Uppdateringar i september 2024

Vad är nytt?

Här är en sammanfattning av de uppdateringar som har gjorts under juli månad (de senast gjorda överst och i fallande ordning). Redogörelse av buggfixar står beskrivna på engelska.
Det går alltid att se vilken aktuell version itslearning använder, se version längst ner på inloggningssidan. Dessutom finns information om produktuppdateringar att läsa på engelska varje vecka. Växla språk till engelska på supportportalen och klicka på "What's new?" för att kunna läsa veckovis uppdaterad information i den senaste artikeln för release notes.

Numera finns även denna information på vår hemsida, i drop down menyn under Aktuellt och Produktuppdateringar, där det går att växla och välja vilket språk man vill läsa den på. (Observera att vissa avvikelser kan förekomma då det görs en automatisk AI-genererad översättning från engelska på hemsidan.)

Produktuppdatering 2024.9.4

Nya profilsidan: senaste inlämingar

Vi planerar att lägga till all information som tidigare fanns tillgänglig i det som kallades profilkortet, till hela profilsidan. Med den här uppdateringen kommer det som tidigare kallades Aktivitet men som nu bytte namn till Senaste inlämningar med på sidan. Listan finns som en flik längst ner på sidan, bredvid avsnittet "Om". Listan innehåller upp till 10 senaste inlämningar som gjorts i testverktyg, inlämnings- och uppgiftsverktyg för alla kurser (tidigare begränsad till 5). Elementets titel länkar till elementet, medan kurstiteln länkar till kursen.

Nya profilsidan: rapporter

Denna uppdatering gör att länkar till närvaro, uppförande, bedömningsöversikt och rapport för lärandemål kommer med på profilsidan. Observera att inte alla dessa funktioner används inom alla organisationer och verksamheter, vilket förklarar varför avvikelser kan finnas.

Buggfixar i itslearning-2024.9.4

Our reference

Summary

ITS-93380

Updates made in the Learning objective repository were not reflected in courses. This has been fixed.

Produktuppdateringar 2024.9.3

Förbättringar av hur organisation visas under fliken Ansökande

När kurskatalogen används kan anmälningar godkännas på fliken Ansökande på sidan för (kurs)deltagare. Här finns en kolumn som visar vilken organisation en användare tillhör. Denna kolumn visade tidigare alltid namnet på siten, eller Extern om kursen lades till i den externa kurskatalogen. För att göra den här kolumnen mer informativ har vi gjort några förbättringar av vilken organisation som visas för användare från samma site:

• Om användaren har en hemorganisationsuppsättning visas denna organisation.
  • Om användaren inte har en hemorganisation, utan bara tillhör en organisation av typen "skola", visas denna organisation.
  • I andra fall visas siten som organisation.

Buggfixar i itslearning-2024.9.3

Our referenceSummary
ITS-93284

On the manage apps page. Clicking on some extensions resulted in an error. This is fixed.

ITS-93252

The link to download the Test Mode Browser installation file did not work correctly, when opened from the old Test tool (Test 2).

ITS-93225

When viewing Reports > ILP. The link to navigate back to Reports had an incorrect name.

ITS-91965The title displayed in the browser tab when opening a task was incorrect.
ITS-83242

With the setting “enable workload for assignment app” enabled. In the Workload view, there could be two different date formats shown in the “deadline” column. This has been fixed.

Produktuppdatering 2024.9.2

Sidan Kurser: Sök efter kurser

När den globala sökningen flyttades till huvudmenyn togs kurssökningen på sidan Kurser bort. Det återförs nu för att stödja de lärare som har ett stort antal kurser och behöver använda sådan sökning för att får ett gott arbetsflöde.

Förbättring av kursmeny: 360°-rapporter

När den nya kursmenyn introducerades, flyttades 360° -rapporter till sidan Rapporter, som ersatt det som tidigare kallades 'Status och uppföljning'. Under fliken rapporter finns även andra typer av rapporter (bedömningsöversikt, rapport för lärandemål, rapport för inlämningsuppgift etc.). I de fall då 'Status och uppföljning' varit inaktiverat försvann även 360° -rapporterna. Det har nu ändrats, så om någon av 360° -rapporterna är aktiverade kommer Rapporter att finnas i kursmenyn, tillsammans med andra aktiverade rapporter i kursen.

Planeringar och standardsortering

Standardsortering i tabellvy och inom ett planeringsområde kommer att vara datum (stigande) för datum-drivna kurser. Om det inte finns några datum i planeringarna, kommer de att sorteras efter deras skapandedatum.

