itslearning-julkaisu 133, syyskuu 2022

Mitä uutta syyskuun 2022 julkaisussa?

Uusi suunnitelma-työkalu

Teimme kesän aikana parannuksia uuteen suunnitelma-työkaluun, koska se on nyt itslearningin oletussuunnitelma:

• Suunnitelmissa opettajat näkevät oppilaiden edistymisen eri elementeissä ilman, että heidän tarvitsee siirtyä 360°-raportteihin. Näin opettajien on helpompi tunnistaa, jos joillakin oppilailla on vaikeuksia. Vasemmalla oleva numero kertoo kuinka moni opiskelija on avannut/lukenut resurssin, oikealla oleva luku näyttää opiskelijoiden kokonaismäärän. Suoritusongelmien välttämiseksi näitä tietoja ei näytetä, kun kurssilla on yli 99 opiskelijaa, mutta ne näkyvät 360°-raporteissa.
  • Opettajat voivat tulostaa yhden tai useita suunnitelmia käyttämällä uutta suunnitelma-työkalua. Tulostusvaihtoehto on käytettävissä toimintovalikon välilehdillä "Nykyinen", "Mennyt" ja "Ilman päivämäärää". Opettajat voivat myös tulostaa suunnitelmia tietyn aiheen sisällä.
  • Suunnitelmista on nyt tarjolla vanha tuttu anonyymin käytön linkki (Suunnitelman asetukset -näkymässä), jota hyödyntämällä Suunnitelmat-näkymä voidaan linkittää itslearningin ulkopuolelle, esimerkiksi koulun verkkosivuille. Kun ihmiset napsauttavat tätä linkkiä, he siirtyvät suoraan aihevälilehdelle.
  • Työskennelläkseen tehokkaammin opettajat voivat nyt käyttää Suunnitelmat-työkalun toimintoja päättääkseen, pitäisikö yhden vai useamman suunnitelman olla näkyvissä vai ei.

Uusi testityökalu

Muutaman viikon kuluttua tämän julkaisun jälkeen vanha Koe-työkalu ei ole enää käytettävissä uusien testien luomiseen. Jos luot testin tyhjästä, sinun on käytettävä uutta Testi-työkalua.

Huomaa, että vanhalla Koe-työkalulla tehtyjä testejä/kokeita voidaan edelleen käyttää kuten ennenkin. Niitä pystyy muokkaamaan, kopioida ja oppijat voivat suorittaa niitä. Ne näkyvät edelleen raporteissa, arviointiasiakirjoissa ja muissa paikoissa.

Keskitymme nyt tukemaan olemassa olevien kokeiden luontevaa siirtymistä vanhasta uuteen testityökaluun. Tästä päivästä lähtien kysymysten siirtäminen vanhasta kokeesta uuteen tapahtuu Vie-toimintoa (Koe-työkalussa) ja Tuo-toimintoa (Testi-työkalussa) QTI/ims-välilehdellä hyödyntäen. Tällä prosessilla on tällä hetkellä joitain rajoituksia, jotka liittyvät Kuvaus-kentissä mahdollisesti oleviin monimediaisiin sisältöihin ja kokeiden metatietoihin, joiden siirtymistä pyrimme parantamaan tulevien kuukausien aikana.

Koetilaselaimen päivitys

Olemme päivittäneet koetilaselain-version Windowsille ja Macille. Uudet vähimmäisversiot ovat 2.08.07 Windowsille ja 2.08.08 Mac OS:lle. Tämän julkaisun jälkeen vanhoja versioita ei enää hyväksytä, ja opiskelijoiden on ladattava ja asennettava uusi versio suorittaakseen kokeen (latauspainike löytyy kokeen aloitussivulta). Suosittelemme aina koeajon tekemistä, kun käytät koetilaselainta kokeissa, jotta kaikki opiskelijalaitteet ovat päivitettyjä ja toimivat odotetulla tavalla.

Parannuksia saavutettavuuteen ja esteettömyyteen

Jatkuvan sitoutumisemme mukaisesti saavutettavuuteen ja kaikkien saatavuuteen olemme parantaneet seuraavia asioita:

• Näytönlukuohjelma ilmoittaa nyt kurssikorttien hakutulokset
  • ilmoitukset ja pikaviestit ovat helpommin saatavilla
  • parempi kontrasti painikkeissa:  "Pysy kirjautuneena", Suunnitelmat-työkalussa, Yhdistetyt tilit, Työkuorma ja Kurssikortit

Muita muutoksia

• Muistiinpanon määrittäminen tietyille opiskelijoille ja ryhmille: opettajien on usein asetettava erillisiä töitä tai harjoituksia eri oppilaille heidän kykyjensä mukaan. Nyt he voivat helposti liittää muistiinpanon tietyille opiskelijoille ja/tai ryhmille. Oletusarvoisesti muistiinpano annetaan kaikille opiskelijoille.
  • Pikaviestit - näytä rooli: Haluamme helpottaa opettajien ja opiskelijoiden viestin lähettämistä oikealle henkilölle. Etsiessämme ihmisiä listaamme nyt heidän "hierarkian roolinsa" heidän nimiensä viereen.

• Uudet suunnitelmat laajennetaan oletusarvoisesti: Kalenterin napsautusten määrän vähentämiseksi uusia suunnitelmia laajennetaan nyt oletuksena. Jos tapahtumaan on lisätty useita suunnitelmia, kolme laajenee, ja käyttäjät voivat nähdä lisää suunnitelmia napsauttamalla Näytä lisää -painiketta.

• Katalaanin kieli: pian julkaisun jälkeen otamme käyttöön katalaanin kielen tuen. Tämä on kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Katalonian kieltä tuetaan koko sen oppimisen ajan, lukuun ottamatta vain muutamia poikkeuksia, kuten matematiikkaeditoria. Nämä käännetään seuraavassa julkaisussa.