Aktivera AI i itslearning

Här finns inställningen

Denna information är till systemadministratörer och det är endast en systemadministratör som kan aktivera AI i itslearning.

Gå till Administration > Redigera globala inställningar > Funktioner och säkerhet. Under rubriken Verktyg och innehåll på den sidan finns nu inställningen 'Aktivera AI-tjänsten för att skapa innehåll':

När inställningen är aktiverad kommer alla användare som har rättighet att skapa innehåll i en kurs (eller i en mapp inom en kurs) att kunna använda AI-tjänsten när innehåll ska skapas. Se nedan i vilka verktyg AI-tjänsten finns.

Tillgängliga verktyg och funktioner

Från och med juni 2024 är detta för närvarande enbart en funktion i undersökningsverktyget, men itslearning planerar att utöka till andra verktyg.

Dataskydd

Från och med 20240619 ansluter itslearning till en API-tjänst som tillhandahålls av Azure OpenAI för vår AI-tjänst, med GPT-4o-modellen. Denna tjänst är hostad inom EU.

Eftersom vi använder ett konto som ägs av itslearning överför vi inga personuppgifter (användardata, kunddata) till tjänsten i identifieringssyfte, inte heller som en del av "prompten" som används för att generera innehåll. Det är därför leverantören av AI-tjänsten inte läggs till som en dataunderbehandlare (data sub-processor).

"Prompten" skapas baserat på användarens input (kort text + parametrar som antal frågor att generera). Vi lägger sedan till nödvändiga parametrar och information som behövs för att få ett svar som vi kan omvandla till det format som behövs av itslearning-verktygen.

Efter den första genereringen av innehåll utbyts ingen mer information med tjänsten, bara den första begäran skickas och ett svar mottas.

Data kan lagras i upp till 30 dagar för övervakning av missbruk. Data används inte för träningsmodeller eller delas med andra på något sätt.

Extern dokumentation

(Länkarna öppnas i ett nytt fönster.)

Microsoft documentation on the different AI models

Microsoft documentation on data, privacy, and security for Azure OpenAI Service