Planleggeren

TABLE OF CONTENTS

Hva er nytt?

Itslearning har lansert en ny planlegger som skal overta for den gamle fra august 2023. Den gamle planleggeren vil ikke lenger være tilgjengelig etter 31. desember 2023. Frem til da kan lærere bytte frem og tilbake mellom ny og gammel versjon, uten at du mister noe innhold. Når den gamle planleggeren forsvinner, vil planer fra den gamle planleggeren bli vist i den nye planleggeren. Det samme gjelder for kursmaler.

Den nye planleggeren er designet for å være et enkelt og effektivt verktøy som vil hjelpe deg med å planlegge ukene for deg og elevene dine.

EngasjerendeVisuelle elementer gjør planene mer interessante å se på og lettere å forstå.
OversiktligDu kan få tilgang til planleggeren fra hvor som helst, på hvilken som helst enhet (og den vil se identisk ut).
TilgjengeligEn mer inkluderende læringsopplevelse i samsvar med WCAG 2.1 nivå AA
FokusElevene kan lettere se hva de har gjort - og hva som mangler.
OrganiseringForbedret sortering og et tydeligere fokus på hva som skjer i hvert fag.
IntuitivNyt fordelene med forenklet navigasjon som gjør det enkelt å finne det du trenger, akkurat når du trenger det.

Ut med det gamle, inn med det nye

Brukere vil se den nye planleggeren i nye, gamle og arkiverte kurs. Lærere kan gjennom høsten fortsatt bruke vekselen i planinnstillingene, slik at de kan bytte mellom ny og gammel planlegger. Når lærere bytter til den nye planleggeren, vil både lærere, studenter og medlærere se den nye planleggeren.

Plankort

Lærere og elever vil se sine aktive planer presentert som et plankort.

Plankortet viser en oversikt over innholdet i hver plan:

• Bilde/Illustrasjon
  • Plantittel "Introduksjon til kommunikasjon og..."
  • Emne (Kommunikasjon)
  • Beskrivelse
  • Start- og sluttdatoer
  • Antall ressurser
  • Fremdriftslinje (bare tilgjengelig for studenter)

Dette er lærevisningen:

I tillegg vil elevene se en fremdriftslinje som indikerer hvor mange av ressursene i planen de har besøkt.

Oversikt

Hvis lærere og studenter har flere planer for uken, vil de se to planer i full visning. For å se mer, klikk på "Vis mer" -knappen.

Styring

For enklere å styre hvilken informasjon studentene vil se når de åpner et fag, kan lærere feste en plan på kursoversiktssiden. Lærere kan feste en plan fra enkeltplansiden, når de åpner 3-punktsmenyen øverst til høyre. Den festede planen vil bli listet opp først på kursoversiktssiden. Du kan både feste planer med og uten dato. Du kan bare feste en plan om gangen.

Plansiden

Klikk på plan kortet for å åpne og se alle plan detaljer:

På venstre side er generell informasjon om planen, som tittel, emne, dato, synlighetstoggle og bilde/illustrasjon.

På høyre side er planbeskrivelse, ressurser og aktiviteter samt læringsmål.

For å få en oversikt over studentenes fremgang uten å måtte navigere til 360-rapportene, vil lærere se tall ved siden av ressursene og aktivitetene. Tallet til venstre indikerer hvor mange studenter som har åpnet/lest en ressurs, tallet til høyre viser totalt antall studenter.

For å unngå ytelsesproblemer, kan lærere ikke spore studentenes fremgang når det er mer enn 99 studenter i et kurs.

Lærere kan spesifisere i hvilken rekkefølge deres ressurser og aktiviteter skal listes.

De kan enten bruke dra og slipp eller tastaturet for å omorganisere listen sin.

Hvis lærere har lagt til ekstra informasjon til planene sine, for eksempel lærernotater, vil disse også bli listet opp nederst. 'Tilbake til oversikt'-lenken øverst på siden vil ta deg tilbake til kursoversiktssiden.

