itslearning-julkaisu 141, elokuu 2023

Mitä uutta elokuun 2023 julkaisussa on?

Tämä julkaisu sisältää parannuksia Suunnitelmat-työkaluun ja Osallistujat-sivulle, sekä uuden kyselytyökalun julkaisun ja yleisiä parannuksia koko alustalla.

Taulukkonäkymä Suunnitelmat-työkalussa

Uusi Suunnitelmat-työkalu tarjoaa nykyaikaisen, helpommin lähestyttävän näkymän. Tiedämme, että jotkut opettajat haluavat edelleen nähdä suunnitelmien yleiskatsauksen taulukkona, ja otamme sen uudelleen käyttöön. Näkymään pääsee työkalun pääsivulta. Taulukkonäkymässä suunnitelmat on lueteltu niiden aihejärjestyksen mukaan.

Kuva, joka sisältää kohteen kuvakaappaus, teksti, ohjelmisto, Verkkosivusto

Kuvaus luotu automaattisesti

Taulukkonäkymässä opettajat voivat luoda uuden suunnitelman, lisätä/poistaa aiheen, lisätä/poistaa päivämääriä, lisätä/poistaa suunnitelman kuvan, lisätä/muokata kuvausta, lisätä/poistaa oppimistavoitteita ja lisätä/poistaa resursseja/toimintoja. He voivat muuttaa resurssien järjestystä vetämällä ja pudottamalla. Resursseja ja aktiviteetteja voidaan poistaa suunnitelmasta, poistaa kurssilta tai tehdä näkyväksi/piilotetuksi.

Uusi Suunnitelmat-työkalu: suunnitelmien jakaminen

Opettajat voivat nyt jakaa suunnitelmiaan muiden sivustojen kanssa. Tämä ominaisuus on käytettävissä työkalun ylävalikossa. Opettajat voivat edelleen valita, kenelle suunnitelmat ovat saatavilla. Jos suunnitelmaan on liitetty oppimistavoitteita, niitä ehdotetaan automaattisesti suunnitelman perustiedoiksi. Kun klikkaat "Tallenna", suunnitelma lisätään kirjastoon. Suunnitelman sisältöjä on rajoitettu Sivu, Tiedosto, Linkki, Google Drive -resurssi, Tehtävä, Testi ja Kysely -työkaluihin.

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, ohjelmisto, Verkkosivusto, numero

Kuvaus luotu automaattisesti

Jaettava suunnitelma on käytettävissä kurssin luontisivulla sekä silloin, kun lisäät kurssillesi valmista sisältöä.

Uusi Suunnitelmat-työkalu: suunnitelman nimi on pakollinen

Suunnitelman otsikon lisääminen on nyt pakollista, jotta opiskelijoiden ei tarvitse nähdä suunnitelmia nimeltä "Ei otsikkoa". Opettajat näkevät muistutuksen, jos otsikkokenttä on tyhjä.

Uusi kyselytyökalu käyttöön kesän aikana

Uusi kyselytyökalu otettiin käyttöön kaikille asiakkaille (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, sopimuksen mukaan). Uusi kyselytyökalu on helppokäyttöisempi sekä täysin käytettävissä ja jaettavissa kirjastossa. Yhteenvetoraportissa on nähtävillä lisätietoja vastauksista. Uusi kyselytyökalu on suunniteltu mobiiliystävälliseksi, joten kyselyt eivät enää tue monimutkaisia muotoiluja kysymyksissä (kuten videoita tai kolmannen osapuolen sisältöä). Vanhat kyselyt on siirretty automaattisesti uuteen työkaluun. Vanhat kyselyt, joissa on monimutkaisia muotoiluja, näkyvät siirtämisen jälkeen, mutta niitä ei voi muokata.

Yleisiä parannuksia uudelle Osallistujat-sivulle

Palautteen perusteella olemme tehneet useita muutoksia uuteen Osallistujat-sivuun. Olemme lisänneet Kurssin osallistujat -välilehdelle 'Ryhmät' -sarakkeen, jotta opettajat näkevät nopeasti, minkä organisaatioryhmän tai kurssiryhmien jäsen kurssilainen on.

Kuva, joka sisältää kohteen kuvakaappaus, teksti, ohjelmisto, Tietokonekuvake

Kuvaus luotu automaattisesti

Käyttäjähaku ja uusi suodatin ryhmille. Opiskelijat näkevät vain ne kurssiryhmät, joiden jäseniä he ovat. Joiltakin käyttäjiltä on tullut palautetta, että he kaipasivat viimeisimmän kirjautumisen päivämäärää. Tämä on nyt 360 asteen raportissa muiden opiskelijoita koskevien tietojen kanssa.

Salasanojen syötön helppokäyttöisyys ja saavutettavuus paranevat.

Olemme tehneet parannuksia salasanan syöttökenttään saavutettavuuden ja käytettävyyden parantamiseksi. Käyttäjät voivat nyt vaihtaa saavutettavuusasetuksena salasanakentän näkyvyyttä kentän yhteydessä olevalla saavutettavuuskuvakkeella; kaikki salasanavaatimukset näkyvät selvästi ja järjestelmä antaa aiempaa selkeämpää palautetta, jos valittu salasana ei täytä vaatimuksia.