MS Teams integratie

Introductie

De MS Teams integratie maakt de vak-overzichtspagina van een itslearning vak beschikbaar vanuit MS Team. Op deze manier kunnen studenten snel zien wat op dat moment relevant is voor het vak. Ze kunnen bijvoorbeeld hun takenlijst bekijken of het huidige plan openen.

De integratie komt in twee soorten:

• U kunt de vak-overzichtspagina als tabblad aan een bestaande Team toevoegen;
  • U kunt itslearning een Team laten maken voor een itslearning vak, de lidmaatschappen beheren en automatisch het tabblad vak-overzichtspagina aan dit Team toevoegen. Met een gebruikersrecht is het mogelijk om het maken van Teams niet toe te staan of te beperken tot geselecteerde gebruikers.

Bekijk de onderstaande video voor een snel overzicht van de integratie.

Maak een MS Team voor een vak

Als de MS Teams-integratie is ingeschakeld, wordt een extra vak-functie beschikbaar onder de instellingen van het vak. Afhankelijk van de keuzes die de itslearning systeembeheerder heeft gemaakt, kan het standaard worden aangevinkt of moet het handmatig worden aangevinkt door de vakdocent.

Ziet u deze optie niet, dan is ofwel de integratie niet ingeschakeld of heeft u niet de nodige gebruikersrechten. Dit gebruikersrecht kan worden gegeven via het profiel of via een beleid.

Als de instelling is aangevinkt, wordt er een MS Team aangemaakt voor het vak. In dit Team, wordt automatisch een tabblad 'vak-overzicht' toegevoegd. Het zal dezelfde informatie tonen als de vak-overzichtspagina in itslearning. Houd er rekening mee dat het een aantal minuten kan duren voordat het tabblad is toegevoegd.

Alle vak deelnemers worden automatisch aan het Team toegevoegd indien zij een Microsoft e-mailadres van de tenant aan hun profiel toevoegen. Het wordt aanbevolen om het Microsoft account toe te voegen als e-mailadres via een integratie zoals bijvoorbeeld SIS.

Gebruikers moeten ook hun Microsoft-account koppelen aan hun itslearning account onder hun persoonlijke instellingen op de pagina 'Verbonden accounts'. Als zij dit nog niet hebben gedaan, wordt dit hen gevraagd wanneer zij de eerste keer het tabblad openen.

Het vakoverzicht tabblad toevoegen aan een bestaand MS Team

In plaats van automatisch een MS Team aan te maken voor een vak, is het mogelijk om een vak te koppelen een bestaande MS Team. Houd er rekening mee dat vak ‘deelnemers’ in dit geval niet worden beheerd door itslearning.

1. Binnen het bestaande team, klik op het + icoon om een nieuw tabblad toe te voegen
  2. In het venster dat opent, zoek naar 'itslearning'
  3. Klik op het resultaat 'itslearning Vak Overzicht'
  4. Klik op Toevoegen

De app 'itslearning Vak Overzicht' is nu toegevoegd als beschikbare app, maar is nog niet toegevoegd aan het Team.

Om de app toe te voegen aan het MS Team:

1. Klik opnieuw op het + icoon
  2. Klik op 'itslearning Vak Overzicht'
  3. In het venster dat opent, kies het vak dat u wilt verbinden uit de lijst en klik op Opslaan.

U kunt meerdere vakken aan één MS Team koppelen, of hetzelfde vak aan meerdere MS Teams.

Het vak openen vanuit het MS Team

Vooral voor docenten kan het handig zijn om het itslearning vak te openen in de browser. Bijvoorbeeld als u uw plannen wilt beheren.

Om snel een cursus te openen, klikt u op de pijl naast het tabblad en selecteert u "Ga naar website".