Release 135 - uppdateringar i november 2022

Nya planeringsverktyget
Omorganisera planeringar inom ett planeringsområde

Nu kan lärare på ett enkelt sätt ändra ordningen på planeringar inom ett planeringsområde, när man jobbar utan datum (med datum kommer planeringarna att komma i kronologisk följd utifrån datum). Det går att ändra ordningsföljden antingen genom att dra och släppa, eller genom att använda tangentbordet (använd mellanslag för att välja vilken planering och pilarna för att flytta upp eller ner).

Se lärandemål i sin helhet
Lärare kan lägga till lärandemål i sina planeringar. Som standard visas en rad av lärandemålet, men genom att klicka på/röra vid meningen kommer hela texten för lärandemålet fram.

Tilldela Sida till kursgrupp eller enskilda deltagare

För att kunna differentiera och individualisera behöver lärare ofta kunna ge olika material, övningar och resurser till olika deltagare, utifrån vad de behöver för att bäst kunna lära sig. Nu finns det en tilldela-knapp i en sidopanel även till resursen Sida, så att lärare lätta kan välja om alla deltagare i kursen ska ha den eller bara vissa.

Andra ändringar

• För lärare som har aktiverat att få aviseringar från 360-rapporter går det nu att ta bort en hel tråd med uppdateringar på en och samma gång.
  • För rapportering av olämpligt användande i meddelanden syns nu kortnamnet (om tillagt) för kursen istället för kursens officiella kursnamn (som kan vara ett mer komplext namn).
  • När en användare vill ta bort ett objekt permanent i papperskorgen i en kurs kommer en ruta för bekräftelse fram, allt för att undvika att misstag med borttagningar sker.
  • Uppdaterad version av Avancerad läsare har nu som standard att använda samma språk som är valt i itslearning, när det gäller inställningar som en användare kan göra för Avancerad läsare. .
  • Fler tillgänglighetsförbättringar har gjorts gällande kalender, kurskort, kursöversikt och spela upp planering.
  • Testverktyget har fått ett nytt förbättrat arbetsflöde för bedömning, och det går att bedöma fråga för fråga. När en fråga är öppnad för läsning och bedömning kan lärare länkas vidare till att se alla svar för den frågan, och kan lättare jämföra svar. (Läs gärna mer i artikeln Uppdateringar i Testverktyget)