Release 127 - uppdateringar i mars 2022

Nyheter i uppdateringarna för mars månad

Nya planeringsverktyget

Nu går det att kopiera ett eller flera planeringsområden till andra kurser eller inom samma kurs. Datum kan inkluderas om så önskas, tillsammans med tillagda resurser och aktiviteter samt lärandemål. Standardinställningen är att kopiera resurserna och aktiviteterna, men det går att välja att bara kopiera själva planeringsstrukturen.

När planeringar ska kopieras kan man välja att ha kvar samma planeringsområde eller inte. Det betyder att när en planering kopieras till en kurs som har andra planeringsområden, så går det att välja att antingen behålla det som redan finns, eller koppla ett annat planeringsområde som finns i den kursen.

Nu är det också enkelt att omorganisera planeringsområden. Det går att dra och släppa eller använda tangentbordskommandon för att ändra ordningen på planeringsområdena. Observera: Om tangentbord används måste man trycka på "mellanslag" för att välja och flytta. Anledningen är för att undvika att det "krockar med" hur skärmläsare fungerar och för att förbättra tillgängligheten.

Det går att lägga till datum till planeringen och koppla den till en händelse som finns i kalendern. Elever/deltagare kommer då att se planeringskortet i kalenderhändelsen, vilket gör att de på ett enkelt sätt kan komma in i planeringen och sedan gå tillbaka till kalendern igen.

Andra uppdateringar

• För de som använder surfplattor går det nu också att omorganisera resurser och aktiviteter genom att dra och släppa eller med tangentbordsnavigering. Detta förbättrar upplevelsen och tillgängligheten för alla surfplattsanvändare.
  • Det går att begränsa hur en ePortfolio blir delad så att den endast visas för den egna skolan/organisationen. Tidigare kunde en ePortfolio delas med hela siten, vilket för vissa kunder kan inkludera flera skolor. Administratörer kan nu också ställa in om det ska vara tillåtet för elever/deltagare att lägga till sin epostadress i ePortfolion, vilket innebär att de kan dela sin portfolio utan att behöva få sin epostadress delad.
  • Sättet på vilket siffran för antalet notifieringar under klockan visas är ändrat. Tidigare har det synts en siffra över antal olästa notifieringar, men nu kommer det att visas en siffra för det antal notifieringar som kommit sedan man sist kollade. Man kommer fortsatt att få se status läst/oläst för varje notifiering, precis som tidigare. Ändringen gäller både mobil och webbläsare.
  • Inom kort kommer också en uppdatering för nya testverktyget. Den uppdateringen innefattar möjligheten att kunna ha med bilder i svaret till en flervalsfråga. Man kommer att kunna dra in en bild eller hämta från sin enhet, och uppmuntras att lägga till en beskrivning som kan läsas av skärmläsare för att hjälpa personer med synnedsättning och som har svårt att se själva bilden.

IMS LTI Advantage Certifiering

itslearning har fått certifiering av IMS-gruppen och är kompatibel med LTI Advantage interoperability standard. Detta innebär större möjligheter att kunna integrera applikationer in i itslearning på ett sömlösts och säkert sätt, vilket också ger många fler möjligheter att få in det innehåll och verktyg som utbildningsanordnare, lärare och elever önskar för sitt arbetsflöde.