Controleer de technische koppeling

Alle scholen die meedoen het het programma Directe Toegang van Digitale Leermiddelen, dienen een zogenaamde Controle Koppeling uit te voeren. Dit is nodig om itslearning te koppelen aan de bestelgegevens van de distributeur (Iddink, Van Dijk of OsingadeJong).

Het is niet zo dat iedere school dit ieder jaar moet doen. Doorgaans moet dit alleen als er bij de school (grote) wijzigingen zijn in het afleveren van het digitale materiaal. Bijvoorbeeld scholen die voor het eerst itslearning gebruiken voor Directe Toegang.

Wij voeren de Controle Koppeling graag voor u uit. Stuurt u hiervoor de mail met de unieke code naar support.nl@itslearning.com en wij voeren de controle zo snel mogelijk uit.

Controle Koppeling in itslearning

Met onderstaande procedure kunt u de Controle Koppeling uitvoeren of de status van uw koppeling bekijken.

Voor het uitvoeren van de Controle Koppeling heeft u een unieke code nodig die u van uw distributeur heeft ontvangen. U ontvangt deze via de mail nadat u de Controle Gegevens heeft uitgevoerd (hiervoor ontvangt u een uitnodiging van uw distributeur).

1. Start de browser opnieuw op.
  2. Ga naar de itslearning-site van uw school en meldt u aan met een leerlingaccount (en dus niet met een docent- of beheerdersaccount!).
  3. In een nieuw tabblad in de browser, open de link uit de mail van de distributeur.
  4. Als er nu een Entree-aanmeldscherm verschijnt, dan is uw school waarschijnlijk nog niet aangesloten bij de Kennisnet-federatie. Neem hierover contact op met support.nl@itslearning.com. Verschijnt het aanmeldscherm niet, ga dan verder met stap 5.
  5. U komt nu op op het scherm Controle koppeling. (Komt u in het scherm Gegevens van de ELO dan is de controle al eerder uitgevoerd. U hoeft dan niets meer te doen.)
  6. Voer hier uw unieke code in (let op: deze is hoofdletter-gevoelig) en klik op Uitvoeren controle koppeling.
  7. U komt bij het scherm Gegevens van de ELO. De Controle Koppeling is voltooid.

Veelgestelde vragen

Moet onze school de controle koppeling uitvoeren?
Ja, iedere school die meedoet aan DTDL, moet deze controle uitvoeren. Scholen die  al gebruik maken van Directe Toegang via itslearning hoeven de controle in principe niet opnieuw te doen. Uitzondering hierbij is als de school is overgestapt naar een andere distributeur.

U kunt deze handeling wel aan itslearning uitbesteden. Mailt u daarvoor uw unieke code naar: support.nl@itslearning.com

Wij hebben een itslearning-site met daarin meerdere scholen. Moeten wij voor iedere school de controle koppeling uitvoeren?
Nee, per site hoeft de controle slechts eenmalig uitgevoerd te worden. Het kan dus zo zijn dat een DTDL-coördinator van een andere school de controle al heeft doorlopen.

Hoe weet ik of de controle koppeling voor onze school is uitgevoerd?
Volg een van bovenstaande procedures om de controle uit te voeren. U komt dan uiteindelijk bij een scherm Gegevens van de ELO. Hierin ziet u de status van de koppeling. Komt u bij het scherm waar u de code moet invoeren, dan is de Controle Koppeling nog niet uitgevoerd.

Ik heb de Controle Koppeling uitgevoerd. Wat moet ik nu doen?
Na het uitvoeren van de koppeling hoeft u voorlopig niets te doen. Circa een week voor aanvang van het nieuwe schooljaar kunt u itslearning inrichten met de digitale leermiddelen. Hierover zullen wij u te zijner tijd uitgebreid informeren.