itslearning-julkaisu 144, joulukuu 2023

Mitä uutta joulukuun 2023 julkaisussa on?

Tämä julkaisu sisältää parannuksia Suunnitelmat-työkaluun, 360º-raporttiin ja uuteen Osallistujat-sivuun, sekä useita muita parannuksia koko alustalla.

Tehtyjä parannuksia

• Olemme päivittäneet niiden sivujen ulkoasua, joissa käytetään kurssimalleja. Nämä sivustot ovat nyt aiempaa paremmin luettavissa, työnkulkujen pysyessä entisillään.
  • Olemme tehneet joitakin parannuksia tapaan, jolla käyttäjä voi etsiä kurssin osallistujia. Aikaisemmin hakutuloksia oli mahdollista suodattaa esimerkiksi organisaation tai profiilin mukaan kirjoittamalla haluttu hakusana. Nyt on mahdollista käyttää myös pelkkiä hakusuodattimia.
  • Voit nyt tulostaa osallistujaluettelon Toiminnot-valikosta. Huomaa, että tämä tulostaa kaikki kurssin osallistujat.
  • Ryhmät järjestetään nyt aakkosjärjestykseen, kun selaat organisaatiorakennetta (tai hierarkiaa) lisätessäsi kurssiin jäseniä tai ryhmiä.
  • Opettajat voivat nyt valita, haluavatko he tulostaa suunnitelmansa, kun he käyttävät taulukkonäkymää. He voivat tulostaa näkyviä ja näkymättömiä suunnitelmia. Kun tulostetaan suunnitelma, joka ei näy oppilaille, myös deaktivoidut resurssit ja aktiviteetit tulostetaan.
  • Suunnitelman asetukset -sivulla opettajat voivat määrittää, haluavatko he, että suunnitelmiin lisätään luokkatunteja. Tämän version myötä luokkatunnit näkyvät myös taulukkonäkymässä.
  • Ryhmä-sarakeessa näkyvää sisältöä ei enää rajoiteta yhteen riviin. Jos ryhmiä, joihin osallistuja kuuluu, on useita tai jos ryhmien nimet ovat pitkiä, ne ulottuvat useammalle riville. Näin tärkeitä tietoja ei katkaista.
  • Profiiliasetus "Hallitse osallistujia ja ryhmiä, kun kurssi on synkronoitu" määrittää, voiko opettaja lisätä tai poistaa osallistujia kyseisestä kurssista, kun kurssia hallinnoidaan integraation kautta. Yksi tämän asetuksen vaihtoehdoista on "Vain manuaalisesti lisätyt osallistujat", jolloin opettajat voivat lisätä ja poistaa kyseisiä osallistujia. Opettajat eivät voi poistaa osallistujia, jotka on lisätty kurssille integroinnin kautta. Tätä asetusta sovelletaan nyt myös integraation kautta kurssille lisättyihin organisaatioryhmiin.
  • Aiemmin 360-raportit koskivat vain opiskelijoita. Järjestelmän ylläpitäjät voivat nyt valita, haluavatko he sisällyttää 360-raporttien Aktiviteetti-välilehdelle kaikki kurssiprofiilit. Tämä voidaan ottaa käyttöön, jos organisaation käytäntö edellyttää myös näkemystä opettajan, vieraan tai muun profiilin sitoutumisesta. Aikaisemmin tieto siitä, milloin käyttäjä on viimeksi käynyt kurssilla, näkyi vanhalla Osallistujat-sivulla. Asetus kaikkien kurssiprofiilien sisällyttämisestä 360-raporttien Aktiviteetti-välilehdelle löytyy Ylläpito > Muokkaa yleisiä asetuksia > Ominaisuudet ja turvallisuus -näkymän 360-raportit-osiosta.
  • Kun napsautat 360-raporttien Aktiviteetti-välilehdelle Viimeksi vierailtu -saraketta, lajittelu on nyt aluksi laskeva, eli kurssilla viimeksi käyneet opiskelijat ovat ylimpänä. Voit vaihtaa järjestystä napsauttamalla otsikkoa uudelleen.
  • Olemme tehneet joitakin parannuksia 360-raportin suorituskykyyn. Näiden parannusten ansiosta voimme nostaa näytettävien osallistujien enimmäismäärän 600:sta 1000:een.
  • Roskakorissa esitettävään valinnan vahvistusikkunaan on tehty muutoksia, jotta vältyttäisiin käyttäjien, kurssien tai projektien vahingossa tapahtuvalta pysyvältä massapoistamiselta. Jos poistettavia kohteita on useampi kuin yksi, ylläpitäjää pyydetään kirjoittamaan sana "poista" vahvistaakseen ja aktivoidakseen "Poista"-painikkeen. Vahvistuksen yhteydessä näytämme myös poistettavaksi määriteltyjen kohteiden lukumäärän.

Sisällön siirtyminen vanhasta "Tiedosto" -työkalusta

Meillä on ollut yli vuoden ajan vanhan tiedosto-työkalun käyttöiän päättymisestä kertova ilmoitus, joka on käytössä vain muutamilla oppimissivustoilla. Tammikuun 2024 puolivälissä poistamme tämän työkalun kurssin "Lisää"-sivulta. Siirrämme kaikki olemassa olevat tiedostot 'Tiedosto tai kansio'-työkaluun.

Saavutettavuuden parantaminen

Olemme parantaneet Testi-työkalun saavutettavuutta kuvaavammilla merkinnöillä ja monilla muilla parannuksilla.