Pikaviestittely itslearningissa

TABLE OF CONTENTS

Julkaisemme uudistetun ja esteettömän dian paneelissa viestien näyttämistä varten. Emme aio kilpailla kehittyneimpien pikaviestintäratkaisujen kanssa, vaan keskitymme käyttäjiemme ydintarpeisiin. Opettajien on edelleen helppo tavoittaa oppilaita sekä yksilöinä että ryhmänä.

Haluamme myös tehdä käyttäjillemme selväksi, että pikaviestintä on chatti eikä sähköpostijärjestelmä. Nykyisen suunnittelun ansiosta käyttäjät odottavat viestiemme toimivan kuin sähköpostit. Ja ollaksemme johdonmukaisempia, haluamme uuden käyttöliittymän olevan uuden ilmoituspaneelin kaltainen. Siitä tulee moderni, helppokäyttöinen ja johdonmukainen käyttöliittymä.

Lisäksi haluamme antaa opettajille ja ylläpitäjille enemmän hallintaa keskusteluissa. He voivat nyt poistaa käyttäjiä ryhmäkeskustelusta ja kurssikeskustelun.

Oleellisimmat parannukset:

• Käyttöliittymän modernisointi ja johdonmukaisuus:

- Nykyaikainen ja yhtenäinen käyttöliittymä

- Visuaalisesti houkuttelevampi ja käyttäjäystävällisempi

•  Esteettömyysparannukset:

- Tehdyt muutokset, joilla varmistetaan, että pikaviestit ovat kaikkien käyttäjien saatavilla, mukaan lukien         näytönlukuohjelmien optimoinnit, näppäimistön navigointi ja muut esteettömyysominaisuudet.

• Viestien poistamisen tuki:

- Opettajat ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa käyttäjiä ryhmäkeskusteluista.

- Opettajat ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa opiskelijan viestin ryhmä- tai kurssikeskustelussa.

- Opettajat ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa kurssikeskusteluja ja aloittaa uuden.

Pikakatsaus: Pikaviestien nykyinen versio vs. uusi

Kurssikeskustelun asetukset/toiminto:

Edellinen versio (2016-2024):

Uusi versio (2024-):

Kaikkien keskustelujen yleiskatsaus

Edellinen versio (2016-2024):

Uusi versio (2024-):

Yksittäinen keskustelu

Edellinen versio (2016-2024): Uusi versio (2024-):

Toiminnallisuuden kuvaus

Merkki

Päävalikon kuvakkeessa on merkki, joka näyttää lukemattomien viestien määrän. Numero päivittyy, kun keskustelu, jossa on lukemattomia viestejä, avataan.

Pikaviestit

• SignalR:ää käytettäessä keskustelut päivittyvät välittömästi kaikista muutoksista.
  • Päävalikon kuvakkeen napsauttaminen avaa liukuvan paneelin, jossa on luettelo keskusteluista.
  • Päävalikon kuvake on chat-kupla.

Tietoa jokaisesta keskustelusta

• Kuvake/Avatar
  • Viimeisen viestin lähettäjän nimi
  • Lyhyt osa viimeisestä viestistä (Yksi rivi)
  • Aikaleima, jolloin keskustelussa on viimeksi tapahtunut muutoksia
  • Visuaalinen ero, kun keskustelu sisältää lukemattomia viestejä

Tuetut keskustelutyypit

• 1-1 keskustelut (kuvake = toisen henkilön profiilikuva, jos ei profiilikuvaa = ympyrä avatarilla)
  • Ryhmäkeskustelut (kuvake = avatar, joka näyttää 3 henkilöä)
  • Kurssikeskustelut (kuvake = kurssikuvake taustavärillä)
  • Projektikeskustelut (kuvake = värikäs projektikuvake)
  • Viestit, jotka on lähetetty useille ihmisille yksittäisinä viesteinä (kuvake = vasemmalle osoittava laaja nuoli)

Tuetut toiminnot

Yleiset:

• Aloita uusia keskusteluja, lisää osallistujia, kursseja ja projekteja, poista/lisää osallistujia
  • Järjestelmänvalvojat ja opettajat voivat poistaa osallistujia ryhmäkeskusteluista myös keskustelun alkamisen jälkeen
  • Lähetä ja vastaanota viestejä
  • Verkkolinkit ovat sinisiä ja niitä voi napsauttaa - avataan ulkoisessa selaimessa
  • Voi lähettää ja vastaanottaa liitteitä
  • Näytä jaetut viestit ja vastausviestit
  • Ilmoita väärinkäytöstä

Vaihtoehdot yksittäiselle keskustelulle (saatavilla asetuksista)

• Hae keskustelusta
  • Merkitse lukemattomaksi
  • Näytä osallistujat (avatar, nimi, otsikko)
  • Teidän suhteenne

Ryhmäkeskusteluvaihtoehdot (saatavilla asetuksista)

• Hae keskustelusta
  • Nimeä keskustelu uudelleen
  • Merkitse lukemattomaksi
  • Ilmoita väärinkäytöstä
  • Poistu keskusteluista
  • Sulje keskustelut
  • Yleiskatsaus osallistujista (avatar, nimi, titteli)
  • Poista osallistujat
  • Lisää osallistujia

Vaihtoehdot kurssikeskustelulle (saatavilla asetuksista):

• Hae keskustelusta
  • Merkitse lukemattomaksi
  • Sulje keskustelu
  • Poista keskustelut (opettaja ja järjestelmänvalvoja)
  • Linkki kurssin osallistujasivulle

Vaihtoehdot omille viesteillesi:

• Muokkaa, poista ja välitä, merkitse lukemattomaksi
  • Vastaa suoraan osallistujalle
  • Lisää tiedostoja

Vaihtoehdot toisen henkilön viestiin:

• Muokkaa, poista ja uudelleen välitä omia viestejäsi
  • Vastaa suoraan osallistujalle

Vertaa olemassa olevaa pikaviestiversiota uusiin pikaviesteihin

Yleiskatsaus kaikista keskusteluistasi

Edellinen versio (2016-2024)

Uusi versio (2024)

Yksittäinen keskustelu, jossa liitteenä pdf

Edellinen versio (2016-2024)

Uusi versio (2024)

Haku

Käyttäjät voivat hakea yksittäisestä keskustelusta ja kaikista keskusteluista.

Haku yksittäisestä keskustelusta

• Haku on käytettävissä yksittäisissä keskusteluissa, ryhmäkeskusteluissa, kurssikeskusteluissa ja projektikeskusteluissa. Käyttäjät voivat etsiä tekstiä, liitteitä ja linkkejä.
  • Emojeja ei voi etsiä (sama kuin vanhassa pikaviestissä) viikoittaisista kurssipäivityksistä tai joukkoviestikeskusteluista.

Haku kaikista keskusteluista

• Tietyn henkilön haku on toistaiseksi suljettu!

Tiedostojen lisääminen pikaviesteihin

Käyttäjät voivat liittää tiedostoja lähettäessään viestin. On mahdollista lähettää vain tiedosto kirjoittamatta yhtään tekstiä. Tiedostojen kokorajoitus pikaviesteihin on 20 mb. Jos lisäät muodon, jota ei tueta, näytämme informaatiotekstiä: Valitettavasti et voi lähettää (tiedoston nimi).

Suuret kurssit tai ryhmät

Jos kurssilla tai ryhmässä on yli 300 osallistujaa, yksittäisiä viestejä ei voi lähettää, vain ryhmäviestejä.

Tilanne

Pitäisi näyttää yksilön/ryhmän valintanappi

Lopputulos

Yksi yksittäinen osallistuja on valittuna

Ei

Käsittele ryhmänä (kyllä, 1:1-keskustelut ovat teknisesti ryhmäkeskusteluja)

Kaksi yksittäistä osallistujaa on valittuna

Kyllä

Käsittele ryhmänä tai lähetä yksittäisiä viestejä valitusta vaihtoehdosta riippuen

On vähintään yksi kurssi/projektijossa on enintään 300 osallistujaa

On ainakin yksi kurssi/projektijossa on enintään 300 osallistujaa ja mitä tahansa muutamutta UNIIKKIEN osallistujien kokonaismäärä on enintään 300

Yhdellä kurssilla/projektilla on yli 300 osallistujaa

Ei

Käsittele kurssin/projektin keskusteluna - edelleen mahdollista lähettää. Ei mahdollista lähettää yksittäin.

On yksi kurssi/projektijossa on yli 300 osallistujaa ja mitä tahansa muuta lisäksi (mikä tahansa määrä kurssia/projektia/henkilöä)

Yksittäisten osallistujien määrä (vain henkilöt) on yli 300

Ei

Vahvistusvirheviestijoka estää sinua lähettämästä viestiäjonka mukaan et voi lähettää yli 300 vastaanottajalle.

Yhdessäkään kurssissa/projektissa ei ole yli 300 osallistujaamutta valittujen kurssienprojektien ja yksittäisten henkilöiden yhdistelmä aiheuttaa senettä UNIIKKIEN osallistujamäärä on yli 300

Kyllä

Virheilmoitus viestin lähettämisen jälkeen. Frontend ei voi määrittää yksittäisten osallistujien määrääjoten meidän pitäisi soittaa.

Massaviestintä

Massaviestinnän toimintaan ei tehdä muutoksia. Järjestelmänvalvojat voivat edelleen lähettää yksisuuntaisia viestejä hierarkioidensa jäsenille. Jos haluat lähettää joukkoviestin, käyttäjien, joilla on joukkoviestin käyttöoikeus, on mentävä kohtaan Ylläpitäjä > Massaviestintä

Lisätietoja joukkoviestinnästä on kohdassa Massaviestintä

Kuinka joukkoviestit näytetään pikaviestien sivupaneelissa, Huomaa uusi kuvake/avatar: