Volautomatische roosterkoppeling met Zermelo of Xedule

De automatische roosterkoppeling zorgt er zonder omkijken voor dat op ieder moment het actuele persoonlijke rooster in de itslearning agenda wordt getoond, ook in de app op de mobiele telefoon. De agenda wordt iedere 5 minuten gesynchroniseerd met hetgeen door de roostermaker is gepubliceerd in het bronsysteem (Zermelo of Xedule portal). Naast reguliere lessen worden ook toetsen en activiteiten herkenbaar weergegeven. En bij gebruik van Zermelo kan per leerling worden weergegeven of deze fysiek op school wordt verwacht of online dient deel te nemen.

De docent kan aantekeningen – zoals huiswerk – plaatsen in de agenda afspraken, deze blijven behouden bij roosterwijzigingen.

Deze integratie is te gebruiken in combinatie met andere integraties en koppelingen voor bijvoorbeeld user provisioning vanuit Magister of SOMtoday.

De roosterkoppeling kent twee versies: een BASIS-versie en een PLUS-versie.

BASIS-versie

De koppeling vult de persoonlijke agenda’s van docenten en leerlingen en vindt plaats op basis van de synchronisatiesleutel van de accounts in itslearning. Het is daarom een voorwaarde dat de synchronisatiesleutels in itslearning overeenkomen met de gebruikersnamen (inlognamen) in de Zermelo of Xedule portal. In de praktijk zijn dit bij leerlingen doorgaans het leerlingnummer en bij docenten de roostercode (deze roostercode wordt ook getoond in het rooster). Dit kan meestal automatisch worden verzorgd door reeds aanwezige brokersoftware of middleware.

Schermvoorbeeld van de BASIS-versie op een desktop-scherm

Schermvoorbeeld van de BASIS-versie in de itslearning-app

PLUS-versie

Met ingang van augustus 2021 is er nu naast de BASIS-versie ook een PLUS-versie. Daarmee kunnen lessen en toetsen in vakagenda’s worden geplaatst op basis van de vakcode en de lesgroep in de roosterapplicatie. De roosterkoppeling bepaalt automatisch in welk itslearning vak (of, ingeval van een combinatieles in welke itslearning vakken) een afspraak thuishoort. Bij combinatielessen kan desgewenst door de school worden aangegeven dat een afspraak in een combinatievak geplaatst moet worden.

Voordeel van het gebruik van de PLUS-versie is dat docenten optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de agenda in combinatie met de planner, taken, opdrachten en deadlines, die gekoppeld kunnen worden aan de agenda-items.

Afbeelding met tafel
Automatisch gegenereerde beschrijving Schermvoorbeeld van de PLUS-versie op een desktop-scherm

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

Schermvoorbeeld van de PLUS-versie in de itslearning-app