Release notes 136, december 2022

In deze release zijn er veel updates in de Planner.

• Om studenten te helpen beter te begrijpen wat ze moeten gaan doen, hebben we “Start”/”Doorgaan”-knoppen in het plan toegevoegd (afhankelijk van of ze al dan niet aan hun plan zijn begonnen).
  • Huiswerk is nu gemarkeerd met het woord “huiswerk” op de webversie en met een icoon op mobiele apparaten.

• Bij het openen van het "Play Plan" verschijnt er een lijst van bronnen en activiteiten in het zijmenu, die kan worden gebruikt om te navigeren. Ook hebben we rechtsonder een knop “Volgende” toegevoegd, waardoor het voor studenten heel gemakkelijk is om naar het volgende element in de lijst te navigeren.
  • Op kleinere apparaten, zoals een mobiele telefoon, hebben we de “Volgende” knop en het zijpaneel vervangen door een menu, zodat studenten makkelijk van de ene taak naar de andere kunnen navigeren.
  • Wanneer docenten een nieuw "vak" aanmaken, of wanneer een bestaand vak plannen heeft zonder datum, zullen we aan docenten vragen om dit in te stellen. Deze melding verschijnt op de Overzichtspagina wanneer in de planner het datumveld actief is.
  • Docenten kunnen nu kiezen om “lesuren” toe te voegen aan plannen. Standaard tonen we geen lesuren, maar de docent kan dit veld toevoegen door naar de plan instellingen te gaan.

Test Tool (release januari 2023)

• Er is een nieuwe optie voor negatieve scores bij vragen met meerdere antwoorden.
  • Automatische feedback voor antwoordalternatieven in meerkeuze-/antwoordvragen.
  • Een "Alles uitklappen" knop op de nieuwe beoordelingspagina's om gemakkelijk alle antwoorden te openen voor controle en beoordeling.

In de komende maanden zullen we ook een grote update van de 'categorieën' functionaliteit uitvoeren. Deze wordt hernoemd tot "Vraaggroepen" en krijgt een uitgebreide functionaliteit om nog meer flexibiliteit mogelijk te maken in de manier waarop toetsen worden opgezet.

Andere wijzigingen

• Docenten kunnen tot vijftien minuten voor aanvang van het evenement beginnen met het registreren van de aanwezigheid. Zelfregistratie wordt ook mogelijk.
  • Om gemakkelijker en sneller naar een specifieke datum te navigeren, hebben we een datumkiezer toegevoegd aan de 'dagweergave'.
  • Bij het gebruiken van 'Toewijzen aan' kunt u automatisch tot vierhonderd studenten selecteren met één klik. Ook hebben we 'N/A' toegevoegd wanneer een taak niet aan specifieke studenten is toegewezen.
  • We hebben de toegankelijkheid van de functionaliteit 'Gebruikers importeren uit bestanden' en de bibliotheekspagina verbeterd. Ook hebben we enkele verbeteringen doorgevoerd aan de instellingen voor hoog contrast.