Browser voor toetsmodus (Test Mode Browser, TMB)

De Test Mode Browser is een add-on component welke scholen kunnen aanschaffen. Het moet worden aangezet door het itslearning support team. De Test Mode Browser kan aan en uit gezet worden zonder problemen.

Docenten klikken in de toets op "Toetsmodus inschakelen" in de instellingenbalk aan de rechterkant.

Zodra deze is ingeschakeld zal de toetsmodus beschikbaar zijn voor de toets ongeacht het apparaat dat de student gebruikt. Studenten kunnen geen andere browser of programma's openen totdat ze de toets hebben afgerond.

Dit heeft geen effect op materiaal zoals YouTube video's in de beschrijving van de toets of de vragen. Studenten hebben gewoon toegang tot deze materialen. Links naar webpagina's openen in een nieuw Toetsmodus venster voor de studenten. Ze kunnen NIET wegnavigeren bij de originele pagina.

Let op dat bestanden vaak een applicatie nodig hebben om te openen en dat bijlages daarom niet zullen werken.

Docenten kunnen een voorbeeld van de bekijken zowel met als zonder Test Mode Browser.

Hoe het werkt:

• Toetsen worden in volledig scherm getoond en kunnen niet kleiner worden gemaakt
  • Browser menu en toepassingen worden verwijderd behalve de Terug, Vooruit, Verversen en Stop knoppen
  • Voorkomt toegang tot andere applicaties waaronder berichtensystemen, schermdelen, virtuele machines en remote desktops
  • Functies voor printen en het maken van schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld
  • Kopiëren en plakken vanuit of naar een toets wordt voorkomen
  • Rechter muisknop menu opties, functietoetsen, keyboard shortcuts en taak wisselen zijn uitgeschakeld
  • Een toets kan pas worden verlaten wanneer de student de toets heeft ingeleverd voor beoordeling
  • Toetsen waarin de Test Mode Browser is ingesteld kunnen niet worden geopend in andere browsers

Om te ontdekken welke versie is geïnstalleerd op een computer:

• Windows: Bekijk de info voor het LockDown Browser .exe bestand.
  • Mac: Start de LockDown Browser applicatie, de versie die is geïnstalleerd zal worden getoond in  het info dialoog venster.

*Windows/Mac: Wanneer je versie ouder is dan de minimum vereiste versie wordt je hiervoor gewaarschuwd wanneer je een toets probeert te starten. In dat geval ga je terug naar de toets en klik je op "Download" om de nieuwere versie te installeren.

Aanbevolen manier van werken:

We adviseren met spoed om de studenten eerste een "test-run" te toen voordat ze een belangrijke toets moeten maken met de Test Mode Browser zodat iedereen het heeft geïnstalleerd en de toets kan openen zonder problemen met de Test Mode Browser.

Aangeraden systemen en apparaten:

Test Mode Browser wordt ondersteund door zowel de oude als de nieuwe toetsmodule, ALLEEN op de volgende systemen en apparaten:

• Windows 10 en 11
  • Mac OS X 10.12 en hoger
  • Windows Virtual Machine (Lab edition)
  • Chromebooks met ChromeOS 88 en hoger (alleen K12, alleen Beheerde Chromebooks, aparte app, draait in kiosk modus)
  • iPad met iOS 11+ (aparte app)

*Let op: iPad gebruikers kunnen wat compatibiliteitsproblemen hebben met de nieuwe toetsmodule.

Chromebook gebruikers:

Neem contact op met itslearning wanneer je de Test Mode Browser wil gebruiken op Chromebooks, omdat dit een stap in het Beheer vereist.

FAQs

Beschikbaar voor hele site

Wanneer de Test Mode Browser is geactiveerd voor je site is dit beschikbaar voor de hele site - het is niet mogelijk de tool aan te zetten voor individuele scholen (hiërarchieën).

Virtuele machines

Vanwege beveiligingsredenen rondom de mogelijkheid van het "omschakelen" naar het host operating system of een ander operating system, werkt de Test Mode Browser meestal niet wanneer een applicatie voor virtuele machines (zoals VMWare, Parallels, Citrix of MS Virtual PC / Virtual Desktop Infrastructure) of een Windows emulator (Linux Wine, CodeWeavers CrossOver, enz.) wordt gevonden. De Test Mode Browser wordt ook niet ondersteund voor clients met aangepaste of afgeslankte versies van Windows.

Virus waarschuwingen

Sommige gebruikers hebben aangegeven dat hun antivirus software waarschuwt dat de Test Mode Browser is geïnfecteerd.

Wanneer een student rapporteert dat de Test Mode Browser is "geïnfecteerd", controleer dan de beveiliging van de antivirus software. Wanneer deze erg hoog is ingesteld kan het de veranderingen die de Test Mode Browser maakt aan de Windows group security policy als een "bedreiging" zien bij de opstart van het systeem. Omdat er geen daadwerkelijke bedreiging is  wordt dit gezien als een "hoax". Om dit te voorkomen kan je LockDown Browser OEM.exe (Windows) of LockDown Browser [app] (Macintosh) instellen als een "vertrouwde applicatie" met het adres van de study management system server van de school als een "vertrouwde site" of voeg iets vergelijkbaars toe in andere beveiligingssoftware.

Energiebron en juist afsluiten

Onjuist afsluiten van de computer bij het gebruik van de Test Mode Browser kan voor problemen zorgen bij later gebruik van de computer. Klap de laptop niet gewoon dicht. Doe geen "harde" herstart van de computer. Bij het gebruik van een laptop, zorg ervoor dat de batterij geheel is opgeladen of dat de oplader is aangesloten. Completeer de toets altijd op de juiste manier; dit minimaliseert de kans op zulke problemen.

Updates

• De Chromebook versie wordt automatisch bijgewerkt.
  • De iPad versie wordt automatisch bijgewerkt wanneer het apparaat is ingesteld dat het apps automatisch moet bijwerken. Anders kan het handmatig worden gedaan via de App Store.
  • De Windows en Mac Ad Hoc versies (student versies) worden handmatig bijgewerkt door de download knop te gebruiken in de toetstoepassing . Wanneer er op de computer een oudere versie is geïnstalleerd zal de gebruiker worden gevraagd deze bij te werken bij het starten van de toets.
  • De Windows LAB versie wordt bijgewerkt door de administrators. Het installatiebestand wordt aangeleverd door itslearning support.

Voor Windows en Mac, geeft itslearning ongeveer één keer per jaar een nieuwe versie uit waarbij we de examenperiodes proberen te vermijden. We maken uitzonderingen voor kritieke updates.