Release Notes 144, december 2023

Wat is er nieuw in onze release van december 2023?

Deze release bevat verbeteringen aan de planner, het 360º rapport en de nieuwe deelnemerspagina, evenals verschillende verbeteringen aan de kwaliteit van het platform.

Verbeteringen

• We hebben het uiterlijk van de pagina's voor het gebruiken/toepassen van vaksjablonen bijgewerkt. Ze zijn nu leesbaarder, maar de workflow blijft hetzelfde.
  • We hebben een aantal verbeteringen aangebracht in de manier waarop een gebruiker kan zoeken naar deelnemers aan een vak. Voorheen was het mogelijk om zoekresultaten te filteren op bijvoorbeeld organisatie of profiel, maar daarvoor moest de gebruiker altijd eerst tekst invoeren. Nu is het ook mogelijk om alleen de zoekfilters te gebruiken.
  • Je kunt nu de deelnemerslijst afdrukken vanuit het menu ‘Acties’. Houd er rekening mee dat dan alle deelnemers aan het vak worden afgedrukt.
  • Groepen worden nu alfabetisch gerangschikt tijdens het bladeren door de organisatiestructuur (of hiërarchie) wanneer leden of groepen worden toegevoegd.
  • Docenten kunnen er nu voor kiezen om hun plannen af te drukken als ze de tabelweergave gebruiken. Ze kunnen zichtbare en onzichtbare plannen afdrukken. Bij het afdrukken van een plan dat niet zichtbaar is voor studenten, worden bronnen en activiteiten die gedeactiveerd zijn ook afgedrukt.
  • Op de pagina met planinstellingen kunnen docenten aangeven of ze willen dat lesuren aan hun plannen worden toegevoegd. Met deze release worden lesuren ook getoond in de tabelweergave.
  • De kolom Groep is niet langer beperkt tot één regel. Als er veel groepen zijn waar een deelnemer lid van is, of als deze groepen lange namen hebben, zullen ze over meerdere regels lopen. Op deze manier wordt er geen informatie afgesneden.
  • Wanneer een vak via een integratie wordt beheerd, is er een profielinstelling met de naam "Deelnemers en groepen beheren wanneer het vak wordt gesynchroniseerd" die bepaalt of een docent deelnemers mag toevoegen aan of verwijderen uit dat vak. Een van de opties voor deze instelling is "Alleen handmatig toegevoegde deelnemers", waardoor docenten deze deelnemers kunnen toevoegen en verwijderen. Docenten kunnen geen deelnemers verwijderen die via integratie aan het vak zijn toegevoegd. We passen deze instelling nu ook toe op organisatiegroepen die via integratie aan het vak zijn toegevoegd.
  • Voorheen waren de 360-rapporten beperkt voor studenten. Systeembeheerders kunnen er nu voor kiezen om alle vakprofielen op te nemen op het tabblad 'Activiteit' van de 360-rapporten. Dit kan worden ingeschakeld als de organisatie ook inzicht nodig heeft in de betrokkenheid van een docent, gast of ander profiel. Eerder was informatie over wanneer een gebruiker het vak voor het laatst bezocht zichtbaar op de oude Deelnemerspagina. Je kunt de instelling om alle vakprofielen op te nemen vinden op het tabblad 'Activiteit' van de 360 rapporten onder Admin>Algemene instellingen bewerken>Functies en beveiliging in de sectie 360 rapporten.
  • Als je op de kolom met het laatst bezochte vak klikt, is de sortering nu in eerste instantie aflopend, wat betekent dat de studenten die het vak het laatst bezocht hebben bovenaan staan.
  • We hebben enkele verbeteringen aangebracht in de prestaties van het 360-rapport. Dankzij deze verbeteringen kunnen we het maximale aantal deelnemers dat kan worden weergegeven verhogen van 600 naar 1000.
  • Om te voorkomen dat gebruikers, vakken of projecten per ongeluk verwijderd worden uit de prullenbak van de site, hebben we de bevestigingsdialoog aangepast. Als er meer dan één item verwijderd moet worden, wordt de beheerder gevraagd om het woord 'Verwijderen' in te typen om te bevestigen en de knop 'Verwijderen' te activeren. In de koptekst van de bevestiging tonen we ook het aantal te verwijderen items.

Migratie van content uit de oude "Bestandselement"-tool

We hebben al meer dan een jaar een end-of-life-melding in de oude bestandselemententool, die slechts voor een paar van de leersites is ingeschakeld. Medio januari 2024 zullen we deze tool verwijderen van de 'Toevoegen' pagina van een vak. We zullen echter alle bestaande bestanden migreren naar de 'Bestand of map' tool.

Toegankelijkheidsverbeteringen

We hebben de toegankelijkheid van de testtool verbeterd met meer beschrijvende labels en vele andere verbeteringen.