Jaarovergang 23/24 – Algemene Informatie

Het einde van het schooljaar, of net voor het begin ervan, is een goede gelegenheid om verschillende zaken met betrekking tot de leerinstellingen, het gebruik en de ondersteuningsprocessen te herzien.

In dit artikel presenteren we de belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

Contact voor ondersteuning

Als systeembeheerder van itslearning weet u wie contact kan opnemen met itslearning support en hoe. Als u dit niet weet, of als er bijvoorbeeld nieuwe itslearning support-contactpersonen in uw organisatie zijn, is het voor de zomervakantie een goed moment om contact op te nemen met itslearning om te bespreken hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de schoolstart na de zomer. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw Account Manager.

Weten alle leerlingen, leerkrachten en ouders met wie ze contact moeten opnemen in geval van vragen over itslearning? Zo niet, denk dan na over hoe u deze informatie met uw leerlingen, leerkrachten en ouders kunt delen.

itslearning functionaliteiten

Onlangs bijgewerkte itslearning functionaliteiten

Het afgelopen jaar hebben we onze Planner en Testtool ingrijpend bijgewerkt en verbeterd. Daarnaast hebben we veel 'onder de motorkap'-updates doorgevoerd met betrekking tot de toegankelijkheid voor alle gebruikers:

Extra functionaliteit die op verzoek kan worden geactiveerd

Er zijn itslearning-functies en -functionaliteiten beschikbaar die niet standaard zijn geactiveerd. Neem contact op met uw itslearning accountmanager als u denkt dat een van deze van voordeel kan zijn voor uw organisatie.

itslearning functionaliteiten met een licentie

Wij bieden ook bepaalde functies en functionaliteiten waarvoor een extra licentie nodig is, waarvan sommige producten van derden betreffen. Neem contact op met uw itslearning accountmanager als u geïnteresseerd bent in een van deze gebieden:

Beschikbare globale itslearning instellingen

U kunt een groot deel van de itslearning ervaring beheren via de globale instellingen die beschikbaar zijn voor een systeembeheerder. Voorbeelden hiervan zijn:

• Leerdoelen gebruiken
  • Toegankelijkheidscontrole
  • Discussie in opdracht mogelijk maken
  • Anonieme activiteiten
  • Boeking van bronnen inschakelen
  • Huiswerk inschakelen
  • Gebruikers kunnen eigen berichten verwijderen en bewerken (docenten kunnen ook berichten in vakgesprekken verwijderen)
  • 360° rapporten

Kijk hier voor een overzicht van de globale instellingen: Globale instellingen

Informatie die wordt getoond aan uw gebruikers

Instellingen voor de itslearning aanmeldpagina

De itslearning-inlogpagina wordt aan de meeste gebruikers getoond voordat ze inloggen. Wij raden u aan om de informatie die daar wordt geplaatst te controleren voor het geval deze moet worden bijgewerkt of gewijzigd. Een systeembeheerder heeft toegang tot deze informatie in de algemene instellingen > Login pagina instellingen > Informatie.

In algemene instellingen > lay-out kunt u bijvoorbeeld ook links toevoegen in het bovenste menu, bijvoorbeeld naar de itslearning ondersteuningsportaal of andere nuttige algemene bronnen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze links up-to-date zijn.

Andere voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar

Andere mogelijke voorbereidingen kunnen onder andere het volgende zijn:

• Training van uw nieuwe docenten: neem contact op met uw itslearning accountmanager om een training voor nieuwe docenten/personeel te regelen.
  • Sjabloonvakken: indien u sjabloonvakken gebruikt, zijn ze bijgewerkt of zijn er verbeteringen nodig? Als u sjabloonvakken gebruikt, vergeet dan niet om deze ook bij te werken. De itslearning support portal bevat veel artikelen over het gebruik van sjabloonvakken.
  • Grote vakken voor informatiedoeleinden: als je vakken gebruikt om informatie te delen met bijvoorbeeld alle personeelsleden of de hele school, bekijk dan het vak en kijk of je een nieuw exemplaar moet maken voor het nieuwe jaar. Een nieuwe kopie kan een goed idee zijn als er bijvoorbeeld berichten en mededelingen worden gebruikt.
  • Individuele Leerplannen: als u ze gebruikt, kunt u overwegen om nieuwe sjablonen te maken voor het nieuwe jaar.
  • Voorwaarden: als u ze gebruikt, vergeet dan niet om nieuwe te maken als dat nodig is.

Integraties

Voor een itslearning-site met integraties vanuit een schooladministratiesysteem zijn er veel dingen die het waard zijn om te bekijken en waarvan je op de hoogte moet zijn in de aanloop naar het nieuwe schooljaar.
Kijk hier voor meer informatie: Geautomatiseerde integratie met een studentinformatiesysteem

Als u nog geen integraties hebt, neem dan contact op met uw itslearning accountmanager voor meer informatie en prijzen.

Gegevens verwijderen

Heeft u een jaarlijkse routine voor het verwijderen van oude vakken en gebruikers in de prullenbak?

Oude vakken archiveren en kopiëren

Heeft uw organisatie een jaarlijkse routine voor de docenten om oude vakken te kopiëren en te archiveren voor het volgende semester?

Heeft u training of ander advies nodig?

Neem contact op met uw itslearning accountmanager voor meer informatie en prijzen.

Links

Blader door deze ondersteuningsportaal of kijk hieronder voor meer informatie: