Kesäkuun 2024 päivitykset

Mitä uutta?

Koska olemme nyt siirtyneet tiheään julkaisuprosessiin, muistiinpanot päivityksistä julkaistaan jokaisen päivityksen yhteydessä. Kesäkuun ulkoiset päivitystiedot löydät alta ja ne julkaistaan tällä sivulla maanantaina/tiistaina ennen keskiviikon uuden päivityksen käyttöönottoa.

Huomaa, että joissakin tapauksissa päivitysten julkaisupäivä voi muuttua juhlapyhien tai muiden olosuhteiden vuoksi. Jos haluat nähdä, mikä versio itslearningista on tällä hetkellä käytössäsi, löydät tiedot kirjautumissivusi alareunasta. Haluatko pysyä ajan tasalla tuote- ja päivitystiedoista?

Tilaa uutiskirjeemme!

TABLE OF CONTENTS

2024.6.4 - Tuotepäivitykset itslearningissa

Tietoa LTI 1.3:sta kehitysportaalissa

Käyttäjät, joilla on pääsy kehitysportaaliin, näkevät uuden työkalun lisäämisen yhteydessä viestin siitä, että LTI 1.3:a ja LTI Advantagea tukevien työkalujen rekisteröinnin yhteydessä he voivat ottaa yhteyttä itslearningiin edistääkseen työkalun lisäämisessä sovelluskirjastoon. Tämä on osa uutta prosessiamme, joka yksinkertaistaa kolmannen osapuolen sisällön kanssa työskentelyä.

Datavarasto / OData: Suunnitelmat

Datavarastosta löydät suunnitelmat ja linkin yhdistettyihin elementteihin. Tämän avulla voidaan rakentaa itslearningin ulkopuolisia raportteja tai koontinäyttöjä, jotka lukevat sisältörakennetta suunnitelmien perusteella.

Datavaraston dokumentaatiota on päivitetty.

Tekoäly-asetusta siirretty

20. kesäkuuta julkaisimme uuden maailmanlaajuisen ominaisuuden, jonka avulla järjestelmänvalvojat voivat ottaa tekoälyn käyttöön sivustollaan. (Tällä hetkellä tämä mahdollistaa kyselyiden luomisen tekoälyllä.) Ominaisuus sijoitettiin Ominaisuudet ja turvallisuus -sivun yläosaan, mutta se on nyt siirretty saman sivun Työkalut ja ominaisuudet -osioon muiden ominaisuuksien kanssa, jotka voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä.

Syventävä lukuohjelma uudessa suunnittelutyökalussa

Lisäämme suunnittelutyökalun kuvauskenttään uuden syventävän lukuohjelman, jotta opiskelijat voivat hyödyntää ja ymmärtää opettajan lisäämää tekstiä paremmin. Tämä lukuavustaja auttaa sekä lukutaidottomia nuoria että opiskelijoita, joilla on jonkinlaisia luku- ja/tai oppimisvaikeuksia.

Julkaistut korjaukset -2024.6.4

ViiteYhteenveto
ITS-91620Ratkaistu ongelma, jossa hallintapaneelin sisältölohkojen linkit olivat päällekkäisiä tai puuttuivat kokonaan.

2024.6.3 - Julkaistut tuotepäivitykset

Kyselytyökalu tekoälyllä

Kyselytyökalu tekoälyllä on nyt saatavilla. Ylläpitäjät voivat aktivoida tämän tekoälyominaisuuden omilla sivuillaan. Huomioithan, ettei ominaisuus aktivoidu automaattisesti.

Lue lisää kyselyn luomisesta tekoälyllä ja kuinka aktivoit sen.

Kytke pois päältä tietyn käyttäjän 2FA-todennussovellus

Tilanteissa, joissa käyttäjä on määrittänyt kaksivaiheisen tunnistuksen, mutta unohtanut tunnuksensa todennussovellukseensa, jolloin käyttäjä lukitsee itsensä ulos itslearningista. Tällöin ylläpitäjä voi katkaista todennussovelluksen käyttön henkilön kohdalla. Tämän voi tehdä kohdassa Ylläpitäjä> Käyttäjä ja käyttöoikeudet > Muokkaa käyttäjää > Turvallisuus

Päivityksiä 360°-raportointiin

360°-raportointia on parannettu sisältämään ominaisuuksia, jotka olivat aiemmin saatavilla vain henkilökohtaisissa raporteissa. Käyttäjät voivat nyt käyttää resursseja ja toimintoja suoraan 360°-raportoinnissa.

