LTI- toepassing en integraties

LTI is de afkorting voor Learning Tools Interoperability en maakt een verbinding mogelijk tussen web-based applicaties en content gehost op andere platformen. Als itslearning gebruiker kan je de LTI integratie gebruiken om apps te verbinden die LTI ondersteunen. itslearning levert deze apps niet, maar faciliteert het gebruik ervan wel in het platform.

LTI apps kunnen worden toegevoegd vanuit Activiteiten toevoegen in je vak wanneer de LTI toepassing is geactiveerd door je systeembeheerder.

Wanneer je bovenstaande optie aanklikt, geef de toepassing dan eerst een goede titel.

Je ziet dan twee tabs, Instellingen en XML. De tab die je gebruikt hangt af van de instellingen van de LTI apps.

Wanneer je een LTI app hebt gevonden om te gebruiken, bekijk of je de Settings of de XML tab moet gebruiken.

In de instellingen tab voeg je een link toe die is aangeleverd door de leverancier. Wanneer de LTI app een licentie of abonnement vereist, moet er ook een toepassingssleutel of wachtwoord (geheim) van de leverancier worden toegevoegd. De velden voor XML zijn vergelijkbaar en bevatten een configuratielink en XML code.

Je hebt ook toegang tot LTI links.

Volg de stappen in de afbeelding en klik 'Opslaan'. Je kan nu je app gebruiken die je via LTI hebt gelinkt aan itslearning.