Toukokuu 2024 Julkaisutiedot

Mitä uutta toukokuun 2024 julkaisussa on?

Koska olemme nyt siirtyneet tiheään julkaisuprosessiin, muistiinpanot julkaistaan jokaisen julkaisun yhteydessä. Toukokuun ulkoiset julkaisutiedotteet löydät alta. Julkaisutiedot julkaistaan näillä sivuilla maanantaina/tiistaina ennen julkaisun käyttöönottoa keskiviikkona.

Huomaa, että joissakin tapauksissa julkaisupäivä voi muuttua juhlapyhien tai muiden olosuhteiden vuoksi. Jos haluat nähdä, mikä versio itslearningista on tällä hetkellä käytössä, löydät tiedot kirjautumissivusi alareunasta. Haluatko pysyä ajan tasalla tuoteja julkaisutiedoista?

2024.5.5- Julkaistut tuotepäivitykset

Etsi käyttäjätunnuksella

Järjestelmän ylläpitäjät voivat nyt sallia sivustonsa käyttäjien tehdä hakuja käyttäjätunnuksen perusteella. Erityisesti suurissa organisaatioissa tämä voi olla hyödyllistä, kun useilla käyttäjillä on sama etu- ja sukunimi.Käyttäjätunnuksen perusteella tapahtuva haku voidaan ottaa käyttöön kohdassa Ylläpito>Muokkaa yleisiä asetuksia>Ominaisuudet ja suojaus, kun yksityisyys-osiossa on asetus "Salli haku käyttäjätunnuksen perusteella". Huomaa, että tämä koskee kaikkia rooleja, myös opiskelijoita.Kun tämä on käytössä, kaikki sivuston käyttäjät voivat käyttää käyttäjänimeä löytääkseen käyttäjät yhteisistä paikoista, kuten Viestinvälityksestä, Osallistujat-sivulta ja Omat opiskelijat -sivulta. Huomaa, että tämä on rajoitettu paikkoihin, jotka käyttävät PersonIndexiä hakuun. Kun asetus on otettu käyttöön, voi kestää jopa tunnin, ennen kuin käyttäjänimi lisätään tähän indeksiin kaikille käyttäjille.Koska tämän asetuksen ottamisen käyttöön pitäisi olla asiakkaan tietoinen valinta, se on aina oletusarvoisesti pois käytöstä uusissa sivustoissa, vaikka asetus olisi otettu käyttöön mallisivustossa.

Aihe-välilehti taulukkonäkymässä

Olemme ottaneet käyttöön toisen välilehden, joka näyttää aiheen tiedot taulukkonäkymässä. Oletusarvoisesti näytämme aiheen nimen ja kyseiseen aiheeseen lisätyt suunnitelmat. Jos opettajat ovat lisänneet ylimääräisiä aiheiden kenttiä suunnitelman asetussivulla, kuten "kuvaus" tai "oppimistavoitteet", myös ne luetellaan. Tässä näkymässä opettajat voivat luoda uusia aiheita, muokata aiheen nimeä sekä kopioida ja poistaa aiheen. Voit myös avata suunnitelman aiheen sisällä nähdäksesi yksityiskohtaiset suunnitelmatiedot.

Julkaistut korjaukset osoitteessa itslearning-2024.5.5.5.

Viitteemme
Yhteenveto
ITS-90789

Korjattu ongelma, joka liittyi suunnitelman resurssien järjestykseen toiston suunnitelman elementtien luettelossa (sivuvalikko).

ITS-90388

Kun olet lisännyt rekisteröinnin ja asettanut määräajan. Määräaika ei joskus näkynyt rekisteröinnin yleiskatsaussivulla.

ITS-88773

IMS-ES:n "readAllPersons"-menetelmä voidaan nyt poistaa käytöstä integraatiomäärityksessä.

2024.5.4: Julkaistut tuotepäivitykset

Julkaistut korjaukset osoitteessa itslearning-2024.5.4.

Viitteemme
Yhteenveto
ITS-87963

Korjattu ongelma, jossa uuden sivustoprofiilin tallentaminen, jossa oli käytössä vaihtoehto "ePortfolio (Ei julkinen internetissä)", aiheutti virheen.

2024.5.3: Julkaistut tuotepäivitykset

Linkki taulukkonäkymään yksittäisestä aiheesta

Oppijat, jotka voivat käyttää taulukkonäkymää, voivat nyt siirtyä yksittäisen aiheen sivulta taulukkonäkymään. Taulukkonäkymässä suunnitelmat suodatetaan valitun aiheen mukaan. Tämä linkki helpottaa oppijoita löytämään haluamansa suunnitelmat taulukkonäkymässä.

Julkaistut korjaukset osoitteessa itslearning-2024.5.3.

ViitteemmeYhteenveto
ITS-90252Kun katsot kurssiluetteloa Aloitus-näytössä. Korjattu ongelma, jossa "näytä lisää" ei toiminut, kun klikkaamalla voit tarkastella yli 24 kurssia.
ITS-89083Muutos tehtiin, jotta opettajat, joilla on vain lukuoikeudet, eivät voi asettaa arvosanoja Arviointikirjassa.

2024.5.2: Julkaistut tuotepäivitykset

Suunnitelmien lajittelun parantaminen

Olemme tehneet joitakin parannuksia siihen, miten suunnitelmat luetellaan välilehdellä "Ilman päivämäärää" ja kansiossa "Ilman aihetta". Ilman päivämäärää:
Kun luot useita suunnitelmia ilman päivämäärää, ensimmäinen luotu suunnitelma listataan ylimpänä ja uusin alhaalla. Näin opettajien on helpompi käyttää "Aseta päivämäärät" -toimintoa suunnitelmissa. Kansio "Ilman aihetta"
Tässä kansiossa olevien suunnitelmien järjestystä voi muuttaa vetämällä ja pudottamalla. Kun järjestät suunnitelmia uudelleen, uusi järjestys näkyy nyt taulukkonäkymässä.

Uusi globaali sisältöhaku (beta-versio)  Uusi globaali sisältöhaku (beta-versio)

Tässä versiossa korvaamme henkilökohtaisen valikon globaalin sisältöhaun uuden hakumme beta-versiolla. Käyttäjien etuna on, että he voivat nyt löytää myös suunnitelmia ja aiheita hakutyökalun avulla. Uusi haku poistuu beta-versiosta kesän 2024 aikana, ja käyttöliittymää viimeistellään paremman käyttäjäkokemuksen takaamiseksi.

Taulukkonäkymän avaaminen yhden aiheen sivulta

Tehokkaampaa työskentelyä varten opettajat voivat nyt siirtyä yksittäisen aiheen sivulta taulukkonäkymään. Taulukkonäkymässä suunnitelmat suodatetaan kyseisen aiheen mukaan

2024.5.1: Julkaistut tuotepäivitykset

Pieni parannus oppijan suunnitelman navigaattoriin

Tehtävän suorittaminen näkyy automaattisesti suunnitelman navigaattorin sivupaneelissa heti, kun tehtävä on suoritettu. Nykyään oppijan on päivitettävä sivu tai siirryttävä seuraavaan elementtiin nähdäkseen vihreän valintamerkin tehtävän vieressä sivupaneelissa.

Vanhojen kurssien ilmoitustaulujen lopullinen poistaminen

Kurssin Ilmoitustaulu-toiminnot korvattiin kurssin Yleiskatsaus-sivulla käyttöliittymän päivityksen yhteydessä vuonna 2021.

Jotta opettajilla olisi aikaa siirtää sisältö resursseihin, olemme pitäneet vanhat ilmoitustaulut saatavilla vain lukutilassa kurssilinkkien kautta. Varoitimme, että nämä ilmoitustaulut poistetaan pysyvästi vuoden 2021 loppuun mennessä. Eri syistä johtuen poistaminen viivästyi, mutta tässä julkaisussa ne on vihdoin poistettu linkkikokoelmasta.