Importbestanden maken voor vakken-import

Het aanmaken van alle vakken aan het begin van het schooljaar is een tijdrovend proces. Veel scholen maken hiervoor inmiddels gebruik van een koppeling met hun administratiepakket. Met zo'n koppeling kunnen vakken geautomatiseerd worden aangemaakt en kunnen er ook deelnemers aan worden toegevoegd.

Niet alle scholen beschikken echter over een koppeling. Voor die scholen kunnen wij op verzoek een import uitvoeren.
Wanneer er alleen roostervakken aangemaakt hoeven te worden, kan volstaan worden met een heel eenvoudig Excel-bestand met daarin twee kolomnen: nl. vaktitel en vakcode. Dat ziet er dan bv. zo uit:
===
Engels H1A | 2021_en_h1a
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b
===

Wanneer je ook docenten in deze vakken geplaatst wilt hebben, komt er een kolom docent bij. In die kolom komt de synchronisatiesleutel  van de gebruiker te staan. Als je twee docenten aan één vak wilt toevoegen, zijn daarvoor twee regels nodig:
===
Engels H1A | 2021_en_h1a | hpieters
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | gjansen
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | jhendriks
===

Als de school meerdere vestigingen heeft, kun je ook aangeven onder welke vestiging het vak aangemaakt moet worden. Stel je hebt in de hiërarchie een groep Neptunusplein \ Vakken_2021 met synchronisatiesleutel nep_vakken_2021, dan wordt het bestand zo:
===
Engels H1A | 2021_en_h1a | hpieters | nep_vakken_2021
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | gjansen | nep_vakken_2021
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | jhendriks | nep_vakken_2021
===

Je kunt ook vakken aanmaken op basis van een sjabloonvak. Daarvoor is het van belang dat in de instellingen van het sjabloonvak (Meer > Instellingen > Functies en eigenschappen van het vak de optie Delen met <sitenaam> is aangevinkt:
Daarnaast moet het vak een synchronisatiesleutel hebben. Voor vakken die handmatig aangemaakt zijn, dient deze ingevuld te worden in de vakinstellingen. Deze optie wordt op verzoek beschikbaar gemaakt door de support-afdeling van itslearning:

De ingevulde synchronisatiesleutel dien je in een aparte kolom toe te voegen:
===
Engels H1A | 2021_en_h1a | hpieters | nep_vakken_2021 | sv_engels
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | gjansen | nep_vakken_2021 | sv_wiskunde
Wiskunde G2B | 2021_wi_g2b | jhendriks | nep_vakken_2021 | sv_wiskunde