Release 125 - uppdateringar i december 2021

Vad är nytt?

Mer funktionalitet i nya planeringsverktyget

Nya planeringsverktyget är tillgängligt för alla att testa, aktiveras under planeringsinställningar.

• Nu är det möjligt för lärare att kopiera en planering i nya planeringsverktyget. De kan återanvända sina planeringar genom att kopiera en eller flera planeringar inom en kurs eller till en annan kurs. Lärare kan också välja ett planeringsområde som redan finns och använda det i en annan kurs. Dessutom finns valet att kopiera datum för nya planeringar, kopiera kopplade resurser och aktiviteter samt att byta ut bedömningskriterier.
  • Det går att flytta och omorganisera resurser och aktiviteter i ett planeringskort genom att flytta och dra (drag and drop) eller med tangentbordet.
  • Det går att ändra namn på planeringsområde och att ändra färg. På sidan för planeringsområden - hitta de tre prickarna i övre högra hörnet och gör ändringen därifrån.

Andra ändringar

• I kalendern, och då resurser är tillagda i en händelse, så öppnas det nu i fullskärm. Det gör att elever/deltagare kan fokusera helt och hållet på resursen, och kan på ett enkelt sätt sedan komma tillbaka till själva händelsen.
  • Kunder som har flera externa inloggningslösningar kommer att få se dessa i en lista istället för som knappar. Detta görs då det finns fler än sex olika inloggningslösningar att välja bland.
  • Förbättringar är gjorda gällande hur sökresultat visas för användare när de skapar kurser från mall eller använder kursmallar.
  • Tekniska förändringar har gjorts för textredigeraren, som finns i många av itslearnings verktyg. Nu laddas det snabbare.