Eleven i fokus

Vi ønsker å hjelpeelevene med å ta eierskap til læringen sin. Ved å legge til sjekkmerker og en fremdriftslinje, kan elevene holde oversikt over sin fremdrift i faget. Ressurser vil automatisk bli merket som lest når en student åpner den, men studenter kan velge å merke dem som ulest. Aktiviteter vil bli merket som utført etter at studenten har levert inn. Hvis lærere vurderer en aktivitet som ikke godkjent, vil sjekkmerket bli fjernet igjen.

For å begynne å jobbe med en plan, kan en student klikke på en hvilken som helst ressurs eller aktivitet. Alle ressurser og aktiviteter for en plan vil vises i en sidemeny og kan brukes til navigasjon. Lærere vil også få denne sidemenyen.

Planer

Plansiden gir deg en oversikt over alle planer. Navigasjonen er forenklet, noe som gjør det lettere for lærere å finne planene sine. Det er faner for filtrering på 'Nåværende' planer, 'Tidligere' planer, 'Uten dato' og 'Emner'. Hver fane har en teller, slik at du kan se antall nåværende og tidligere planer samt antall planer uten dato og emner.

Lærere kan også kopiere, slette, skrive ut og gjøre planene sine synlige eller ikke.

Nåværende planer

Planer er sortert etter dato. Planen øverst er enten den nåværende planen eller den neste kommende planen. For å lage en ny plan, klikk på den grønne 'Legg til plan'-knappen.

Tidligere planer

Den mest nylige planen vises øverst på listen.

Planer uten dato

Planer uten datoer er sortert etter den sist opprettede planen øverst. Lærere kan også spesifisere i hvilken rekkefølge deres planer uten en dato skal listes. De kan enten bruke dra og slipp eller tastaturet for å omorganisere listen sin.

Tema

Tema fungerer som en tagg, og sorterer planene i mapper etter taggen, så det er lettere å organisere planer. Lærere vil se en liste over emnene deres samt en mappe for planer uten et emne. Hvert emne viser antall planer for det emnet, og datoene som vises refererer til startdatoen for den første planen og sluttdatoen for den siste planen. Lærere kan også spesifisere i hvilken rekkefølge de skal liste emnene sine. De kan enten bruke dra og slipp eller tastaturet for å omorganisere listen sin.

Lag en ny plan

Lærere vil se et renere grensesnitt når de lager planer. Klikk på den grønne 'Legg til plan'-knappen. Legg til et bilde, gi planen din en tittel og legg til en beskrivelse. Du kan velge å legge til datoer, emne, læringsmål eller gjøre det synlig for studentene dine.

Lærere kan for nå bare legge til bilder fra datamaskinen sin. Bare bilder av typen jpg, jpeg, gif, bmp eller png kan lastes opp. Vi har ikke en maksimal filstørrelse, dette bestemmes av kundens innstilling: "Maksimal tillatt opplastingsbilde størrelse".

Vi anbefaler å bruke horisontale bilder med forholdet 3:2. Vi skalerer ikke bildet automatisk, men justerer det slik at det passer i bildeboksen. Hvis du legger til et bilde i portrettmodus, beholder vi aspektforholdet, men bildet vil bli klippet for å passe. Topp og bunn vil bli kuttet.

Planer vil automatisk bli sortert etter dato og vil som standard være usynlige for studenter.

Bruker du ikke datoer?

Hvis lærere ikke legger til datoer i planene sine, kan de velge å skjule fanene "nåværende" og "tidligere". Lærere må gå til planinnstillingene, og sette synlighet for planfeltet "Dato" til "Ingen". Alle brukere i dette kurset vil da bare se to plantabeller: "Emner" og "Alle planer". Emner vil bli listet opp først.

Kommende funksjoner

Vi jobber for tiden med:

• Tabellvisning for lærere
  • Gjøre det lettere for lærere å finne og bruke relevante planbilder
  • Søk etter planer og planinnhold

Vi vil oppdatere denne siden når vi legger til forbedringer. Hvis du har spørsmål eller kommentarer, send oss gjerne en e-post