Release notes voor de nieuwe Toetsmodule

De nieuwe Toetsmodule is stapsgewijs gereleased aan onze gebruikers vanaf december 2020.

Op deze pagina vind je de releasenotes van de nieuwe Toetsmodule. Om te zien wat de nieuwe Toetsmodule kan lees dan het artikel Overzicht nieuwe Toetsmodule.)

Toets v1.10

• Verbeteringen om antwoorden bij open vragen automatisch op te slaan. Antwoord wordt nu opgeslagen wanneer de gebruiker 2 seconden stopt met typen en je kan vervolgens doorgaan waar je gebleven was (zelfs op een andere computer). Een tekst onder het tekstveld geeft aan dat het concept is opgeslagen (zie screenshot hieronder). Deze optie is alleen beschikbaar voor studenten (en is niet beschikbaar wanneer de docent een voorbeeld van de toets bekijkt).screenshot
  • Mogelijkheid om veranderingen aan te brengen nadat een gebruiker de toets is gestart.
    • Veranderen van de score van een vraag
    • Veranderen van de categorie van een vraag
    • Veranderen van de score van een categorie
  • Resultaten van ingediende pogingen worden herberekend wanneer veranderingen zijn bevestigd en opgeslagen. Dit kan niet worden teruggedraaid (alleen handmatig aangepast).

Let op:

Wanneer je een antwoord al handmatig hebt beoordeeld is het niet mogelijk om de nieuwe maximum score lager in te stellen dan de hoogste score die je reeds aan een antwoord hebt toegekend.

Wanneer je een antwoord al handmatig hebt beoordeeld is het niet mogelijk om de score van de categorie aan te passen wanneer de categorie handmatig te beoordelen vragen bevat.

Wanneer je de categorie van een vraag aanpast is het mogelijk dat je de distributie van vragen voor sommige studenten aanpast vergeleken met de instellingen die je hebt gedaan op het moment dat de vragen werden getrokken uit de categorieën wanneer hun selectie deze vraag bevatte.

• Beveiligings updates
  • Bug fixes

Toets v1.9

Bug fixes

Toets v1.8

• Wachtwoordbeveiliging: Wanneer u een test aanmaakt of bewerkt, voegt u een wachtwoord toe in de sectie Testbeveiliging van de instellingen. Deze instelling staat standaard uit. Het alfanumerieke wachtwoord kan uit 1 tot 32 tekens bestaan. De wachtwoord instelling en het wachtwoord blijven bewaard wanneer een test wordt gekopieerd, en kunnen worden bewerkt door elke gebruiker die bewerkingsrechten heeft voor de test. Wachtwoordtesten kunnen worden gebruikt in de test-mode browser. Het wachtwoord kan worden gewijzigd zelfs nadat iemand de test heeft gestart, en lopende pogingen zullen blijven werken. Het nieuwe wachtwoord zal vereist zijn voor iedereen die de test probeert te starten of voort te zetten nadat de wachtwoordwijziging werd opgeslagen.
  • Bug fixes

Toets v1.7

• Bug fixes

Toets v1.6

• Bijgewerkte Test Mode Browser versie in de download link voor Windows (2.0.7.01) en Mac OS (2.0.7.02). Download knop voor nieuwe versie staat op de startpagina van de toets. Voor Chromebooks en iPads verandert er niets.
  • Let op: deze versie wordt ingesteld als de minimale versie in een toekomstige release.
  • Prestatie verbeteringen - optimaliseren queries en verbeteren cachegebruik.
  • Ondersteuning voor eQuatIO
  • Bug fixes

Toets v1.5

• Verbeterde toegankelijkheid voor Of/of vragen
  • Bug fixes

Toets v1.4

• Categorieën: groepeer vragen op onderwerp, moeilijkheid of op een andere manier. Een categorie heeft een titel en een score en deze score is toegewezen aan alle vragen binnen de categorie. Stel toetsen in om voor elke student een willekeurige set vragen te selecteren uit elke categorie. Je kan niet aangeven welke vragen, maar wel het aantal vragen. De categorieën tab verschijnt nadat de toets is aangemaakt. We raden aan om eerst de categorieën aan te maken en daarna pas de vragen. Maximum score wordt bepaald door de instelling in de categorie.
  • Bug fixes