Volautomatische roosterkoppeling met Zermelo en Xedule

De automatische roosterkoppeling zorgt er zonder omkijken voor dat op ieder moment het actuele persoonlijke rooster in de itslearning agenda wordt getoond, ook in de app op de mobiele telefoon. De agenda wordt iedere 5 minuten gesynchroniseerd met hetgeen door de roostermaker is gepubliceerd in het bronsysteem (Zermelo of Xedule portal). Naast reguliere lessen worden ook toetsen en activiteiten herkenbaar weergegeven. En bij gebruik van Zermelo kan per leerling worden weergegeven of deze fysiek op school wordt verwacht of online dient deel te nemen.

Er kunnen aantekeningen worden gemaakt (bijv. huiswerk) in de agenda afspraken, deze blijven behouden bij roosterwijzigingen.

Deze integratie is te gebruiken in combinatie met andere integraties (brokers) voor bijvoorbeeld user provisioning vanuit Magister of SOMtoday.

Aan het gebruik van deze integratie zijn geen kosten verbonden.

De koppeling vindt plaats op basis van de synchronisatiesleutel van de accounts in itslearning. Het is daarom een voorwaarde dat de synchronisatiesleutels in itslearning overeenkomen met de gebruikersnamen (inlognamen) in de Zermelo of Xedule portal. In de praktijk zijn dit bij leerlingen het leerlingnummer en bij docenten de roostercode (deze roostercode wordt ook getoond in het rooster). Dit kan meestal automatisch worden verzorgd door reeds aanwezige brokersoftware of middleware.

Schermvoorbeelden:

Schermvoorbeeld Mobiel: