itslearning-julkaisu 139, huhtikuu 2023

Tämä julkaisu sisältää lukuisia laadukkaita parannuksia eri puolilla itslearningiä.

Parannuksia kurssin luontiin

Päivitimme äskettäin "Lisää kurssi" -sivun. Uuteen lukuvuoteen valmistautuessamme mahdollistamme malliin sisältyvien termien nopean muuttamisen (esim. kun kopioit olemassa olevan kurssin edelliseltä vuodelta). Nyt on myös helpompi lukea kurssien nimiä.

GEO-tunniste poistetaan automaattisesti ladatuista kuvista

Kun lataat kuvia/videoita joistakin laitteista, GPS-tietojen 'geotunniste' upotettiin. Koska nämä GPS-tiedot voidaan vahingossa sisällyttää, poistamme ne nyt automaattisesti. Tämä koskee muotoja jpeg, tiff ja mp4.

Käynnissä olevien testien deaktivoinnin estäminen

Varmistaaksemme, että opiskelijat voivat työskennellä kokeiden parissa ilman häiriöitä, olemme ajan mittaan mukauttaneet näkyvyyden, määräajan ja aikarajan asetuksiin liittyviä sääntöjä. Olemme nyt ratkaisseet ongelman, jossa opettajat saattoivat käyttää Resurssit-valitsinta poistaakseen kokeet käytöstä jonkun suorittaessa niitä. Tämä on nyt estetty, ja opettajalle näytetään palautetta tämän selittämisestä.

Uuden Suunnitelma-työkalun parannuksia

Hallitakseen paremmin, mitä tietoja opiskelijat näkevät kurssin avaamisen yhteydessä, opettajat voivat nyt kiinnittää suunnitelman kurssin yleiskatsaussivulle. Opettajat voivat kiinnittää suunnitelman yleiskatsaukseen avaamalla kolmen pisteen valikon suunnitelman oikeassa yläkulmassa.

Työskennelläkseen tehokkaammin opettajat voivat määrittää päivämäärät useille suunnitelmille. Tämä ominaisuus löytyy Toiminnot-valikosta.

Parannuksia käytettävyyteen ja esteettömyyteen

• Olemme päivittäneet RTF-editorin, jotta käyttäjät voivat määrittää kielen tekstin osille. Näin näytönlukijat voivat lukea tiedot oikealla kielellä.
  • Tässä julkaisussa olemme parantaneet profiilikorttien, kalenterin, kirjautumissivun, huoltajakorttien, kurssikorttien, unohtuneen salasanan sivun, kurssisivun ja kurssin yleiskatsauksen käytettävyyttä. Nämä muutokset eivät aina ole havaittavissa, mutta helpottavat itslearningin käyttöä näytönlukuohjelmissa  ja navigointia pelkällä näppäimistöllä