af dit domæne. Den må ikke flyttes til en organisationsenhed. Sørg også for, at den ikke bliver afbrudt, hvis en integration klargør G Suite-kontiene (eksempelvis når dit Active Directory klargør kontiene i G Suite).

Log på https://admin.google.com med G Suite-superadministratorkontoen.

Følg disse trin for at installere itslearning-appen fra G Suite Marketplace:

1. Gå til Apps >> Apps fra Marketplace
  2. Klik på ikonet + på menulinjen.
  3. I det vindue, der åbnes, skal du søge efter appen itslearning.
  4. I søgeresultaterne skal du klikke på appen og vælge Domæneinstallation.
  5. I det vindue, der åbnes, skal du klikke på Fortsæt, acceptere vilkårene og servicebetingelserne og klikke på Accepter.
  6. Sørg for at appen er Slået til for alle.

Du er nu færdig med opsætningen i G Suite. Herefter vil appen “itslearning” blive vist blandt Google-apps i Google Chrome-browseren:

Hvis du klikker på denne app, sendes brugeren til en generisk logonside i itslearning, hvor brugeren automatisk logges på og omdirigeres til sit itslearning-websted, hvis brugeren har knyttet sin Google-konto til sin itslearning-konto.

Herefter skal du oprette forbindelse til G Suite-domænet fra itslearning.

Sådan forbindes G Suite-domænet til itslearning

Bemærk, at det kan tage op til 24 timer, før tilladelserne fra Marketplace-appen overføres til alle G Suite-konti, herunder superadministratorkontoen. I dette tidsrum får du en advarselsmeddelelse om, at Marketplace-appen ikke er installeret.

1. Log på itslearning som systemadministrator, og gå til Admin >>Rediger globale indstillinger >> Skytjenester. Siden åbnes på Google-fanen.
    image2019-1-28 15:27:15.png
  2. Sørg for, at indstillingen Tillad brugere at tilføje filer fra Google Drev er markeret.
  3. Klik på Tilføj ny G Suite-tilknytning
  4. Log på med superadministratoren for G Suite- domænet.
  5. Hvis du har installeret itslearning-appen, skal du klikke på Tilknyt for at forbinde G-Suite- domænet med itslearning.
  6. Klik på Gem.

Der er nu oprette forbindelse mellem G Suite-domænet og itslearning.

Chromebook app

Administratorer kan føje itslearning til  startlinjen i en Chromebook. Dette tillader brugere at logge på itslearning med et enkelt klik gennem skolens G Suite konto.

Bemærk: Hvis du burger en anden brugerstyring (IDP) en Google, er det ikke nødvendigvis muligt at logge på Chromebook med single sign on.

Sådan installerer du Chromebook appen

1. Log på som domæne administrator på https://admin.google.com
  2. Gå til Devices
  3. Naviger til Chrome >> Apps & Extensions >> Users & browsers

1. Klik derefter på det gule + ikon nederst til højre og vælg Add by URL

5. Indsæt følgende link: https://platform.itslearning.com/google/gsuite/login.aspx in the window that opens and click Save

6. Vælg Force install + pin  for at tilføje itslearning til startlinjen automatisk