Zoom, videocommunicatie platform op maat

Mobile learning en virtual classrooms vanuit de cloud

Door de samenwerking van itslearning met 4Webcom is het eenvoudig mogelijk virtual classrooms in te richten. Zo kunt u lessen vooraf opnemen en de oefenstof via het leerplatform aan uw leerlingen aanbieden via een live video verbinding met de leerlingen. U heeft dan toegang tot een innovatieve en attractieve manier van lesgeven op afstand die ongetwijfeld bij uw leerlingen aanslaat.

Steeds meer scholen zijn op zoek naar een combinatie van klassikaal en (live) online lesgeven. De leerling van vandaag is in staat om gemakkelijk online te participeren via pc, laptop, tablet en smartphone tijdens virtuele lessen. itslearning heeft een samenwerking met 4Webcom, certified ZOOM partner en specialist in live online communicatie. Door deze samenwerking kunnen alle scholen direct vanuit de itslearning omgeving een virtuele les opstarten. Gemakkelijk, schaalbaar, snel en in een uitstekende kwaliteit tot groepen van 100 deelnemers of meer. Wij adviseren u graag over de voordelen voor het onderwijs en de beste toepassing binnen uw eigen onderwijssituatie. En uiteraard alles in een zeer goed beveiligde internet omgeving.

itslearning biedt exclusief een Zoom "Education package" aan. Deze bestaat uit 20 hosts (per uniek emailadres) en is uit te breiden met sets van 5 hosts.

Neem contact op met uw itslearning contactpersoon voor meer informatie en prijsstelling.

Wat is een virtueel klaslokaal via de cloud?

Via een eenvoudige en lichte installatie of zelfs geheel via het web kan elke docent en leerling gemakkelijk via een web link meedoen en inloggen op de omgeving van Zoom binnen itslearning.  Van kleine werkgroepen tot en met klassen van 100 deelnemers, inclusief video en audio, het gaat snel, gemakkelijk en in HD kwaliteit. De enige voorwaarden zijn een stabiele internet verbinding en een webcam. Je kan meedoen met elk device variërend van pc, laptop tot en met tablet en smartphone.

screenshot-Zoem

Toepassing voorbeelden:

Leerlingen kunnen op afstand meedoen met lessen die online worden gegeven. De leraar kan tevens de lessen, d.m.v. dual streaming, in twee schermen opsplitsen. Scherm 1 voor de video van de leraar, scherm 2 voor de lesstof. Via de “raise hand” functie in de Zoom-applicatie kunnen leerlingen eenvoudig vragen stellen welke de leraar ‘live’ kan beantwoorden. Net als in een fysiek klaslokaal.

Met de software combinatie van itslearning en Zoom kunnen leerkrachten tevens de oefenstof verrijken door experts buiten de klas, via een paar klikken virtueel in de klas te halen. Het is namelijk mogelijk om ze op afstand te laten inloggen en via het digitale schoolbord “in de klas” te halen.  Zo is het eenvoudig mogelijk het bedrijfsleven en onderwijs snel en effectief met elkaar in contact te brengen. Denk hierbij ook aan een online stagebezoek als een van de vele toepassingen. Het werkt op alle devices, van laptop tot smartphone of tablet en van schoolbord tot PC.

Via de knop “record” kunnen de lessen eenvoudig opgenomen worden zodat deze ook voor anderen inzichtelijk zijn. Deze en nog veel meer functies zijn gemakkelijk te bedienen, voor docenten en leerlingen.

WhatsApp functies geïntegreerd

Middels de integratie van WhatsApp functies via het eigen instant messaging systeem, kunnen gebruikers ook via mobiele devices participeren en tevens van een uitgebreide chat en gratis video bellen gebruik maken. Zo kunnen foto’s of bestanden gedeeld worden, maar ook berichtjes ingesproken en video’s ingezonden worden met elkaar tijdens de les.

Alle lesstof live delen via screen sharing

Een van de meest belangrijke functies is de screen sharing, oftewel het delen van schermen. Voor de docent of de leerlingen is het mogelijk om direct vanuit de eigen devices zaken te delen, van filmpjes en Excel bestanden, tot en met word en power point, alles kan en werkt zeer snel. En dat kan ook nog met een eigen virtuele achtergrond waardoor het niet meer uitmaakt van waaruit u lesgeeft.

Break-out rooms voor projectgroepen

Is een groep van 50 of zelfs 100 deelnemers te groot? Er kan gebruik worden gemaakt van de zogeheten break-out rooms, oftewel, werken in kleinere groepen die vooraf worden vastgesteld en waarbij de docent gemakkelijk kan switchen van de ene naar de andere groep. Effectief en zeer geschikt voor differentiatie.

Naast het direct gebruik kunnen maken van de virtual classrooms in uw itslearning-omgeving is het ook mogelijk om meetings te organiseren voor andere doeleinden zoals een oudergesprek op afstand, gesprekken met collega’s tijdens huiswerken, dan wel andere toepassingen die snel en doeltreffend online mogelijk zijn.

Tot slot is het ook mogelijk om als school grootschalige webinars te organiseren, waarbij groepen tot wel 10.000 online deelnemers kunnen participeren. Een voorbeeld zou een online ouderavond op afstand kunnen zijn waarbij een of meerdere sprekers via video en audio zichtbaar zijn en ouders kunnen meekijken en luisteren en ook vragen kunnen stellen.

Seeing is believing…live demo

Naast alle genoemde informatie is het vooral een kwestie van zelf zien en zelf doen. Neem contact op voor een live demo op afstand, of een demo op locatie om u kennis te laten maken met de nieuwe combinatie van itslearning en Zoom. Mobile learning en virtual classroom direct live vanuit de cloud!

Screenshot2-Zoem