Release 143 - uppdateringar i oktober 2023

Vad är nytt?

Uppdateringarna innebär förbättringar i tabellvyn i Planeringar och förbättringar för tillgänglighet.

Förbättrad användarupplevelse

• I tabellvyn för Planeringar kan lärare nu även använda åtgärden "Sätt datum". Även tangentbordsnavigering och information från skärmläsare har förbättrats på denna sida.

Uppdateringar kring tillgänglighet

Tillgängligheten har standardiserats och förbättrats på några av administrationssidorna.

• Kursinställningar (i en kurs, under Mer > Inställningar)
  • Mentorer och skolledare (under Administratör)

Andra uppdateringar kring tillgänglighet

• Sidpanelen till höger (som finns i flera resurser och aktiviteter): tillgängligt verktygstips + korrekt knappbeteende när sidpanel är dold.
  • Inloggningssidan: Ett avsnitt med landslänkar är ändrat till en enkel text med en länk till itslearnings hemsida.
  • Kurskort: verktygstips är dolda för skärmläsare

Andra uppdateringar

• Versionen av tilläggstjänsten/tilläggsmodulen testlägesläsare ("Test Mode Browser") har uppdaterats. Efter denna release accepteras fortfarande äldre versioner, men alla som ska använda den rekommenderas att ladda ner och installera den nya versionen innan ett test ska göras med testlägesläsare.