Release 124 - uppdateringar i november 2021

Förbättringar i uppdaterade kursmallar

Tidigare fungerade kursmallar på detta sätt: När en kursmall återanvändes följde endast de planeringsområden och planeringar med som inte tillhörde en tidigare uppdatering. Anledningen till detta var att förhindra att existerande planeringsområden eller planeringar skrevs över, men det kunde innebära att förändringar i originalkursmallen inte följde med till kursen.

Förbättringen innebär att en kurs skapad utifrån en mallkurs får med alla förändringar som gjorts i originalkursmallens planeringar. Alternativet har som standard att vara avmarkerat, eftersom det kan finnas en risk att innehåll skrivs över, d.v.s. om en lärare i kursen har lagt till material i planeringar efter att kursmallen applicerades första gången. Alternativet kallas "Skriv över tidigare kopierade planeringar"(hittas under Mer >Inställningar >Kursegenskaper-och funktioner >tre prickar >Använd mall).

Andra ändringar

En tidigare uppdatering gjorde det möjligt att ha med ett prefix vid ett namn på en användare i itslearning, t.ex. lärares mer formella titel, vilket är brukligt i vissa andra länder. Detta syns nu i användarens profilkort (namnet i övre högra hörnet).

För att göra det lättare att navigera i det nya planeringsverktyget, kommer det att synas en pil som visar "tillbaka till (namnet på) planering" när användare har öppnat en resurs eller aktivitet. Observera: Den kommer inte att länka tillbaka från en öppnad mapp eller öppnad lärsekvens, eftersom dessa öppnar en ny flik. Det kommer heller inte att synas någon sådan tillbaka-pil när en ny planering håller på att bli skapad med nya resurser och/eller aktiviteter.

Det gamla portfolioverktyget tas bort och ersätts helt och hållet av den nya och mer användarvänliga ePortfolion. Inget innehåll från det gamla går förlorat, det kommer att synas i det nya verktyget istället.