Release 123 - uppdateringar i oktober 2021

Lättare att lägga till bilder i textredigeraren

• Ladda upp bilder direkt i textfältet från din dator. Klicka på "Lägg till från dator" i menyn och lägg till önskad bild.
  • Bilder behöver inte först läggas till "Dina filer", bara om man vill behålla dem i itslearning fär att kunna återanvända vid senare tillfälle.
  • Bilder kan vara större nu, dubbelt så stora jämfört med tidigare. Det blir också lättare att ändra storleken och att flytta på bilden. Det går nu att ändra storlek från varje hörn på bilden.
  • Maximal storlek för en bild bifogad i ett svar på en inlämningsuppgift har utökats till 1920 pixlar.

screenshot

Anteckningar i PDF:er

Tilldela en PDF som kopia till varje deltagare. Nu kan deltagare använda verktygen för att rita eller kommentera i en PDF. Detta blir möjligt för filer som inte är ifyllbara PDF:er. Lärare kan se anteckningarna i inlämningsuppgiften och kan lägga till egna kommentarer till deltagaren. Lärarna ser alla komentarer och anteckningar i bedömningsverktyget.

(Sedan R121 in juni har lärare kunnat bifoga och dela en ifyllbarbar kopia av PDF:er i inlämningsuppgift och göra anteckningar i svaren.)

Kommentarer i ePortfolios

Personer som inte har ett itslearningkonto, men ändå ska kunna ta del av något i plattformen (t.ex. handledare på en praktikplats eller en mentor på en arbetsplats för elev på ett yrkesprogram) kan ge kommentarer i en ePortfolio. Av säkerhetsskäl fungerar detta enbart på lösenordsskyddade ePortfolios, och endast personer som känner till lösenordet kommer att kunna kommentera.

Dela Microsoft Stream video

Klistra in en länk till en Microsoft Stream video i ett anslag eller inbäddat (med hjälp av inbäddningsikonen) i textredigeraren, och videon kommer att synas automatiskt.

Observera: Användare måste vara inloggade i sin organisations Microsoft-miljö för att kunna se en inbäddad Microsoft Streamvideo.

Nya planeringsverktyget - mer funktionalitet på plats

Förbättrad textredigerare med fler formateringsmöjligheter och plugin-funktioner.

Lärare kan nu anpassa fält till planeringar i planeringsinställningar:

• Ändra namn på befintliga fält
  • Lägga till nya fält
  • Omorganisera ordningen på fälten i planeringen

Andra uppdateringar

• Veckouppdateringen som kommer från 360° rapporter och som skickas varje söndag till de lärare som valt att få det, kommer att få informationen samlad i en tråd för varje kurs.
  • För att göra det mer konsekvent gällande rapporter så kommer tid som visas över en deltagares arbete med ett innehåll i itslearning att ha samma rubrik överallt.
  • Prestandaförbättringar för meddelande i itslearning så att det nu blir möjligt att skicka ett meddelande till en kurs med 300 deltagare eller mer. Detta gäller endast gruppkonversation.