Release Notes Maart 2024

Wat is er nieuw in onze maart release?

Omdat we nu zijn overgestapt op een frequent releaseproces, worden er bij elke release notes notities gepubliceerd. Hieronder vind je de Release Notes voor maart.

itslearning release 2024.3.1

itslearning release 2024.3.2

itslearning release 2024.3.3

Definitief verwijderen van oude vakdashboards

In september 2021 hebben we een modernisering van de gebruikersinterface doorgevoerd, waarbij de vakoverzichtspagina de vakdashboardweergaven in itslearning heeft vervangen. Tot nu toe zijn we doorgegaan met het bieden van toegang tot de oude dashboards vanuit de vak Internet links, zodat docenten eventuele inhoud naar vakbronnen konden verplaatsen. Omdat het al meer dan twee jaar geleden is, zullen we begin mei overgaan tot de permanente verwijdering van oude vakdashboards en alle inhoud daarin. Informeer docenten over de komende verandering voor het geval ze nog inhoud in de dashboards hebben die ze willen bewaren.

2024.3.3 - itslearning release

Bugfixes

Onze referentiepunten
Samenvatting
ITS-88744

Bij gebruik van de groepsfilter op de deelnemerspagina bij een lijst van meer dan 20 groepen, was er een probleem waarbij het scherm naar beneden scrolde als er op groep 20 of lager werd geklikt.

ITS-88572

Wanneer je een ingestelde datum actie gebruikt in een plan en handmatig de datum invoert in het "Start" veld in plaats van de picker te gebruiken dan werd het "Eind" veld automatisch gewijzigd in een onjuiste datum. Dit is nu verholpen.

ITS-88560

We hebben een wijziging aangebracht zodat docenten een taak kunnen bewerken nadat de deadline is verstreken, als:
1. De deadline niet bewerkt was. 2. De taak niet was gemarkeerd om te worden beëindigd na het verstrijken van de deadline.

ITS-87828

Vertaalprobleem opgelost voor het Fins, waar in tekstverwerker de term "gebruik kopteksten voor grote tabellen"niet correct was vertaald.

2024.3.2 - itslearning release

Planner

Volgorde van onderwerpen in de onderwerpfilter

Docenten kunnen aangeven in welke volgorde hun onderwerpen moeten worden weergegeven op hun onderwerppagina. Als docenten de volgorde hebben aangepast, wordt dit nu weergegeven in de onderwerpfilter in de tabelweergave.

Bugfixes

Onze referentiepunten
Samenvatting
ITS-89029

Probleem opgelost in Opdrachten waarbij in bepaalde talen uitgebreide tekens mogelijk niet correct werden weergegeven in een uitklap-menu met groepen.

ITS-88868

We hebben een onjuiste tekst bijgewerkt in de Kalender waar stond "abonneer je op RSS-feed". Na de update staat er "abonneer je op iCAL feed".

ITS-88793

De sortering in de mentor 360 Rapporten gewijzigd zodat leerlingen in alfabetische volgorde weer te geven zijn.

ITS-88155

Probleem verholpen waarbij onderwerpen niet werden weergegeven in de verwachte volgorde bij het afdrukken vanuit de Planner.

2024.3.1 - itslearning release

Planner

Schakelaar in planinstellingen verwijderen

De oude planner blijft beschikbaar tot 30 juni 2024. Tot die tijd kunnen docenten veilig wisselen tussen de oude en nieuwe planner zonder inhoud te verliezen. Sommige scholen willen echter dat hun docenten alleen de nieuwe planner gebruiken en willen deze knop verbergen.

We kunnen nu een script uitvoeren om de knop voor specifieke sites te verwijderen. Neem contact op met support als u de knop van uw site wilt laten verwijderen.

Bugfixes

Onze referentiepunten
Samenvatting
ITS-89172

Probleem opgelost waarbij docenten bepaalde gebruikers niet konden toevoegen aan een vak, als ze een instelling gebruikten om communicatie in de chatberichten te beperken.

ITS-88981

Probleem verholpen waarbij Opdrachten niet goed werd weergegeven op sommige iPads.

ITS-85109

Probleem opgelost waarbij het niet mogelijk was om verder te gaan in het Leerpad, verbonden aan een plan, waarbij "indien bekeken" op een pagina werd gebruikt.