Menu-optie Methodes toevoegen (ELF)

Scholen met een Externe Leermiddelenfonds (ELF) kunnen na het prematchen het menu ‘Methodes’ toevoegen. Hiermee krijgen leerlingen de linkjes te zien die de distributeur voor hen klaarzet.

Het activeren van dit menu moet gedaan woorden door een itslearning-beheerder.

1. Ga naar Beheer > Uitbreidingen beheren.
  2. Klik hier bij het tabblad Extensies beheren op de knop Module toevoegen.
  3. Bij Site / organisatie / hiërarchie kies je meestal de root-hierarchie (met de naam van de itslearning-site).
    Als slechts een deel van de leerlingen in de site een ELF heeft, dan kan hier ook een andere hiërarchie gekozen worden.
  4. Bij Uitbreiding selecteren blader je door de App library en voeg je de app Methodes toe.
  5. Prioriteit mag ongewijzigd blijven.
  6. Bij Uitbreiding opnemen in welk itslearning-gedeelte? kies je Hoofdmenu.
  7. Bij Toegang tot welke gebruikers toestaan? kies je Leerlingen (hierdoor wordt het menu-item alleen bij leerlingen zichtbaar).
    Voor test doeleinden kan je hier ook Beheerders aanvinken. Die zien dan ook het menu, maar zij krijgen natuurlijk daar geen leermiddelen te zien.
  8. Vul bij Instellingsnaam de waarde Methodes in.
  9. Kies bij Openen in de waarde Bestaand venster.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Ga dan naar het tabblad Uitgebreide gegevens
  12. Daar staat de net toegevoegde module Methodes met daarachter de rode tekst Geweigerd.
  13. Zet hier een vinkje voor en klik op Toestaan. De tekst Geweigerd verandert nu in Toegestaan.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen zien leerlingen in het hoofdmenu een nieuw element Methodes. Als ze daarop klikken zien ze de bestellingen die voor hen klaarstaan.

Als een leerling geen leermiddelen ziet, kan het volgende aan de hand zijn:

• De leerling heeft geen extern leermiddelenfonds
  • De leerling heeft geen materiaal besteld
  • De leerling is niet geprematched
  • De distributeur of uitgever heeft (nog) geen materiaal klaargezet (voor de school of voor de leerling)
  • De distributeur heeft een nieuw profiel aangemaakt terwijl de leerling nog gekoppeld is aan het oude profiel

Indien er een melding verschijnt als "Oops, something went wrong" dan zijn waarschijnlijk stap 11 t/m 13 (toestaan van uitgebreide gegevens) niet goed uitgevoerd.