Lisäksi olemme lisänneet raporttiin linkin arviointikrjaan, joka on opettajien ja ylläpitäjien saatavilla lisätietosarakkeessa.

Näillä muutoksilla 360°-raportointi voi korvata henkilökohtaiset raportit täysin ja varmistaa, että käyttäjät eivät menetä mitään toimintoja.

Julkaistut korjaukset-2024.6.3

ViiteYhteenveto
ITS-90498Joillakin tehtäviin liittyvillä sivuilla oli harhaanjohtava otsikointi (otsikon ollessa selaimen välilehdellä).
Nämä otsikot muutettiin "Tehtävänannoksi".

2024.6.2 - itslearningin tuotepäivitykset

Saavutettavuuden parantaminen: Ilmoitusten profiilikuvien Alt-tekstit

Ilmoituksen tekijöiden profiilikuvissa (tai oletusavatareissa, jos käyttäjällä ei ole profiilikuvaa) on nyt Alt-tekstit. Kommentteja varten profiilikuvat ovat puhtaasti koristeellinen lisä ja niissä on tyhjät Alt-tekstit. Tämä parantaa näytönlukuohjelman käyttäjien kokemusta.

Testitilan selaimen päivitys

Testitilaselaimen (TMB) maksimaalisen turvallisuuden ylläpitämiseksi suoritamme pakotetun päivityksen joka kesä, mikä tarkoittaa, ettei kesän jälkeen TMB:n vanhempia versioita voi enää käyttää. Tämä koskee Mac- ja Windows-versioita, eikä vaikuta Chromebookeihin ja iPadeihin. Jokaisen kokeen koetilassa suorittavan opiskelijan on ladattava uusi TMB-versio kokeen ohjeiden mukaisesti. Suosittelemme "koetestin" suorittamista, jos käytät TMB:tä testeissäsi varmistaaksesi kaikkien olevan ajan tasalla ennen varsinaisen testin alkamista.

Windows LAB –version käyttämille asiakkaille toimitamme uuden asennustiedoston heti päivityksen valmistuttua, luultavasti ennen kesäkuun loppua. Ota yhteyttä tukeen, jos et ole saanut tätä heinäkuuhun mennessä. Lähetämme tämän vain asiakkaille, jotka käyttävät tätä versiota.

Pilottiominaisuuksien lakkauttaminen

Joskus rakennamme uudesta ominaisuudesta pilottiversioita testataksemme ja mitataksemme sen arvoa ennen isompaa investointia. Joissakin tapauksissa käy ilmi, ettei pilotin arvo ole riittävä ja silloin meidän kannattaa keskittyä muihin ominaisuuksiin. Arvioinnin jälkeen olemme nyt päättäneet poistaa kaksi tällaista ominaisuutta: "Vanhempainkortit" ja tuen lukuavustajalle Edgessä (huomaa, että tämä ole sama lukuavustaja, jonka löydät tehtävistä, ilmoituksista ja huomautuksista). Nämä ovat olleet saatavilla kouralliselle asiakkaista, mutta ne poistetaan kesän aikana.

Julkaistut korjaukset -2024.6.2

ViiteYhteenveto
ITS-90801Korjattu ongelma, jonka takia joillain käyttäjillä oli vaikeuksia päästä kurssien välilehdelle.
ITS-90250 Tehtävien muokkaamisessa oli ongelmia, jos tehtävään oli valittu tietty päivä aikarajaksi.
ITS-88548Korjattu ongelma, jossa oppilaalle annetut tehtävät tai jatko-tehtävät puuttuivat, jos oppilas oli poistettu kurssilta ja lisätty uudestaan.
ITS-91214Korjattu ongelma, jonka takia “toista” ja “jatka” -nappulat eivät toimineet suunnitelmaa käytettäessä.

2024.6.1- Tuotepäivitysjulkaisut itslearningissa

Käytä Valitse kaikki -toimintoa kopioidessasi suunnitelmia taulukkonäkymässä

Opettajat voivat nyt valita kaikki suunnitelmat ja kopioida ne taulukkonäkymää käyttäessään.

Kopioi suunnitelmat taulukkonäkymään

Opettajat voivat nyt kopioida suunnitelmia taulukkonäkymää käyttäessään.

Viite
Yhteenveto
ITS-90486 Korjattu ongelma, jossa poissaolot-välilehdeltä tietoja vietäessä ne eivät vastanneet käyttöliittymästä löytyviä poissaoloja.