Jaarovergang 24/25 – Algemene Informatie

Het einde van het schooljaar, of net voor het begin ervan, is een goede gelegenheid om verschillende zaken met betrekking tot de instellingen, het gebruik en de ondersteuning van de eindgebruikers te herzien.

In dit artikel presenteren we de belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Supportcontacten bijwerken

Als systeembeheerder van itslearning weet u wie contact kan opnemen met itslearning support en hoe. Als u dit niet weet, of als er bijvoorbeeld nieuwe itslearning support-contactpersonen in uw organisatie zijn, is het voor de zomervakantie een goed moment om contact op te nemen met itslearning om te bespreken hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de schoolstart na de zomer. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Weten alle leerlingen, studenten, docenten en ouders met wie ze contact moeten opnemen in geval van vragen over itslearning? Zo niet, denk dan na over hoe je deze informatie met je leerlingen, docenten en ouders kunt delen.

Weet je niet zeker met wie je contact moet opnemen of hoe je ondersteuning kunt krijgen? Ga dan naar de supportwebsite voor meer informatie.

Training of ander advies nodig?

U vindt een overzicht van onze services in onze servicecatalogus. Neem contact op met uw itslearning accountmanager voor meer informatie en prijzen.

Site Setting Review

Een van de diensten die we aanbieden is om samen het systeem te 'controleren' en te helpen het opnieuw te kalibreren. We kunnen je helpen met best-practices – om zodoende het gebruik van itslearning binnen uw organisatie te evalueren en te verbeteren. Onze Site Setting Review bevat een grondige analyse van uw huidige gebruikspatronen, gevolgd door een gezamenlijke workshop om mogelijkheden voor verbetering te identificeren. De resultaten bestaan uit een gedetailleerde reeks aanbevelingen en een actieplan voor het optimaliseren van uw itslearning-ervaring in de toekomst. De aanbevelingen kunnen bestaan uit wijzigingen in de setup of geboekte trainingen om uw gebruikers meer te betrekken bij het platform.

Integratiewijzigingen

Verandert jouw organisatie het administratieve systeem dat wordt gebruikt voor integraties? Neem contact met ons op zodat we het werk van tevoren kunnen plannen. We kunnen ook kleine aanpassingen doen in de integratie met de meeste bronsystemen. Voorbeelden van dergelijke aanpassingen zijn het wijzigen van de naamgeving van hiërarchieën of vakken, het gebruik van sjablonen bij het automatisch aanmaken van vakken, het toevoegen van klasnamen aan profielinformatie van leerlingen, het automatisch aanbieden van zandbakvakken aan alle medewerkers en nog veel meer.

itslearning Essentials

Aan het begin van het schooljaar is het voor nieuwe docenten vaak een uitdaging om wegwijs te worden in itslearning. Daarom hebben wij de itslearning essentials ontwikkeld, een digitale omgeving die docenten helpt om het platform beter te begrijpen. In deze essentials behandelen wij uitgebreid de verschillende onderdelen van itslearning, zodat (nieuwe) docenten een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en functionaliteiten. In onze eLearning doorlopen docenten modules in hun eigen tempo. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw itslearning accountmanager.

itslearning functionaliteiten

Onlangs bijgewerkte itslearning functionaliteiten

Het afgelopen jaar hebben we veel verbeteringen en updates doorgevoerd op ons platform. Sommige van deze updates zullen pas aan het begin van het nieuwe schooljaar voor alle klanten beschikbaar zijn. Daarnaast hebben we 'onder de motorkap' updates doorgevoerd om toegankelijker te zijn voor alle gebruikers:

• De nieuwe Planner
  • Nieuwe toetstoepassing
  • Nieuwe enquêtetool (AI in de nieuwe enquêtetool - beschikbaar deze zomer)
  • Nieuw berichtensysteem (Beschikbaar juni 2024)
  • Nieuwe app (beschikbaar voor BTS augustus 2024)
  • Nieuw menu (beschikbaar voor BTS 2024)
  • Zoeken (beschikbaar voor BTS 2024)
  • Toegankelijkheid

Volg onze pagina Wat is nieuw om op de hoogte te blijven van onze voortdurende ontwikkeling en verbeteringen.

