Gebruik Google Meet in itslearning en Fronter

Live video conference toepassingen helpen je om meer dynamische lessen te organiseren en studenten te betrekken - zeker bij afstandsleren.

Je kan Google Meet direct vanuit de teksteditor in itslearning gaan gebruiken. Het enige wat je moet doen is een Google Meet toevoegen op een plek in itslearning of Fronter waar je de beschikking hebt over de teksteditor, zoals opdrachten, agenda items of notities.

Dit is wat je nodig hebt om te starten:

• Je moet een Google account (G Suite for Education) van school hebben om deze optie te gebruiken. Met een persoonlijk Gmail account zal het niet werken.
  • Om deze optie in de teksteditor te activeren moet je systeembeheerder de instelling "Toestaan dat gebruikers een Google Meet maken met de RT-editor" aanvinken onder 'Beheer >> Globale instellingen bewerken >> Cloud services'. Wanneer je daar bent vink je de optie "Toestaan dat gebruikers een Google Meet maken met de RT-editor" aan in de Google tab.

Maak een Google Meet online meeting

1. Klik op het Meet icoon in de teksteditor
  2. Wanneer je dit voor het eerste doet moet je inloggen met je schoolaccount en de toepassing toestaan om meetings aan te maken.screenshot sign in to Google G Suite for Education
  3. Geef je meeting een titel, datum en tijd.
  4. De meeting wordt toegevoegd aan je persoonlijke agenda in Google.
  5. Klik 'Maken' om de meeting toe te voegen aan itslearning. Zodra je hebt opgeslagen zie je de meetinglink verschijnen.
  6. Wanneer je op de meeting klikt zal deze openen in een nieuwe tab.

Let op: Je kan minstens 100 deelnemers in de online meeting hebben. Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van je G Suite for Education licentie.

Bekijk de video