Release notes 139, april 2023

Wat is er nieuw in onze Release van april 2023?

In deze release zijn er veel verbeteringen in de gebruikerskwaliteit van itslearning.

Verbeteringen bij het maken van een vak

Onlangs hebben we de pagina 'Vak toevoegen' bijgewerkt. Ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar maken we het mogelijk om snel de termen in een sjabloon te wijzigen (bijvoorbeeld wanneer u een bestaand vak uit een vorig jaar kopieert). Het is nu ook gemakkelijker om vaknamen te lezen.

Geo Tag Automatisch verwijderd van geüploade afbeeldingen

Bij het uploaden van afbeeldingen/video's van sommige apparaten werden de GPS-gegevens 'GeoTag' ingesloten. Omdat deze GPS-gegevens per ongeluk konden worden opgenomen, verwijderen we ze nu automatisch. Dit geldt voor de formaten jpeg, tiff en mp4.

Het deactiveren van lopende toetsen voorkomen

Om ervoor te zorgen dat studenten ongestoord aan hun toetsen kunnen werken, hebben we in de loop der tijd regels aangepast met betrekking tot instellingen voor zichtbaarheid, deadline en tijdslimiet. We hebben nu een probleem opgelost waarbij docenten de schakelaar in 'Bronnen' konden gebruiken om toetsen te deactiveren terwijl iemand deze aan het maken was. Dit wordt nu voorkomen. De docent krijgt feedback waarin dit wordt uitgelegd.

Verbeteringen in de nieuwe planner

Om beter te controleren welke informatie studenten te zien krijgen bij het openen van een vak, kunnen docenten nu een plan vastzetten op het vakoverzicht. Docenten kunnen een plan pinnen op de enkele planpagina, door het 3-puntenmenu in de rechterbovenhoek te openen.

Om efficiënter te werken, kunnen docenten datums toewijzen aan meerdere plannen. Deze functie is te vinden in het menu “Acties”.

Verbeterde toegankelijkheid

• We hebben de teksteditor bijgewerkt zodat gebruikers de taal voor delen van de tekst kunnen instellen. Hierdoor kunnen schermlezers de informatie in de juiste taal lezen.
  • In deze release hebben we de toegankelijkheid verbeterd voor de profielkaarten, kalender, inlogpagina, ouderkaarten, vakkaarten, vergeten wachtwoordpagina, vak pagina en het vak overzicht. Deze wijzigingen zijn niet altijd merkbaar, maar maken itslearning toegankelijker voor schermlezers of navigatie met alleen een toetsenbord.