G Suite-verkkotunnuksen yhdistäminen itslearningiin

Tietoja Google-integraatiosta

Googlen ja itslearningin välisen integraation avulla voidaan:

• Lisätä tiedostoja Google Drivesta itslearningiin esimerkiksi kurssiresursseiksi
  • Liittää tiedosto Google Drivesta tehtävään ja antaa kullekin oppilaalle (tai ryhmälle) kopio, johon voi kirjoittaa vastauksen*
  • Avata ja kirjautua nopeasti itslearningiin Chromebookilla

*Käytettävissä vain, jos G Suite for Educationilla-verkkotunnus on liitetty itslearningiin. Käytäntö on selitetty alla.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että sinulla on seuraavat käyttöoikeudet:

• itslearning-järjestelmän hallinnoijatili
  • Google-verkkotunnuksen järjestelmänvalvojatili sille verkkotunnukselle, jonka haluat yhdistää.

Onko sinulla useita G Suite-verkkotunnuksia?

Jos sinulla on useita G Suite -verkko tunnuksia, esimerkiksi yksi opiskelijoille ja toinen opettajille, on otettava muutama asia huomioon:

1. itslearning G Suite Marketplace -sovellukset on asennettava kaikkiin verkkotunnuksiin.
  2. itslearningistä sinun tarvitsee yhdistää vain ne verkkotunnukset, jotka ovat opettajien käytössä.
  3. Opettajan verkkotunnuksen pitää olla oppilaan sallittujen verkkotunnusten listalla ja päinvastoin. Ohjeet verkkotunnuksen sallimiseen ovat osoitteessa: https://support.google.com/a/answer/6160020?hl

Kohdat 1 ja 2 on selitetty alla.

Lataa itslearning-sovellus G Suite Marketplacesta

Asennuksen aikana luomme ”itslearning”-käyttäjän G Suite -verkkotunnuksellesi. Kaikki tehtävien vastauksista tai tavallisten tehtävien lähetyksistä tehtävät kopiot Google Drivesta lisätään tämän tilin Google Driveen. Kyseessä on ikään kuin neutraali paikka, jonne tehtävävastaukset tallennetaan. Integraatio jakaa asiakirjat oikeille opiskelijoille ja opettajille. Lisäksi integraatio hallitsee käyttöoikeuksia tehtävän työnkulun aikana. Esimerkki:

• Kun opiskelija on lähettänyt vastauksensa, hän ei voi enää muokata asiakirjaa. Jos opettaja päättää, että vastaus on lähetettävä uudelleen, muokkausoikeudet myönnetään takaisin.
  • Kun Google-dokumentteja käytetään ryhmätehtävissä, itslearning varmistaa, että kaikki ryhmän jäsenet pystyvät muokkaamaan kyseistä asiakirjaa.
  • Jos opettaja on poissa tai lähtenyt koulusta, sijainen tai korvaava opettaja voi seurata kaikkia itslearning-kurssin tehtäviä.

Opettajille lähetettäviä vastausasiakirjoja varten Google Driveen luodaan kullekin tehtävälle kansio

Lisäksi ”itslearning”-käyttäjän käyttö estää käyttäjiä poistamasta vahingossa tehtävien vastauksia. He voivat poistaa linkin jaettuun dokumenttiin Google Drivessa, mutta itse dokumentti säilyy edelleen ”itslearning”-tilin Drivessa ja liitettynä vastaukseen itslearningissä.

Huomautus: tämän tilin on oltava verkkotunnuksesi juurikansiossa. Sitä ei pidä siirtää organisaatioyksikköön. Varmista myös, että sitä ei peruta, jos integraatio varaa G Suite -tilit (esim. jos Active Directory varaa G Suiten tilit).

Kirjaudu osoitteessa https://admin.google.com käyttämällä G Suite -verkkotunnuksen järjestelmänvalvojatiliä

Asenna itslearning-sovellus G Suite Marketplacesta seuraavasti:

1. Mene kohtaan Sovellukset>> Marketplace-sovellukset
  2. Napsauta valikkorivin +-kuvaketta.
  3. Hae avautuvassa ikkunassa itslearning-sovellusta
  4. Valitse hakutuloksista sovellus ja valitse Asennus verkkotunnukseen
  5. Valitse avautuvasta ikkunasta Jatka, hyväksy palvelun ehdot ja paina Hyväksy.
  6. Varmista, että sovellus Käytössä kaikille.

G Suite on nyt asennettu. Tästä lähtien ”itslearning”-sovellus näkyy Google-sovellusten joukossa Google Chrome -selaimessa:

Sovelluksen napsauttaminen vie käyttäjän itslearningin yleiselle kirjautumissivulle, jossa hänet kirjataan automaattisesti sisään ja ohjataan itslearning-sivustolle, jos hän on yhdistänyt Google-tilinsä itslearning-tiliinsä.

Seuraavaksi on muodostettava yhteys G Suite - verkkotunnukseen itslearningista.

Yhdistä G Suite-verkkotunnus itslearningiin

Huomaa, että voi viedä 24 tuntia, ennen kuin Marketplace-sovelluksen luvat on lisätty kaikkiin G Suite -tileihin mukaan lukien pääjärjestelmänvalvojatili. Tällä välin saat varoitusviestin, että Marketplace-sovellusta ei ole asennettu.

1. Kirjaudu itslearningiin järjestelmän hallinnoijana ja mene kohtaan Järjestelmänvalvoja >>Muokkaa yleisiä asetuksia >> Pilvipalvelut. Sivu avautuu Google-välilehdellä.
  2. Muista merkitä kohta Anna käyttäjien lisätä tiedostoja Google Drivesta.
  3. Klikkaa Lisää uusi G Suite -yhteys
  4. Kirjaudu G Suite -verkkotunnuksen pääjärjestelmänvalvojana
  5. Jos olet asentanut itslearning-sovelluksen, yhdistä G Suite-verkkotunnus itslearningiin valitsemalla Liitä.
  6. Valitse Tallenna

G Suite -verkkotunnus on nyt yhdistetty itslearningiin.

Chromebook-sovellus

Ovatko oppilaanne ja/tai opettajanne käyttäneet Chromebookia? Jos ovat, on mahdollista lisätä itslearning-sovellus kaikkiin G Suite -verkkotunnuksen Chromebookeihin. Sovelluksen napsauttaminen kirjaa käyttäjän automaattisesti itslearning-sivustolle.

Huomautus: Jos käytät muuta identiteetin tarjoajaa (IDP) kuin Googlea, sovellus ei välttämättä ole sopiva. Esimerkiksi jos toinen identiteetin tarjoaja myöntää käyttäjillenne pääsyn kolmansien osapuolten sisältöihin.

1. Kirjaudu sisään pääjärjestelmänvalvojana osoitteessa https://admin.google.com
  2. Avaa Laitehallinta
  3. Valitse vasemmalta Laitteen asetukset -valikosta Chromen hallinta
  4. Valitse avautuvalla sivulla Käyttäjäasetukset
  5. Vieritä kohtaan Sovellukset ja laajennukset, ja valitse Hallinnoi pakollisina asennettuja sovelluksia
  6. Valitse Chrome Web Store ja hae itslearning chromebook
  7. Paina hakutuloksen oikealla puolella Lisää
  8. Valitse Tallenna
  9. Jos haluat kiinnittää sovelluksen myös Chrome-käynnistysohjelmaan, vieritä kohtaan Kiinnitetyt sovellukset ja laajennukset
    • Tee vaiheet 6–8 uudelleen
  10. Napsauta näytön oikeassa alakulmassa Tallenna