Release 128 - uppdateringar i maj 2022

Vad är nytt?

Uppgifter i kalender
Elever kan nu i kalendern se uppgifter de har att slutföra på en viss dag. Det kan ge dem en bättre överblick över vad som förväntas göras under en vecka eller dag. Uppgifterna, som kan vara inlämningsuppgift, test, uppgift etc kommer att visas som en cirkel överst på dagen i kalendern. Om en uppgift är slutförd visas en bock i cirkeln. När en elev klickar på en uppgift öppnas ett fönster som visar alla uppgifter, kursvis, som har en tidsgräns den dagen. När en av de uppgifterna markeras och väljs visas den i ett eget fönster i fullskärm, och eleven kan fokusera på bara det arbetet. När fönstret stängs kommer eleventillbaka till kalendern. Den slutförda uppgiften får en bock i sin cirkel direkt, och det blir tydligt vad som är gjort och vad som är kvar att göra.
Planeringar

• Lärare kan arrangera ordningen på planeringar utan datum, antingen genom att dra och släppa eller med tangentbordskommando - tryck mellanslag, välj och flytta på planeringen.
  • Veckonummer finns nu också med när datum väljs för en planering.

Tilldela länkar/filer
Det blir nu lättare att tilldela en länk eller en fil till individuella elever eller kursgrupper med en tilldela-funktion. Material kan på så sätt anpassas och differentieras utifrån elevers individuella behov. Lärandemål går nu också att koppla till en länk.

Andra ändringar

• Lärare kan på ett enklare sätt ta bort ett meddelande (eller något bifogat) som är skickat som ett individuellt meddelande till en större grupp. Det går nu att ta bort dessa utan att gå in i varje enskild konversation.
  • När ett externt verktyg skickar information tillbaka till itslearning via LTI, så visas det tillsammans med resurskortet.
  • Som ett steg i vårt pågående utvecklingsarbete med tillgänglighet, har förbättringar gjorts inom många områden i plattformen, t.ex. personlig meny med alternativ text, och att datumväljaren nu kan navigeras rätt med tangentbord.