Fästa en planering

Lärare kan fästa en planering till kursöversikten. Nu finns ett märke som säger 'Fäst' på planeringskortet, så att användarna förstår varför det visas överst på kursöversiktssidan.

Se lärandemål tillagda till planeringsområde i tabellvyn

Lärare kan om de vill lägga till fält för lärandemål på planeringsområden (i planeringsinställningarna). Denna information finns nu också med i tabellvyn, när man öppna fliken för planeringsområden.

Buggfixar i itslearning-2024.9.2

Our referenceSummary
ITS-90384

Fixed an issue where users could get a “this app requires a license” error when accessing an LTI 1.3 application, depending on where the application is shared.

ITS-89353

Dependent on certain settings, teachers were not able to see some calendar event, that they should be able to see.

Produktuppdatering 2024.9.1

Skicka meddelande med kortkommando

Användare kan skicka ett meddelande genom att använda kortkommandot Ctrl+Enter eller Cmd+Enter utan att behöva trycka på skicka-knappen. Det senare alternativet är endast för Mac-användare.

Alternativet att ställa in sin startsida tas bort

I itslearnings nya huvudmeny hittar du nu både Kurser (som leder till kurskortssidan, men bara om du har tillgång till kurser) och Uppdateringar (som leder till uppdateringssidan). Därför behövs inte längre alternativet för användaren att bestämma vilken av dessa som är "Start", och tas nu bort.

Separata karantänperioder för sitens papperskorg och för en kurs papperskorg

Karantänperioden är en säkerhetsåtgärd utformad för att förhindra oavsiktlig permanent radering av data i itslearning. Element som lagts till sitens eller en kurs papperskorg kan endast raderas permanent när karantänperioden har löpt ut.

Administratörer har nu möjlighet att ställa in separata karantänsperioder för:

• Sitens papperskorg: Innehåller borttagna användare, kurser och projekt (se Administratör > Papperskorg)
  • En kurs papperskorg: Innehåller borttagna kurselement och planeringar (se Kursöversiktssidan >tre prickar > Inställningar > Papperskorg)

Dessa inställningar kan konfigureras under Administratör >Redigera globala inställningar > Funktioner och säkerhet. Standardkarantänperioden är 30 dagar.

I och med denna uppdatering kommer karantänperioderna i siterna att automatiskt uppdateras enligt följande:

• Sitens papperskorg: Om den nuvarande karantäntiden är inställd på mindre än 30 dagar kommer den att ändras till 30 dagar.
  • En kurs papperskorg: Ingen karantänstid är vald, värdet är 0.

Vi rekommenderar att ni kontrollerar att de aktuella värdena motsvarar era behov.

Data Warehouse/OData: Spåra användningen av mallkurser

Kunder som använder Data Warehouse kan nu spåra användningen av mallkurser genom OData.

• Nytt fält "IsTemplate" har lagts till i kursentiteten för att flagga kurser som delas som mallar.
  • Ny enhet "CourseTemplate" kan användas för att få insikt i vilka kurser som är baserade på en mall, hur mycket och vilka mallar som används.

Kommande UX-ändring: Global innehållssökning läggs till huvudmenyn

Vi är glada att kunna meddela att under de kommande två veckorna kommer sökfältet för globalt innehåll gradvis att flyttas från den personliga menyn till huvudmenyn för alla kunder. Vi startar med en gradvis lansering.

Den nya globala innehållssökningen ger ett snabbare och mer intuitivt sätt för användare att hitta relevanta resurser och aktiviteter inom itslearning. Användare kan söka efter planeringar, planeringsområden, kurser, resurser och aktiviteter, inklusive innehåll från arkiverade kurser, och säkerställer därmed en omfattande täckning av allt relevant material.

Mer information finns i denna artikel: Sökfunktion i itslearning

Obs: Global innehållssökning är endast tillgänglig för användare för vilka en administratör har aktiverat detta i profilinställningar (inställningsnamn "Sök innehåll").

Buggfixar i itslearning-2024.9.1

Our referenceSummary
ITS-92875

Fixed an issue that caused an error when opening the attendance overview from the personal menu.

ITS-92800

Fixed a bug where staff users who are also parents, could not find their children under the personal menu.

ITS-92568

Fixed an issue that caused some LTI 1.3 apps to get an invalid request error.

ITS-92345

When loading the course overview tab in the MS Teams integration, there was an error.