Er zijn misschien situaties waarbij ongewenste berichten worden verstuurd naar andere studenten of in een groepsgesprek. De rapporteer functie verschijnt bij individuele berichten en in groepsgesprekken. De optie is nog niet beschikbaar in de itslearning app.


Rapporteren van losse berichten

Ongewenste berichten kunnen worden gerapporteerd aan een docent. De optie is beschikbaar voor individuele berichten in elk gesprek (andere opties in het menu kunnen anders zijn afhankelijk van het soort gesprek en afzender):



De optie is niet beschikbaar in je eigen berichten.

Wanneer de student Ajejandra een bericht rapporteert van haar klasgenoot Brian, kan ze een docent selecteren om het aan te melden:



Alejandra ziet het bericht nu als gerapporteerd en het menu geeft haar nu de optie om de melding in te trekken:



De andere deelnemers in hetzelfde gesprek zien niet bijzonders aan het bericht. 

De melding wordt getoond in een 1:1 gesprek met de gekozen docent:



De docent die de melding krijgt ziet ook direct de mogelijkheid om het bericht te verwijderen:



De verwijdering ongedaan maken kan vervolgens op dezelfde plek:



Wanneer het bericht wordt verwijderd zien alle deelnemers in het gesprek dat het bericht was verwijderd door een docent, maar niemand ziet wie het bericht heeft gerapporteerd. Dit is alleen in het 1:1 gesprek terug te zien.




Rapporteren groepsgesprekken

Een groepsgesprek welke is gemaakt door individuele gebruikers toe te voegen kan ook als geheel worden gerapporteerd:



Net als bij losse berichten wordt er een melding verstuurd naar een docent.

Wanneer een gesprek is gerapporteerd ziet de verzender van de melding het gesprek dit ook in het gesprek. Ook de melding naar de docent is terug te zien in het 1:1 gesprek met deze docent.



De melding kan worden ingetrokken door degene die de melding heeft gemaakt.



De docent ziet de melding in het gesprek met de student en krijgt de mogelijkheid het gesprek te bekijken via een link.



Zodra de docent in het gesprek zit kan hij ervoor kiezen individuele berichten te verwijderen, het gesprek te sluiten of deze helemaal te verwijderen.



Losse berichten verwijderen heeft effect op iedereen in het gesprek:



Ook het sluiten van het gesprek heeft effect op alle deelnemers:



De docent is geen gewone deelnemer in het gesprek en kan ook niet worden verwijderd:



Wanneer de docent het gesprek compleet verwijderd, verdwijnt deze helemaal voor alle deelnemers, maar de docent kan de verwijdering nog steeds ongedaan maken via de originele melding: