Release notes 124, November 2021

Verbeteringen en updates voor vaksjablonen

Vaksjablonen maken het mogelijk om bronnen en plannen in itslearning centraal te "pushen".

Tot nu toe werden, bij het opnieuw toepassen van een sjabloon op een vak, alleen de onderwerpen en plannen toegevoegd die geen deel uitmaakten van de vorige update. Dit werd gedaan om te voorkomen dat wijzigingen die docenten in een bestaand onderwerp of plan hadden aangebracht, overschreven zouden worden. Maar dit zou kunnen betekenen dat wijzigingen in het moedertemplate niet geupdate werden in het vak.

Deze verbetering bevat een optie om toe te laten dat het vak geupdate wordt met alle wijzigingen in het moedertemplate in eerder gekopieerde plannen. Deze optie is standaard uitgeschakeld, omdat er nog steeds het risico bestaat dat inhoud overschreven wordt die toegevoegd is door docenten in de vakken die gebaseerd zijn op dit sjabloon. De optie heet "Overschrijf eerder gekopieerde plannen". (Te vinden in Vak instellingen > Functies en eigenschappen van het vak > drie stippen > Sjabloon toepassen). Deze optie kan op elk moment aan- of uitgezet worden.

Andere verbeteringen

• Een eerdere update maakte het mogelijk om een voorvoegsel te gebruiken voor de namen van gebruikers in itslearning, bijvoorbeeld om de namen van docenten formeler weer te geven. Dit geldt nu voor de naam van de gebruiker in het gebruikersprofiel (rechterbovenhoek).
  • Om het navigeren binnen de nieuwe planner te vergemakkelijken, zien docenten en studenten een "Terug naar (genoemd) plan" link wanneer ze een bron of activiteit openen. Opmerking: Deze koppeling wordt niet weergegeven bij het openen van een map of leerpad, omdat deze in een nieuw tabblad wordt geopend, OF bij het openen van een bron/activiteit tijdens het maken van een nieuw plan.
  • Oude ePortfolio verwijderd. Volledig vervangen door de  nieuwe, eenvoudiger te gebruiken ePorfolio tool.  Er gaat geen inhoud verloren omdat alle eerder gemaakte inhoud nu wordt gepresenteerd in de nieuwe tool.