Content toevoegen aan een portfolio kan niet makkelijker dan met het ePortfolio 2.0.

Je hoeft alleen maar op de 'Pagina toevoegen' knop te klikken of content toe te voegen uit vakken door het het kopiëren vanuit het werkportfolio.

Ook:

• Kopieer pagina's
  • Exporteer een portfolio
  • Deel een portfolio
  • Beoordeel een beoordelingsportfolio
  • Blog

Kopieer pagina's

Pagina's kunnen makkelijk worden gekopieerd tussen portfolio's.

Dit is vooral erg handig wanneer je een gedeeld portfolio maakt voor meerdere vakken of onderwerpen.

Klik gewoon op de 'Kopiëer" knop en kies naar welk portfolio de pagina moet worden gekopieerd.

Categorieën

Om structuur aan te brengen in het portfolio kunnen pagina's worden georganiseerd in categorieën:

• Verplaats een pagina naar een categorie door een categorie te selecteren wanneer je een pagina bewerkt
  • Voeg categorieën toe, herschik en verwijder ze vanuit de  Categorieën knop in het naviagatiemenu

Studenten met vakken met een werkportfolio kunnen content hieruit overzetten van het vak naar een portfolio. Dit is een goede manier om content waaraan is gewerkt, zoals in opdrachten, beschikbaar te maken in je portfolio.

Portfolio's exporteren

Een portfolio kan worden geëxporteerd als een zip-bestand met alle pagina's, opmerkingen en bijlagen.

Ga naar de startpagina van het portfolio waar je de optie vind om het portfolio te exporteren in het menu.

Exporteer je hele portfolio: Een student kan makkelijk zijn hele ePortfolio downloaden als zip bestand. Wanneer je Portfolio Downloaden aanklikt, wordt het proces om alle content samen te voegen in een zip-bestand gestart. Afhankelijk hoe groot het portfolio is kan dit even duren.. Zodra de download klaar staat kan het bestand worden gedownload.

Let op: Blogs worden niet geëxporteerd.

Deel een portfolio

In hetzelfde menu als "Portfolio exporteren" staat de optie "Portfolio delen". Klik 'Portfolio delen' om de URL te krijgen van het portfolio. Deze URL kan worden gedeeld, maar de toegang wordt ingesteld bij de toegangsrechten in de instellingen van het portfolio. Hier staat wie het portfolio kan zien:

screenshot eportfolio access

ToegangsrechtWie heeft er toegang
Alle gebruikers van deze site

Alle gebruikers op de site hebben toegang tot je portfolio. Bij deze optie heb je de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen zodat alleen gebruikers met het wachtwoord je portfolio kunnen zien.

Beschikbaar op Internet

Elke gebruiker met de link kan je portfolio openen. Bij deze optie kan je ook een wachtwoord instellen zodat alleen gebruikers met het wachtwoord je portfolio kunnen bekijken.

Alleen ik

Jij alleen. Let wel dat de docenten van je vakken altijd toegang hebben tot het beoordelingsportfolio van het vak.

Uw vakken en projecten

Studenten en docenten in je vakken hebben toegang tot je portfolio.

Beoordelen van een Beoordelingsportfolio

Docenten kunnennu ook een beoordelingsportfolio bekijken en beoordelen met het ePortfolio 2.0. Portfoliobeoordeling kan worden aangezet in het vak -> Status en follow-up -> Beoordelingsportfolio's en daarin de Portfolio-instellingen in het [...] menu.

Wanneer portfoliobeoordeling is geactiveerd kunnen docenten het beoordelingsportfolio beoordelen wanneer het portfolio wordt bekeken:

Dit is hoe de studenten de beoordeling zien van hun docent in hun beoordelingsportfolio.

De beoordeling is alleen zichtbaar voor de docent en de student.

Blog

De blog toepassing heeft een opfrisbeurt gekregen en is nu beschikbaar op de startpagina van het ePortfolio.

• De startpagina van het blog toont de 10 meest recente blogposts
  • Blog posts worden per maand getoond in het navigatiemenu
  • Posts die nog niet zijn gepubliceerd staan in het navigatiemenu, maar zijn niet zichtbaar voor bezoekers
  • Gebruikers hebben nu een nog beter overzicht van nieuwe opmerkingen en waar de opmerkingen zijn geplaatst:
    • De kaart op de ePortfolio startpagina toont hoeveel nieuwe opmerkingen er zijn geplaatst in het blog.
    • Wanneer je het blok opent, wordt het aantal nieuwe opmerkingen getoond bij de blogpost.
    • Nieuwe opmerkingen worden gehighlight in de opmerkingensectie van een blogpost.

Configureer e-mail notificaties hierover onder "Uw instellingen" -> "Meldingen". Dit staat standaard aan. Wanneer je geen e-mail meldingen wil ontvangen, kan je dit uitzetten voor het hele ePortfolio of opmerkingen uitschakelen op losse pagina's of blogposts.