Release notes 133, Augustus 2022

Wat is er nieuw in onze laatste release?

Nieuwe planner

In de zomer hebben we verbeteringen aangebracht in de Nieuwe Planner, die nu de standaardplanner is in itslearning:

• Op de startpagina van de Planner zien docenten een overzicht van de voortgang van leerlingen zonder naar de 360°-rapporten te hoeven navigeren. Dit maakt het voor docenten gemakkelijker te zien of sommige leerlingen het moeilijk hebben. Het getal links geeft aan hoeveel leerlingen een bron hebben geopend/gelezen, het getal rechts toont het totale aantal leerlingen. Om problemen met de “performance” te vermijden wordt deze informatie niet getoond wanneer er meer dan 99 leerlingen in een cursus zijn, maar ze is wel zichtbaar in de 360°-rapporten.

• Leerkrachten kunnen één of meerdere plannen afdrukken wanneer ze de Nieuwe Planner gebruiken. De afdrukoptie is beschikbaar in het actiemenu op de tabbladen "Huidig", "Verleden" en "Zonder datum". Docenten kunnen ook plannen binnen een specifiek onderwerp afdrukken.
  • Optioneel kan de planner nu ook buiten itslearning worden gedeeld, bijvoorbeeld op de website van een school. Als mensen op de link klikken, gaan ze direct naar het tabblad met het onderwerp.
  • Om efficiënter te werken, kunnen docenten nu het “acties” pull-down menu gebruiken om te beslissen of één of meer plannen zichtbaar moeten zijn voor studenten of niet.

Nieuwe Nieuwe Toetsmodule

Enkele weken na deze release zal de oude Toetsmodule niet langer beschikbaar zijn voor het maken van nieuwe toetsen. Als u een volledig nieuwe toets maakt, moet u de nieuwe Toetsmodule gebruiken.

Belangrijk om te weten: bestaande toetsen die gemaakt zijn met de oude Toetsmodule kunnen nog steeds gebruikt worden. Ze kunnen bewerkt en gekopieerd worden en ze kunnen afgenomen worden bij leerlingen. Ze zullen ook nog steeds zichtbaar zijn in rapporten, beoordelingsdossiers en op andere plaatsen.

Onze focus verschuift nu naar het ondersteunen van de migratie van bestaande toetsen van de oude naar de nieuwe Toetsmodule. Vanaf nu maakt het verplaatsen van vragen van een oude toets naar de nieuwe Toetsmodule gebruik van QTI export/import. Dit proces heeft momenteel enkele beperkingen met betrekking tot rijke inhoud en toets-metadata die we de komende maanden willen verbeteren. De oude Toetsmodule wordt niet buiten gebruik gesteld voordat er een goed migratiepad beschikbaar is.

Test Mode Browser

Wij hebben de versie van de Test Mode Browser (TMB) voor Windows en Mac bijgewerkt. Voor het functioneren van de vernieuwde TMB is minimaal versie 2.08.07 voor Windows of versie 2.08.08 voor Mac OS vereist. Na de release worden oudere versies niet langer ondersteund. Om een toetst te kunnen maken moeten studenten beschikken over bovenstaande - of nieuwere, versie van Windows of Mac OS. Om de nieuwste versie te downloaden en te installeren is een download knop beschikbaar op de toets-startpagina. We raden aan om altijd een keer proef te draaien wanneer u TMB gebruikt voor toetsen. Zo verzekert u zich ervan dat alle apparaten van de leerlingen zijn bijgewerkt en alles naar behoren werkt.

Verbeteringen in toegankelijkheid:

Ter verbetering van de toegankelijkheid en gebruikersgemak van itslearning, hebben we het volgende verbeterd:

• De zoekresultaten van zoeken naar vakken in het hoofscherm zijn daar nu onmiddellijk zichtbaar
  • moMeldingen en chatberichten zijn makkelijker toegankelijk
  • Het contrast op knoppen voor "Aangemeld blijven", Planner, Aangesloten accounts, Werklast-viewer en Vakkaarten is verbeterd.

Andere verbeteringen

• Een instructie toewijzen aan specifieke studenten en groepen: docenten moeten vaak verschillende opdrachten of activiteiten toewijzen aan studenten, afhankelijk van het niveau waarop studenten functioneren. Nu kunnen ze makkelijker een instructie toewijzen aan specifieke leerlingen en/of groepen - standaard wordt een instructie aan alle leerlingen toegewezen.
  • Chat-berichten - rol tonen: we willen het makkelijker maken voor leraren en leerlingen om hun bericht naar de juiste persoon te sturen. Bij het zoeken naar mensen, tonen we nu hun "hiërarchie rol" naast hun naam.

• Agenda: Als er meerdere plannen zijn toegevoegd aan een gebeurtenis in de agenda, zullen er maximaal drie direct zichtbaar en toegankelijk zijn in de gebeurtenis. Als er meer dan drie plannen zijn toegevoegd kunnen gebruikers deze met de "Toon meer" knop zichtbaar en toegankelijk maken.

• Catalaans: niet lang na de release zullen we ondersteuning voor het Catalaans inschakelen. Dit zal beschikbaar zijn voor alle klanten. Met slechts een paar uitzonderingen, zoals de wiskunde editor, wordt het Catalaans vrijwel overal in itslearning ondersteund. De uitzonderingen zullen in de volgende release worden vertaald.