De ACR-module configureren

Hieronder tref je de instructies voor de configuratie van de module. Deze stappen kunnen pas gezet worden na aanmelding voor de ACR-module via jullie account manager of onderwijskundig adviseur. Het betreft slechts enkele stappen. Mocht je hulp nodig hebben bij het doorlopen van deze stappen dan kun je uiteraard contact opnemen met onze support afdeling.

Stappen

1. Je hebt van onze support afdeling per mail een bericht ontvangen dat de ACR module voor jullie itslearning site beschikbaar is.

2. Log in als beheerder en start één van de modules (Cijfers, Absentie of Rooster) via het hoofdmenu. Je ziet nu het ‘Formulier Wisportaal ACR-module’.

3. Vul dit formulier in en test met de knop “Test deze instellingen”. Eén formulier invullen is voldoende om gebruik te maken van alle modules.

• Ieder invulveld heeft een tooltip, voor meer informatie over wat er ingevuld moet worden.
  • Let op dat het veld WisService-adres hoofdlettergevoelig is.
  • Dit veld kan gecontroleerd worden door de url in een browser te bezoeken. Er moet dan een melding komen waarin staat: “BRINheader is verplicht”.
  • Sleutel voor synchronisatie: kies hier het veld waarin het SOM leerlingnummer is opgenomen. Mocht het SOM leerlingnummer nog niet in itslearning zijn opgenomen onder SyncPersonKey of Username dan kan als 3e optie een custom field worden gebruikt.

4. Als alle gegevens goed zijn ingevuld (en het account in SOM heeft de juiste rechten) dan krijg je de melding dat de verbinding gelukt is en dat je de gegevens mag opslaan.

5. Het wachtwoord kan door deze test gewijzigd zijn. Je kunt dat nogmaals controleren voordat je opslaat. Eventueel kun je de test nogmaals uitvoeren na het opslaan. Let op: Zolang de WisService nog niet gekoppeld is, krijg je een foutmelding (zie afbeelding). Open het ‘Formulier Wisportaal ACR-module’ via de instellingen knop (rood omcirkeld).

6. Je bent nu klaar! Binnen drie werkdagen ontvang je van onze support afdeling een bevestiging van activatie van de ACR module.