itslearning-julkaisu 123, Lokakuu 2021

Kuvien lisääminen on helpompaa sisältöeditorissa

• Lataa kuvat suoraan laitteesi sisällönmuokkausohjelmaan. Voit tuoda kuvia laitteestasi napsauttamalla Kuva-toimintoa ja valitsemalla Lisää tietokoneelta -painiketta. Sinun ei tarvitse ensin lisätä kuvia Omat tiedostot -alueelle, ellet halua pitää niitä opetuksessa myöhempää käyttöä varten.
  • Voit myös vetää ja pudottaa kuvia sisältöeditoriin.
  • Kuvat voivat nyt olla kaksinkertaiset edelliseen enimmäiskokoon verrattuna. Myös kuvakoon muuttaminen ja kuvan siirtäminen on helpompaa käyttämällä koon muuttamisvaihtoehtoa kuvan jokaisessa kulmassa.Tehtävänannon vastauksen liitteenä lähetetyn kuvan enimmäiskoko on myös nostettu 1920 pikseliin.

screenshot

Opiskelijoiden kommentit PDF-tiedostoihin

Opiskelijat voivat nyt käyttää sisäänrakennettuja PDF-merkintätyökaluja piirtääkseen tai kommentoidakseen PDF-tiedostoja, jos ne eivät ole lomakkeita tai täytettäviä PDF-tiedostoja. Opettajat voivat nähdä nuo merkinnät tehtävänannon töiden arviointitilassa ja lisätä omat huomautuksensa.

(Kesäkuun R121-julkaisusta lähtien, opettajat ovat voineet ladata, jakaa kopion PDF-tiedostoista tehtävänanto-työkalulla ja tehdä huomautuksia PDF-tiedostoista.)

Ulkoisten käyttäjien Portfolioihin kommentoiminen

Ne käyttäjät, joilla ei ole itslearning-tiliä (kuten oppilaitoksen ulkopuoliset neuvonantajat ja mentorit ammatillisessa koulutuksessa), voivat nyt kommentoida opiskelijan Portfoliota.

Turvallisuussyistä tämä toiminto on käytössä vain salasanalla suojatuissa Portfolioissa ja vain salasanan tietävät henkilöt voivat lisätä kommentteja.

Videon jakaminen

Liittämällä Microsoft Stream -videon linkin ilmoitukseen tai sisältöieditorin Upota-toiminnon kautta, videon voi nähdä automaattisesti.

Huom: Käyttäjien täytyy olla kirjautuneena oppilaitoksen Office 365 -tilin käyttäjäksi.

Uusia parannuksia Suunnitelma-työkaluun

Parannettuun sisältöeditoriin on lisätty liitännäistoimintoja.

Opettaja voi nyt muokata kenttien määrityksiä Suunnitelma-työkalun asetuksissa.

• Olemassaolevien kenttien uudelleennimeäminen
  • Uusien kenttien lisääminen
  • Suunnitelman kenttien järjestyksen vaihtaminen

Muita uudistuksia

• 360°-raporttien viikottaiset päivitykset, jotka lähetetään raportin tilanneille opettajille, kerätään samaan ketjuun jokaiselle kurssille.
  • Kun opiskelijan käyttämä työskentelyaika näkyy itslearningissa, tämä tieto otsikoidaan johdonmukaisesti samalla tavalla kaikissa raporteissa.
  • Viestien lähettämisessä on parannuksia siten, että nyt voi lähettää viestin sellaisille kursseille, joissa on yli 300 opiskelijaa. Tämä toimii vain ryhmäkeskustelussa.