Meddelandefunktion i itslearning

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Vi lanserar en omarbetad och tillgänglig slide in-panel för att visa meddelanden. Vi kommer inte att konkurrera med de mest avancerade lösningarna för Instant Messaging utan fokusera på de viktigaste behoven hos våra användare. Det kommer fortfarande att vara enkelt för lärare att nå ut till elever, både individuellt och i grupp.

Vi vill också göra det tydligt för våra användare att snabbmeddelanden är en chatt och inte ett e-postsystem. På grund av den befintliga designen förväntar sig användarna att våra meddelanden ska fungera som e-postmeddelanden. Och för att vara mer konsekventa vill vi att det nya användargränssnittet ska vara som den nya meddelandepanelen. Det kommer att vara ett modernt, tillgängligt och konsekvent användargränssnitt.

Dessutom vill vi ge lärare och administratörer mer kontroll över konversationerna. De kommer att kunna ta bort användare från en gruppchatt och de kan radera en kurskonversation.

Viktiga förbättringar:

Viktiga förbättringar:

• Modernisering och enhetlighet i användargränssnittet:
    - Modernt och enhetligt användargränssnitt

- Mer visuellt tilltalande och användarvänligt

• Tillgänglighetsförbättringar:
    - Genomförde ändringar för att se till att snabbmeddelanden är tillgängliga för alla användare, inklusive optimeringar för skärmläsare, tangentbordsnavigering och andra tillgänglighetsfunktioner.
  • Stöd för radering av meddelanden:
    - Lärare och administratörer kan ta bort användare från gruppchattar.

- Lärare och administratörer kan radera elev:s meddelande i en grupp- eller kurskonversation.

- Lärare och administratörer kan radera kurskonversationer och starta en ny.

Snabb översikt: Befintlig version av snabbmeddelanden jämfört med nya snabbmeddelanden

Inställningar/åtgärd för kurskonversation

Ny version (2024-)

Översikt över alla dina konversationer

Tidigare version (2016-2024):

Ny version (2024-)

Singel konversation

Tidigare version (2016-2024):

Ny version (2024-):

Beskrivning av funktionalitet

Badge

Huvudmenyikonen har en badge som visar antalet olästa meddelanden. Siffran uppdateras när en konversation med olästa meddelanden besöks.

Direktmeddelanden

• Konversationerna uppdateras omedelbart vid varje förändring.

• Om du klickar på huvudmenyikonen öppnas en skjutbar panel med en lista över konversationer.

• Huvudmenyikonen är en pratbubbla.

Information om varje samtal

• Ikon/Avatar

• Namn på den som skickade det senaste meddelandet

• Kort del av föregående meddelande (en rad)

• Tidsstämpel för när konversationen senast uppdaterades med en ändring

• Visuell skillnad när en konversation innehåller olästa meddelandens

Samtalstyper som stöds

• 1-1 konversationer
  • Gruppkonversationer
  • Kurskonversationer
  • Projektkonversationer
  • Meddelanden som skickas till flera personer som enskilda meddelanden

General:

• Starta nya konversationer, lägg till deltagare, kurser och projekt, ta bort/lägg till deltagare
  • Administratörer och lärare kan ta bort deltagare från gruppchattar även efter att en konversation har inletts
  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Webblänkar är blå och klickbara - öppnas i extern webbläsare
  • Kan skicka och ta emot bilagor
  • Visa delade meddelanden och svarsmeddelanden
  • Rapportera missbruk

Alternativ för enstaka samtal (tillgängliga från inställningar)

• Sök i konversation
  • Markera som oläst
  • Visa deltagare (avatar, namn, titel)
  • Din relation

Alternativ för gruppsamtal (tillgängliga från inställningar)

• Sök i konversation
  • Byt namn på konversationen
  • Markera som oläst
  • Rapportera missbruk
  • Lämna konversationer
  • Nära konversationer
  • Översikt över deltagare (avatar, namn, titel)
  • Ta bort deltagare
  • Lägg till deltagare

Alternativ för kurskonversation (tillgängliga från inställningar):

• Sök i konversation
  • Markera som oläst
  • Nära samtal
  • Ta bort konversationer (lärare och administratör)
  • Länk till kursdeltagarsidan

Alternativ på ditt eget meddelande:

• Redigera, radera och vidarebefordra, markera som oläst
  • Svara direkt till en deltagare
  • Lägg till filer

Alternativ på ett meddelande från en annan person:

• Redigera, radera och vidarebefordra dina egna meddelanden

• Svara direkt till en deltagare

Sök

Användare kan söka inom en konversation och över alla konversationer.

Sök inom ett och samma samtal

• Sökfunktionen är tillgänglig i enskilda konversationer, gruppkonversationer, kurskonversationer och projektkonversationer. Användare kan söka efter text, bilagor och länkar.
  • Det går inte att söka efter emojis (samma sak som i gamla IM), i veckovisa kursuppdateringar eller i massmeddelandekonversationer.

Sök i alla konversationer

• Användare kan söka i alla konversationer och filtrera efter olästa meddelanden, meddelanden som skickats av mig och meddelanden med bifogade filer.

Lägga till filer i snabbmeddelanden

Användare kan bifoga filer när de skickar ett meddelande. Det är möjligt att bara skicka en fil utan att skriva någon text. Det finns en gräns på 20 mb när du lägger till filer i snabbmeddelanden. Om du lägger till ett format som inte stöds kommer vi att visa en informationstext: Tyvärr, du kan inte skicka (filens namn).

Massmeddelanden

Inga förändringar har gjorts i hur massmeddelanden fungerar. Administratörer kan fortfarande skicka enkelriktade meddelanden till medlemmar i sina hierarkier. Om du vill skicka ett massmeddelande måste användare med behörigheten massmeddelande gå till admin> Massmeddelanden.

I den äldre versionen av IM fanns det en länk till massmeddelanden, som tog dig till Admin> Massmeddelanden. Den här länken är borttagen i den nya versionen av IM.

För mer information om massmeddelanden, se: Massmeddelanden.

Hur massmeddelanden visas i IM-sidopanelen, Lägg märke till den nya ikonen/avataren: