itslearning-julkaisu 122, Syyskuu 2021

Uusi suunnitelma

Lisää parannuksia uuteen suunnitelmaan:

• "Lisää" -painikkeella voit nopeasti lisätä kurssin resursseja ja elementtejä. Opettajat voivat myös nähdä, ovatko heidän resurssit ja aktiviteetit aktiivisia vai eivät. Opettajat näkevät kaikki resurssit, mutta opiskelijat näkevät vain aktiiviset resurssit.
  • Päivämäärän valitsin: Lisää päivämäärä ja/tai aika. Oletus on päivämäärä.
  • Sisältöeditori: Muokkaa vanhoja suunnitelmia sisältöeditorissa. Pyrimme mahdollistamaan sisällön luomisen suoraan suunnitelmaan. Kaikki laajennukset ja ominaisuudet ovat nyt saatavilla (paitsi diaesityksen laajennus).
  • Suunnittele korttikuvat: Parempi kuvien käsittely, jotta ne toimivat useilla laitteilla ja eri kokoisilla näytöillä. Maisemakuvissa suositellaan suhdetta 3:2.
  • Suunnitelman kuvauskenttä: Kuvaukseen lisättyjä kuvia ei näytetä lyhyessä yhteenvetonäkymässä tekstin kuvauksen korostamiseksi. Kuvat tulevat näkyviin suunnitelmakorttia avattaessa.
  • Pitkien suunnitelmien otsikot ja aiheet katkaistaan näkymästä riippuen.
  • Toimintopainike yhden tai useamman suunnitelman poistamiseksi.
  • Jos opettajat käyttävät uudelleen vanhoja suunnitelmiaan, kaikki tiedot, jotka he ovat lisänneet mukautettuihin aihekenttiinsä, näytetään nyt, mutta vain mukautettuja aihealueita, joiden tyyppi on "oppimistavoitteet", voidaan muokata. Näin opettajat voivat lisätä tai poistaa oppimistavoitteita.

Voit testata uutta Suunnitelmaa kytkemällä sen käyttöön Suunnitelma-asetuksissa.

Parannuksia anonyymiin tehtävänantoonien parannukset

Tehtävän anonyymi lähettäminen piilottaa opiskelijan nimen, kun hänen vastaustaan arvioidaan arvioinnin objektiivisuuden varmistamiseksi.

Parannuksia:

• Kun oppija lähettää ladatun Office -asiakirjan (.docx, .xlsx, .pptx), oppijan nimi poistetaan asiakirjan tiedoista.
  • Jos Officen verkkoversio on käytössä, kaikki asiakirjassa kommentteja tekevät oppilaat korvaavat nimensä tämän tehtävän anonyymillä henkilötunnuksella.
  • Anonyymi tunnus on lyhennetty 5 merkkiin luettavuuden parantamiseksi.

Anonyymit testit uudessa koetyökalussa

• Testit voidaan nyt tehdä nimettömiksi. Päätavoitteena on piilottaa opiskelijan henkilöllisyys arvioitaessa objektiivisuuden varmistamiseksi.
  • Tämä vaihtoehto aktivoidaan sivupalkista ja oppijalle ilmoitetaan, että testi on anonyymi aloitussivun testitiedoissa.

Järjestelmänvalvoja: Kurssien lukukausivalikon päivitykset

Olemme parantaneet lukukausien hakua, kun lisäät kurssin, otat käyttöön kurssimallin tai muutat kurssiasetuksia, joten sivu toimii sujuvasti jopa oppilaitoksen tuhannen lukukauden haussa. Tässä valintaikkunassa on nyt myös mahdollista hakea lukukausia. Oletuksena näytetään enintään noin 20 termiä ja luettelo on sivutettu.