Controleren of een account over het ECK-iD beschikt

ECK-iD

Sinds enkele jaren kan er bij het bestellen van digitaal lesmateriaal gebruik gemaakt worden van het ECK-iD. Wat het ECK-iD precies is, wordt uitgelegd in de onderstaande video:

Wij slaan het op in onze database en kunnen het meegeven via de Entree-koppeling, zodat uitgevers en andere partijen in de leermiddelenketen dit kunnen uitlezen. Het ECK-iD van een leerling kan op dit moment alleen via een IMS-ES koppeling in itslearning worden geplaatst. Het ECK-iD wordt vanwege privacy eisen nergens in itslearning getoond.

Stappenplan

Via de onderstaande stappen kan een leerling controleren of er een ECK-iD meegegeven wordt aan Entree:

* Open de browser
* Log in op de itslearning-site van je school (https://[schoolnaam].itslearning.com)
* Open een nieuwe tab in de browser
* Ga op de nieuwe tab naar https://kn.nu/entree

Als het goed is verschijnt nu de referentiepagina van Entree. Op deze pagina staan alle gegevens die vanuit itslearning meegestuurd worden naar Kennisnet. Onderaan de lijst zou eckId (laatste zes karakters) moeten staan, met daarachter de laatste zes tekens van het ECK-iD. Als deze gegevens ontbreken, zijn ze niet goed in itslearning geplaatst door de koppeling.