itslearning-julkaisu 120, huhtikuu 2021

• Tekstieditori: Nyt on helpompaa linkittää verkkotiedostoihisi tekstieditorissa. Käyttöliittymä on virtaviivaistettu ja näyttää paremmin myös pitkät tiedostojen nimet.
  • Kopiosuojaus PDF-tiedostoille: itslearningiin 'kopiosuojauksella' ladatun PDF-tiedoston tekstiä ei voida valita tai kopioida. Opettajat voivat kuitenkin edelleen kopioida tekstiä ja merkitä tehtävävastauksina lähetetyn PDF-tiedoston.
  • 360° -raportit:
    • 360° -raporteissa olemme yksinkertaistaneet kieltä niin, että opettajat näkevät nyt helposti, kuinka monta tehtävää on suoritettu ja kuinka monessa resurssissa on käyty. Esimerkiksi "oppija on suorittanut 10/12 aktiviteettia"  ja "oppija on käynyt katsomassa 27/30 resurssia". Kaikki kuvakkeet on poistettu, paitsi vihreä valintamerkki, kun kaikki oppilaat ovat suorittaneet tehtävän tai käyneet katsomassa resurssin.
    • Oppimispolut sisältyvät nyt resurssien 360° yhteenvetoraporttiin. Raportista löytyy oppimispolun kaikista resursseista niiden status ja luettelo. Jokaisella resurssilla on vaiheittainen valmiustila. Tämän raportin oppijan näkymässä oppijat näkevät vain ne elementit, joihin heillä on pääsy, mikä tarkoittaa, että jos he ovat neljännessä vaiheessa viidestä, he näkevät vain raportin, joka näyttää neljä ensimmäistä resurssia.
  • Käytäntöjen hallinnointi: Järjestelmänvalvojat voivat delegoida hallinnoinnin koulun järjestelmänvalvojille. Esimerkiksi kunta voi nyt sallia jokaisen koulun ylläpitäjän hallita koulunsa osalta itslearningin toimintoja. Tätä varten 'Käytäntöjen hallinnointi' -lupa on annettava käyttäjälle profiilin kautta tai luomalla ja osoittamalla käytäntö tällä luvalla. Tämä lupa antaa käyttäjälle halllinnoitavaksi "Käyttäjä ja käyttöoikeudet" sekä "Käytännöt" .
  • Käyttäjän hallinnointisivut: Jatkamme työtä käyttäjien hallinnointisivujen parantamiseksi. Lisää käyttäjä -sivu päivitetään saatavuuden ja suorituskyvyn parantamiseksi. Ulkonäkö muuttuu, mutta ominaisuudet pysyvät suurelta osin ennallaan.
  • Oppitunti-työkalun käyttö päättyy: Aloitamme vanhan 'Oppitunti-työkalun' poistamisen. Tämä työkalu on jo poistettu käytöstä useimmilla asiakkailla. Opettajat saavat nyt 'keskeytysviestin' luodessaan uuden oppitunnin. Opettajat voivat suunnitelman, oppimispolun tai kansion avulla sijoittaa resursseja kontekstiin. Tavoitteenamme on pitää olemassa olevat oppitunnit "Vain luku" -tilassa, jotta sisältöä ei menetetä, kun työkalu lopetetaan.