itslearning-julkaisu 127, maaliskuu 2022

Mitä uutta maaliskuun 2022 julkaisussa?

Uusi suunnitelmatyökalu

Opettajat voivat nyt kopioida yhden tai useamman aiheen toisille kursseille tai samaan kurssiin.  Tämä voi sisältää suunnitelman päivämäärät ja niihin liittyvät resurssit ja toiminnot sekä arviointikriteerit.  Oletuksena kopioidaan resurssit ja aktiviteetit, mutta voit valita vain suunnitelmarakenteen kopioinnin.

Kun kopioit suunnitelmia, voit valita, pidätkö olemassa olevat aiheet. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kopioit suunnitelmaa kurssille, jossa on muita aiheita, voit joko säilyttää olemassa olevan aiheen tai liittää sen toiseen aiheeseen kyseisellä kurssilla.

Opettajat voivat nyt helposti järjestellä aiheita uudelleen. He voivat muuttaa aiheiden järjestystä joko vetämällä ja pudottamalla tai näppäimistöllä. Huomaa, että näppäimistön käyttäjien on painettava välilyöntiä valitakseen ja siirtääkseen kohteen, jotta vältetään ristiriidat näytönlukuohjelmien kanssa ja parannetaan käytettävyyttä.

Kalenterimerkinnän ja kurssitapahtuman yhdistäminen

Opettajat voivat lisätä päivämäärän suunnitelmaansa yhdistääksen sen kalenterissa olevaan kurssitapahtumaan. Oppijat näkevät suunnitelmakortin kalenteritapahtumassa. He voivat helposti siiryä suunnitelmaan ja sitten takaisin kalenteriin.

Muita muutoksia

• Tablettia käyttävät opettajat voivat nyt järjestää kurssiresursseja uudelleen vetämällä ja pudottamalla sekä näppäimistöllä. Tämä parantaa tabletin käyttökokemusta ja yleistä käytettävyyttä.
  • Sivustolla määriteltyjä organisaatioita (esim. koulut) on tästä eteenpäin mahdollista hyödyntää jaettaessa ePortfolioita toisien nähtäväksi. Tämä on hyvä lisä aikaisempien vaihtoehtojen rinnalle. Lisäksi järjestelmänvalvojat voivat nyt valita, sallivatko opiskelijoiden lisätä sähköpostiosoitteensa ePortfolioon tai estävätkö tämän. Tämä tarkoittaa, että opiskelijat voivat jakaa ePortfolionsa, mutta ilman sähköposteja.
  • Olemme muuttaneet tapaa, jolla Push-ilmoituksista kertovan "kellon" vieressä oleva ilmoitusten määrään liittyvä numero toimii, jotta se olisi helpompi ymmärtää. Laskuri on näyttänyt lukemattomien henkilökohtaisten ilmoitusten määrän. Nyt laskuri näyttää uusien henkilökohtaisten ilmoitusten määrän viimeisen tarkistuksen jälkeen. Näytämme edelleen jokaisen ilmoituksen luetun/lukemattoman tilan kuten ennenkin. Tämä muutos koskee sekä työpöytä- että mobiili-ilmoituksia.
  • Pian tämän julkaisun jälkeen uuteen testityökaluun tulee päivitys. Opettajat voivat lisätä kuvan vastausvaihtoehtoihin monivalintakysymyksissä. Voit vetää ja pudottaa kuvan tai ladata sen laitteestasi. Sinua pyydetään lisäämään kuvaus, jonka näytönlukijat voivat lukea, vaihtoehtona kuvan näkemiselle.

IMS LTI Advantage -sertifikaatti

itslearning on IMS-konsortion sertifioima ja se on yhteensopiva LTI Advantage -yhteentoimivuusstandardin kanssa. Tämä tarkoittaa parempia mahdollisuuksia integroida sovelluksia itslearningiin saumattomasti ja turvallisesti, mikä tarjoaa myös paljon enemmän mahdollisuuksia saada sisältöä ja työkaluja, joita koulutuksen tarjoajat, opettajat ja opiskelijat haluavat työnkulkuunsa.