Skoleslutt 23 - Generell Informasjon

Skoleslutt

Slutten av et skoleår er et godt tidspunkt for å gjennomgå ulike elementer relatert til instillinger, bruk og supportprosesser i itslearning.  I denne artikkelen presenterer vi de viktigste tingene du bør vurdere.

TABLE OF CONTENTS

Supportkontakter

Som systemadministrator vet du hvem som kan kontakte itslearning support, og hvordan. Vet du ikke dette, eller det er nye supportkontakter i din organisasjon, er tiden før sommerferien et godt tidspunkt å kontakte itslearning for å diskutere hvordan dere best kan forberede dere på det nye skoleåret. Ta kontakt med kundeansvarlig om du har spørsmål.

Vet alle studenter, lærere og foresatte hvem de skal kontakte med spørsmål rundt itslearning? Om ikke, vurder hvordan du skal dele denne informasjonen.

Funksjoner i itslearning

Nylige oppdaterte funksjoner

I løpet av det siste året har vi gjort omfattende oppdateringer og forbedringer av Planleggeren og Testverktøyet vårt. I tillegg har vi gjort mange oppdateringer for å forbedre tilgjengeligheten for alle brukere.

Ytterlige funksjoner som kan aktiveres etter ønske

Det finnes tilgjengelige funksjoner I itslearning som ikke blir aktivert automatisk. Ta kontakt med kundeansvarlig om du tenker de kan være nyttig for din institusjon.

Lisensiert funksjonalitet

Vi tilbyr også verktøy og funksjoner som krever en ekstra lisens, hvorav noen involverer tredjepartsprodukter. Vennligst kontakt din kundeansvarlig om du er interessert i noen av disse områdene:

Tilgjengelige globale innstillinger

Du kan administrere mye av itslearning-opplevelsen gjennom globale innstillinger som er tilgjengelige for systemadministratorer. For eksempel:

• Læremål
  • Tilgjengelighetskontroll
  • Aktiver diskusjon i oppgaver
  • Anonyme aktiviteter
  • Aktiver ressursbestilling
  • Aktiver lekse-merking
  • Brukere kan slette og redigere egne meldinger (lærere kan også slette meldinger i kurssamtaler)
  • 360° rapporter

Se her for en oversikt over de globale instillingene:  Global Instillinger

Informasjon som vises til dine brukere

Innstillinger for påloggingssiden

Påloggingssiden til itslearning vises til de fleste brukere før de logger inn. Vi anbefaler å sjekke informasjonen som er lagt ut der i tilfelle den bør oppdateres eller endres. En systemadministrator kan få tilgang til denne informasjonen i global innstillinger > Innstillinger for påloggingsside > Informasjon

Tilpassede lenker

I global instillinger > Oppsett kan du også legge til lenker i topp menyen, feks. til itslearning supportportal eller andre nyttige ressurser. Det er viktig å passe på at disse lenkene er oppdaterte.

Andre forberedelser til det nye skoleåret

Andre mulige forberedelser kan være:

• Opplæring av nye lærere: Ta kontakt med din kundeansvarlig for å arrangere opplæring for nye lærere/ansatte
  • Fagmaler: om du bruker fagmaler, er de oppdatert eller er det behov for forbedringer? Om du bruker terminer, husk å oppdater dem også.  itslearning supportportal har mange artikler om hvordan du kan bruke fagmaler.
  • Informasjonsfag: hvis du bruker fag til å dele informasjon med f.eks. alle ansatte eller hele skolen, er det lurt å se gjennom faget og vurdere om du bør lage en ny kopi for det nye året. Et nytt eksemplar kan være en god idé hvis du bruker meldinger og kunngjøringer.
  • Individuelle læreplaner: hvis du bruker dem, kan det være lurt å vurdere å lage nye maler for det nye året.
  • Terminer: om du bruker dette, husk å lage nye etter behov.

Integrasjoner

Har din itslearning-site integrasjoner fra et skoleadministrativt system? Da er det flere ting som er verdt å vurdere og være klar over i forkant av det nye studieåret. Vennligst se her for mer informasjon: Integrasjonsinformasjon ved skoleslutt

Har dere ikke har integrasjon, men ønsker dette, ta kontakt med kundeansvarlig for mer informasjon og priser.

Sletting av data

Har du en årlig rutine for å slette gamle fag og brukere i Søppelbøtta?

NB! Integrasjon vil håndtere sletting av brukere automatisk HVIS de er opprettet av integrasjonen, og arkivere fag (hvis det er en del av integrasjonen) og satt opp riktig.

Arkivering og kopiering av gamle fag

Har dere en årlig rutine for å kopierer og arkivere gamle fag for å klargjøre til neste semester?

Trenger dere opplæring eller annen rådgiving?

Ta kontakt med din kundeansvarlig for mer informasjon og priser.

Lenker

Bla gjennom denne supportportalen, eller se nedenfor for mer informasjon: