De nieuwe, verbeterde toetsmodule is beter te gebruiken op kleine schermen en maakt het mogelijk om toetsen in de bibliotheek te delen met andere docenten op school.

Om een toets toe te voegen klik op de groene 'Toevoegen' knop in je vak, in Bronnen of in een plan en selecteer Toets. Toetsen kunnen ook direct in de bibliotheek aangemaakt worden.

• Stel de titel en omschrijving (optioneel) in voor de toets. Instellingen kunnen nu ook al worden gedaan op dit moment. Voor meer info over de instellingen zie Instellingen nieuwe toetstoepassing.
  • Klik "Toets maken".
  • Zodra de toets is aangemaakt in het vak kan je beginnen met het toevoegen van vragen.
  • Om een vraag toe te voegen klik je op Vragen toevoegen en selecteer je in het uitrolmenu welk vraagtype je wil gaan toevoegen.
  • Zodra je de vragen hebt toegevoegd zijn ze ook zichtbaar in de Vragen tab.
  • Verander de volgorde van de vragen door ze op te pakken en te slepen naar de juiste plek met de drie puntjes links van de vraag (zie voorbeeld hieronder). Dit is de standaard volgorde, maar je kan de vragen ook in willekeurige volgorde laten tonen aan de studenten.

Vragen kunnen worden verwijderd via het uitrolmenu naast het vraagnummer of door de vraag of vragen te selecteren en op het verwijder knopje te klikken (het prullenbak icoontje). Een vraag kan worden gedupliceerd via hetzelfde uitrolmenu.

Vragen zonder tekst (of in het geval van vraagtypes Invullen en Selecteren de introductietekst) krijgen een standaard titel met vraagtype en nummer. Deze standaardtitel wordt niet getoond aan de studenten.

De toets bekijken

Bij het maken van toetsvragen kan je van de vraag een voorbeeld bekijken. Je kan de hele toets ook bekijken door in de Toets tab "Toets bekijken" aan te klikken. Dit is een goede manier om te bekijken of alles goed is ingesteld in de toets en te zien hoe de studenten de toets voorgeschoteld zullen krijgen.

Na het bekijken van de toets zie je de resultaten, maar de poging wordt niet opgeslagen en zal dus ook niet terugkomen in de overzichten of rapportages.

Maak de toets in "Bekijken als student" modus

Wanneer je de "Bekijken als" modus gebruikt en het vak bekijkt als student, kan je de onderdelen bekijken alsof je een student bent. Het is voor de toetsmodule echter niet altijd mogelijk te bepalen welke rol je hebt en je rechten juist weer te geven in deze modus. Daarom adviseren we de docent om de toets te bekijken met de "Toets bekijken" functie om te kijken of de toets er goed uit ziet en niet de toets te maken in de "Bekijken als" modus.

Test Mode Browser

Wanneer de Test Mode Browser is geactiveerd voor de toets heb je ook de mogelijkheid om de toets te bekijken met de Test Mode Browser. In dat geval zal je wanneer je de toets hebt afgerond het resultaat ook zien in de Test Mode Browser. Studenten zullen hun resultaat echter zien in itslearning nadat de Test Mode Browser is gesloten.

We raden aan om de volgende browsers te gebruiken in combinatie met de Test Mode Browser:

• Windows 10 en 11
  • Mac OS 10.12 en hoger
  • Windows Virtual Machine (ALLEEN Lab edition)
  • Chromebooks met ChromeOS 88 en hoger (Alleen K12, Managed Chromebooks ALLEEN, afzonderlijke app, draait in kiosk modus)

Het is ook beschikbaar voor iPads (iOS 11+), maar helaas hebben we een aantal lastig op te loggen issues dus raden we deze combinatie op dit moment niet aan.

Gerelateerde pagina's (klik op de tekst om naar de artikelen te gaan):

Hoe maak je een toets aan in de nieuwe Toetstoepassing

Instellingen nieuwe toetstoepassing

Toets - Vraagtypen

Delen en publiceren in de Bibliotheek

Print een toets

Een toets maken in itslearning

Toetsen beoordelen en feedback