Release Notes Augustus 2024

Wat is er nieuw in onze augustus release?

Omdat we nu zijn overgestapt op een frequent releaseproces, worden er bij elke release notes notities gepubliceerd. Hieronder vind je de Release Notes voor augustus. Informatie over releases wordt op maandag/dinsdag op deze pagina's gepubliceerd voordat de release op woensdag wordt uitgebracht.

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de releasedag kan veranderen als gevolg van feestdagen of andere omstandigheden. Als je wilt zien welke versie van itslearning je op dit moment gebruikt, kan je die informatie vinden onderaan je aanmeldpagina. Wil je op de hoogte blijven van product- en release-informatie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

INHOUD

itslearning release 2024.8.5

Toegankelijkheid: informatie over snelle navigatie in Voice Over

De schermlezer Voice Over die wordt gebruikt in MacOS en iOS overschrijft de navigatie met pijltoetsen, tenzij je ‘quick nav’ uitschakelt. Omdat sommige onderdelen in itslearning gebruikmaken van navigatie met pijltoetsen moet deze instelling worden uitgeschakeld om goed te kunnen navigeren wanneer Voice Over is geactiveerd. We hebben hierover informatie toegevoegd op de persoonlijke instellingenpagina bij de toegankelijkheidsinstellingen.

Bugfixes in itslearning-2024.8.5

Onze referentiepuntenSamenvatting
ITS-92517

Probleem opgelost voor Safari-gebruikers waarbij de pagina met zoekresultaten soms niet werd geladen bij gebruik van de zoekfunctie onder het persoonlijk menu.

ITS-90376

Na het maken van een nieuw vakprofiel (gebruikt bij het toevoegen van een nieuwe deelnemer). Werkte het niet om deze te selecteren in bepaalde vakken (vakken die niet nieuw waren).

ITS-89551

Probleem opgelost waarbij sommige vakgroepen zichtbaar waren in het beoordelingsoverzicht, maar niet in de groepentab op het deelnemersoverzicht.
Dit kon gebeuren na het maken van een nieuw vak op basis van een sjabloonvak.

itslearning release 2024.8.4

Ontwerp update: Updates pagina

Nadat we nieuwe, witte menu's hebben geïmplementeerd en het ontwerp van de vakkaartenpagina hebben bijgewerkt, vernieuwen we nu ook de Updatespagina.

Stopzetting: Immersive reader in Edge

We hebben enige tijd ondersteuning voor Immersive reader in Edge getest, maar hebben nu besloten om deze pilot te beëindigen en de functie te verwijderen. Opmerking: dit heeft geen invloed op de integratie van Immersive reader in Planner, Opdracht, Notitie en Mededelingen.

Melding per e-mail bij wijzigingen in twee-factor authenticatie

Er wordt nu een e-mailbevestiging naar gebruikers gestuurd wanneer ze het instellen van twee-factor authenticatie met succes hebben voltooid.

Ook wordt er een e-mailmelding naar gebruikers gestuurd wanneer de verificatie-app wordt losgekoppeld. Ongeacht of dit wordt gedaan door de gebruiker zelf of door de itslearning beheerder.

Import/export plannen

Docenten kunnen hun plannen importeren en exporteren naar andere itslearning-sites. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt wanneer docenten van baan veranderen en zij hun plannen willen hergebruiken in de itslearning site van hun nieuwe school. We hergebruiken de functionaliteit van de oude planner.

Bugfixes in itslearning-2024.8.4

Onze referentiepuntenSamenvatting
ITS-91676

Nieuwe scholen konden geen AICC-bron delen met een andere site vanwege een ontbrekend profiel.

ITS-91406

Het was mogelijk om de limiet van het aantal gebruikers dat zich kan registreren voor een vak te overschrijden. Door gebruik te maken van de instelling waarmee gebruikers zichzelf konden registreren.

