Vakprofielen

Wanneer je in het beheer op Profielen klikt en vervolgens op de tab Vak, zie je een grote tabel met alle beschikbare functionaliteiten.

In onderstaande tabel worden deze uitgelegd. Het groene vinkje geeft aan dat de functionaliteit is geactiveerd voor het profiel, bij een rood kruisje is dit niet het geval.

Vraag ter overweging:

• Welke rollen heb je nodig in een vak?  Standaard vakprofielen zijn beheerder, docent, student of leerling en gast.

Rechten

Veiligheidsniveau
Geeft het veiligheidsniveau aan van het profiel. Profielen met de hoogste rechten hebben de hoogste veiligheidsniveaus. Let op: Het veiligheidsniveau moet uniek zijn.
Deelnemers en groepen beheren
Geeft aan of gebruikers met dit profiel deelnemers in het vak mag toevoegen, aanpassen en verwijderen.
Deelnemers en groepen beheren wanneer het vak wordt gesynchroniseerd.
Geeft aan of gebruikers met dit profiel deelnemers in het vak mag toevoegen, aanpassen en verwijderen wanneer het vak is toegevoegd door een synchronisatie (import).
Groepsstructuren importeren bij het toevoegen van organisatiegroepen aan vakken
Deze optie is gerelateerd aan de nieuwe Deelnemerspagina. Meer informatie volgt na de release hiervan.
Perioden beheren wanneer vak wordt gesynchroniseerd
Geeft aan of gebruikers met dit profiel perioden in het vak mag toevoegen, aanpassen en verwijderen wanneer het vak is toegevoegd door een synchronisatie (import).
Prullenbak gebruiken
Geeft aan of de prullenbak beschikbaar is voor gebruikers met dit profiel.
Gebeurtenissen in vakagenda beheren
Geeft aan of gebruikers met dit profiel agenda items in de vakagenda mag toevoegen, aanpassen en verwijderen.
Als ander profiel bekijken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel het vak mogen bekijken als een ander profiel met minder rechten.
Algemene beheerrechten beheren (mededelingen, vakinstellingen, toegang tot rapporten, enz.).
Geeft aan of gebruikers met dit profiel toegang hebben tot de algemene beheerrechten. Het gaat hier dan over de mededelingen, vakinstellingen, toegang tot rapporten, enz.
Beoordelingsoverzicht beheren
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de instellingen in het beoordelingsoverzicht kunnen beheren.
Cursusfuncties beheren
Geeft aan of gebruikers met dit profiel in de instellingen van het vak de functies mogen beheren.
Vaktitel bewerken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de vaktitel mogen bewerken.
Vaktitel bewerken in gesynchroniseerde vakken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de vaktitel mogen bewerken wanneer het vak is toegevoegd door een synchronisatie (import).
Cursusbeschrijving bewerken
Indicates whether this profile is allowed to edit the course credits.
Vakkleur bewerken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de vakkleur mogen bewerken.
Beschrijvende naam bewerken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de beschrijvende naam van het vak mogen bewerken.
Lesuren bewerken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de lesuren mogen bewerken.
Lesuren bewerken in gesynchroniseerde vakken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de lesuren mogen bewerken wanneer het vak is toegevoegd door een synchronisatie (import).
Vakcode bewerken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de vakcode mogen bewerken.
Indicates whether this profile is allowed to edit the course code in a course.
Vakcode bewerken in gesynchroniseerde vakken
Geeft aan of gebruikers met dit profiel de vakcode mogen bewerken wanneer het vak is toegevoegd door een synchronisatie (import).
Vak verwijderen
Geeft aan of gebruikers met dit profiel het vak mogen verwijderen.
Vak archiveren
Geeft aan of gebruikers met dit profiel het vak mogen archiveren.
Profiel opnemen in leerlingrapporten (voortgangsrapport, persoonlijk rapport, enz.)
Geeft aan of gebruikers met dit profiel worden gebruikt wanneer rapportages worden gemaakt en of ze moeten staan op de statuspagina's enz.
Vakrol
Geeft aan welke rol dit profiel heeft bij gebruik van LTI toepassingen in het vak.
Standaardprofielen

Dit vakprofiel gebruiken voor beheerders in de hiërarchie (bij synchronisatie met hiërarchie)
Wanneer een hiërarchie wordt gesynchroniseerd krijgen de gebruikers die beheerder zijn in de hiërarchie dit profiel.
Dit vakprofiel gebruiken voor docenten in de hiërarchie (bij synchronisatie met hiërarchie)
Wanneer een hiërarchie wordt gesynchroniseerd krijgen de gebruikers die docent zijn in de hiërarchie dit profiel.
Dit vakprofiel gebruiken voor studenten in de hiërarchie (bij synchronisatie met hiërarchie)
Wanneer een hiërarchie wordt gesynchroniseerd krijgen de gebruikers die student zijn in de hiërarchie dit profiel.
Dit vakprofiel gebruiken voor gasten in de hiërarchie (bij synchronisatie met hiërarchie)
Wanneer een hiërarchie wordt gesynchroniseerd krijgen de gebruikers die gast zijn in de hiërarchie dit profiel.
Dit profiel gebruiken voor standaardlidmaatschap
Nieuwe gebruikers worden standaard toegevoegd met dit profiel.
Dit profiel gebruiken voor gebruikers die een vak maken
Wanneer een gebruiker een vak handmatig aanmaakt krijgt deze gebruiker dit profiel in het aangemaakte vak.
Standaardrechten in hoofdmap (gebruikt wanneer nieuwe vakken worden gemaakt)
Volledig beheer
Iemand met dit profiel krijgt volledig beheer rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Volledig beheer geeft de gebruiker toestemming om de rechten in de map te beheren, samen met de rechten hieronder beschreven.
Bewerken
Iemand met dit profiel krijgt bewerk rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Bewerken geeft de gebruiker toestemming om de map aan te passen.
Schrijven
Iemand met dit profiel krijgt schrijf rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Schrijven geeft de gebruiker toestemming in om de map elementen toet te voegen, te kopiëren van en naar de map en de volgorde van de items in de map te bewerken.
Beoordelen
Iemand met dit profiel krijgt beoordeel rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Beoordelen wordt niet direct gebruikt door de map zelf. Elementen die worden toegevoegd aan deze map zullen deze rechten krijgen.
Deelnemen
Iemand met dit profiel krijgt deelneem rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Deelnemen wordt niet gebruikt door de map zelf. Elementen die worden toegevoegd aan deze map zullen deze rechten krijgen.
Lezen
Iemand met dit profiel krijgt lees rechten in de Bronnen van het vak wanneer deze wordt aangemaakt. Lezen geeft de gebruiker toestemming om de inhoud van de map te bekijken.