Extra functionaliteit die op verzoek kan worden geactiveerd

Er zijn itslearning-functies en -functionaliteiten beschikbaar die niet standaard zijn geactiveerd. Neem contact op met uw itslearning accountmanager als u denkt dat een van deze nuttig kan zijn voor uw organisatie.

• Individuele leerplannen met tussentijdse evaluaties (ILP)
  • ePortfolio
  • Ouders en ouderportaal

Licentie itslearning functionaliteiten

Wij bieden ook bepaalde functies en functionaliteiten waarvoor een extra licentie nodig is, waarvan sommige producten van derden betreffen. Neem contact op met uw itslearning accountmanager als u geïnteresseerd bent in een van deze gebieden:

• LTI integratie tools zoals: H5P, Padlet etc.
  • Plagiaatdetectie
  • Geavanceerde rapporten
  • Clouddiensten zoals Office 365 en Teams
  • Data Warehouse

Beschikbare algemene instellingen itslearning

Je kunt een groot deel van de itslearning gebruikerservaring beheren via algemene instellingen die beschikbaar zijn voor een systeembeheerder. Voorbeelden hiervan zijn:

• Leerdoelen gebruiken
  • Toegankelijkheidscontrole
  • Discussie in de opdracht mogelijk maken
  • Anonieme activiteiten
  • Huiswerk inschakelen
  • Gebruikers kunnen hun eigen berichten verwijderen en bewerken (docenten kunnen ook berichten verwijderen in vakgesprekken)
  • 360° rapportages

Informatie die wordt weergegeven aan gebruikers

Instellingen voor de itslearning aanmeldpagina

De itslearning-inlogpagina wordt aan veel gebruikers getoond voordat ze inloggen. Wij raden aan om de informatie die daar wordt geplaatst te controleren voor het geval deze moet worden bijgewerkt of gewijzigd. Een systeembeheerder heeft toegang tot deze informatie in Globale instellingen bewerken > Instellingen voor de aanmeldpagina

In Globale instellingen bewerken > Aangepaste informatie kunt u bijvoorbeeld ook links toevoegen aan het bovenste menu, bijvoorbeeld naar het itslearning supportportaal of andere nuttige bronnen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze links up-to-date zijn.

Andere voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar

Andere mogelijke voorbereidingen zijn onder andere:

• Training van nieuwe docenten: neem contact op met je itslearning accountmanager om een training te regelen voor nieuwe docenten/personeel.
  • Sjabloonvakken: als je sjabloonvakken gebruikt, zijn ze dan bijgewerkt of zijn er verbeteringen nodig? Als je via deze vakken periodes gebruikt, vergeet dan niet om deze ook bij te werken. Het itslearning support portaal bevat veel artikelen over het gebruik van sjabloonvakken.
  • Grote vakken voor informatiedoeleinden: als je vakken gebruikt om informatie te delen met bijv. al het personeel of de hele school, bekijk dan het vak en beslis of je een nieuw exemplaar moet maken voor het nieuwe jaar. Een nieuwe kopie kan een goed idee zijn als er bijvoorbeeld berichten en mededelingen worden gebruikt.
  • Individuele Leerplannen: als je ze gebruikt, wil je misschien overwegen om nieuwe sjablonen te maken voor het nieuwe jaar.
  • Periodes: als je ze gebruikt, vergeet dan niet om nieuwe te maken als dat nodig is.

Beveiliging

Ervoor zorgen dat je gegevens en integraties accuraat en up-to-date zijn, zorgt niet alleen voor een soepelere start van het nieuwe schooljaar, maar beschermt je school ook tegen mogelijke risico's.

Integraties

Voor een itslearning site met integraties vanuit een schooladministratiesysteem zijn er veel dingen die het waard zijn om opnieuw te bekijken en waarvan je op de hoogte moet zijn in de aanloop naar het nieuwe schooljaar.
Hier vind je meer informatie:Automated integration with a Student Information System

Als je nog geen integraties hebt, neem dan contact op met je itslearning accountmanager voor meer informatie en prijzen.

Gegevens verwijderen

Heb je een jaarlijkse routine voor het verwijderen van oude vakken en gebruikers in de prullenbak?

Oude vakken archiveren en kopiëren

Hebben jullie een jaarlijkse routine voor jullie docenten om oude vakken te kopiëren en te archiveren voor het volgende schooljaar?

Blader door het supportportaal of lees via de onderstaande links meer informatie: