Release notes 122 - september 2021

Nieuwe Planner

Verdere verbeteringen aan de nieuwe Planner:

• 'Toevoegen' knop om snel vakbronnen en elementen toe te voegen. Docenten kunnen ook zien of hun bronnen en activiteiten actief zijn of niet. Docenten zien alle bronnen, maar studenten zien alleen actieve bronnen.
  • Datum kiezen: Kies om datum en/of tijd toe te voegen. Standaard is alleen datum.
  • Inhoud editor: Bewerk oude plannen in de inhoudseditor. We werken eraan om het mogelijk te maken om inhoud direct in de planner te maken. Plug-in's en functies zijn nu beschikbaar (met uitzondering van de slide show plugin).
  • Plankaart afbeeldingen: Betere afhandeling van afbeeldingen om te werken op meerdere apparaten en schermgroottes. Aanbevolen verhouding: 3:2.
  • Plan beschrijving veld: Eventuele afbeeldingen toegevoegd aan de beschrijving worden niet getoond in de korte samenvattingsweergave om meer nadruk te leggen op de tekstbeschrijving. De afbeeldingen verschijnen wel bij het openen van de plankaart.
  • Lange plantitels en onderwerpen worden afgekapt afhankelijk van de weergave.
  • Actieknop om één of meerdere plannen te verwijderen.
  • Als docenten hun oude plannen hergebruiken, wordt alle informatie die ze hebben toegevoegd aan hun aangepaste onderwerpvelden nu getoond, maar alleen aangepaste onderwerpvelden van het type 'leerdoelen' zijn bewerkbaar. Zo kunnen docenten leerdoelen toevoegen of verwijderen.

Om de nieuwe planner uit te proberen, kunt u de schakelaar in Planinstellingen gebruiken om deze in te schakelen.

Verbeteringen aan anonieme opdrachten

Anonieme inzending in opdracht verbergt de identiteit van de leerling wanneer zijn antwoord wordt beoordeeld om de objectiviteit van de beoordeling te garanderen.

Verbeteringen:

• Bij het inleveren van een geüpload Office document (.docx, .xlsx, .pptx) wordt de naam van de student verwijderd uit de document info.
  • Als "Office voor het Web" ingeschakeld is, wordt de naam van de leerling vervangen door zijn anonieme ID voor deze opdracht.
  • Anonieme ID teruggebracht tot 5 tekens om de leesbaarheid te verbeteren.

Anonieme toetsen in nieuwe toets toepassing.

Tests kunnen nu anoniem gemaakt worden. Het hoofddoel is om de identiteit van de student te verbergen bij het beoordelen om objectiviteit te garanderen.

De optie wordt geactiveerd vanuit de zijbalk en de student wordt geïnformeerd dat de test anoniem is in de testinformatie op de startpagina.

De Toetsmodule zal ook een aparte set van release notes hebben die u kunt openen op onze Support site. (Als u niet op de link kunt klikken, kopieer en plak dan deze url: https://support.itslearning.com/en/support/solutions/articles/7000065386-release-notes-for-the-new-test-tool-)

Admin: Updates voor de periodekeuzelijst in vakken

Verbeteringen aan de manier waarop periodes opgehaald worden wanneer je een vak toevoegt, een vaksjabloon toepast of de vakinstellingen wijzigt, zodat de pagina zich soepel gedraagt, zelfs met duizenden periodes in de organisatie. Het is nu ook mogelijk om naar periodes te zoeken in dit dialoogvenster. Standaard worden er tot ongeveer 20 periodes getoond, en de lijst is gepagineerd.