ITS-90601

Wijziging aangebracht om te voorkomen dat de rol van een docent in een vak wordt gedegradeerd na IMS- of hiërarchiesynchronisatie als hij ook lid is van een andere groep met minder toegangsrechten.

ITS-90383

Probleem opgelost waarbij docenten de kolom ‘tijdelijke toegang’ niet konden gebruiken om de toegang tot vakken opnieuw in te schakelen voor leerlingen die waren afgehaakt. Voorheen werd dit geregeld door een instelling met betrekking tot gesynchroniseerde vakken (zelfs als het vak handmatig was aangemaakt).

ITS-84139

Een verbetering aangebracht in Beoordelingsoverzicht brieven.

itslearning release 2024.8.3

Toegankelijkheid verbeterd: Titellabels voor editors

Om gebruikers van schermlezers te helpen pagina's met de editor te begrijpen, heeft de editor een begrijpelijk en beschrijvend titelattribuut nodig. Na onderzoek hebben we twee plaatsen gevonden waar dit nog ontbrak, deze zijn nu toegevoegd.

Wijzigingen zijn aangebracht op de volgende plaatsen:

• Vakken > Vak > Bronnen > Discussie toevoegen (open Discussie toevoegen in nieuw tabblad)
  • Vakken > Vak > Bronnen > Taak toevoegen (open Taak toevoegen in nieuw tabblad)

Stopzetting: Modules openen in bestaand venster

Ter voorbereiding op de lopende werkzaamheden om iframes in itslearning te verwijderen (op beheerpagina's worden deze eind juli verwijderd), moeten we de optie verwijderen om moduletoepassingen in het itslearning-venster te openen, omdat deze functionaliteit afhankelijk is van iframes. Alle modules van derden worden nu geopend in een nieuw venster (tabblad).

De instelling is verwijderd uit de instellingen voor modules in Uitbreidingen beheren.

Kleine update van de datumkiezer in de planner

Na het instellen van de begindatum van een planning, wordt de einddatum automatisch ingevuld zodra de begindatum ingesteld is.

Bugfixes in itslearning-2024.8.3

Onze referentiesSamenvatting
ITS-92352

Probleem verholpen waarbij een aangepaste/persoonlijke naam voor de ILP-tool niet werd weergegeven in het persoonlijke menu van een gebruiker.

ITS-91307

Probleem verholpen waarbij het niet werkte om een bestand te downloaden vanuit zoekresultaten.

itslearning release 2024.8.1

Kleine aanpassing aan het meldingenpaneel

Het meldingenpaneel is breder gemaakt zodat het dezelfde breedte heeft als het nieuwe berichtenpaneel en het persoonlijke menu.

Nieuwe profiel informatiepagina

We hebben de oude profielkaart vervangen door een nieuwe, kleinere kaart die sneller laadt. Deze vereenvoudigde profielkaart bevat alleen de belangrijkste informatie. Er wordt nu gebouwd aan een nieuwe volledige pagina om de informatie op de oude kaart te vervangen. We verwachten dat dit werk zich zal uitstrekken over meerdere releases waarbij we inhoud toevoegen in volgorde van belangrijkheid. We streven ernaar alle informatie te vervangen en later verder te moderniseren.

De schermafbeelding hieronder geeft je een idee van hoe de nieuwe pagina eruit zal zien als hij klaar is.

Deze eerste stap omvat de bovenste sectie met basisinformatie en de sectie Over eronder met meer gedetailleerde informatie als die beschikbaar is en toegestaan voor de huidige gebruiker om te zien.

Bugfixes in itslearning-2024.8.1

Onze referentiepuntenSamenvatting
ITS-90685

Probleem verholpen waarbij de LTI 1.3 tool Clickview niet op volledig scherm kon worden geopend.

ITS-90084

Probleem opgelost voor SESAM LTI waarbij apostrofs konden leiden tot een lege pagina.

ITS-88497

Probleem opgelost waarbij taken die door een leerling werden voltooid soms onjuist werden weergegeven in de lijst met Follow-up taken van de docent.